Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stare przygodówki
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2005-07-16, 01:35   Stare przygodówki
   Baretki: zalozyciel

Znajduj?cy si? obok temat o Sanitarium sk?oni? mnie do nostalgicznych refleksji.

Jej, jakie niegdy? by?y niesamowite przygodówki! Nawet C-64 dysponowa?o kilkoma dobrymi tytu?ami, z Zakiem McKrackenem na czele. To by?a gra z rewolucyjnym wtedy systemem "point&click" umo?liwiaj?cym wskazywanie czynno?ci mysz? bez wpisywania komend z klawiatury. Tak naprawd? jednak, to na Amidze pozna?em zmak prawdziwych Przygodówek. "Lure of the Temptress" w której bohaterowie niezale?ni przemieszczali si? z lokacji do lokacji i potrafili zmienia? swe nastawienie do nas w zale?no?ci od naszych dzia?a? (te? ma?a rewolucja) to dobry tego przyk?ad. Ale prawdziwym amigowym gigantem pod tym wzgl?dem by?a seria "The Secret of Monkey Island". Gra FENOMENALNA! Szczególnie intensywnie gra?em w drug? cz??? i do dzi? pami?tam ten specyficzny karaibski klimat :D I te zabawy s?owne!! CUDO :soldier9: :pirate:

W pecetowych czasach gra?em ju? jakby mniej, ale jedna per?a te? przyku?a mnie do monitora. Blade Runner, jedyna przygodówka równaj?ca si? wg mnie z Ma?pi? Wysp?. Wspania?a muzyka, klimat, fabu?a, grafika... Bodaj?e 13 ró?nych zako?cze?! Twórcy nie poszli na ?atwizn? i nie powielili fabu?y filmu (cho? w paru miejscach wida? ?lady Deckarda :D ). Gra wspania?a.

Kojarzy mi si? te? znakomita gra "Operation Stealth", ale mówi?c szczerze nie pami?tam, czy by?o to na Amig? czy C-64 :bum: W ka?dym razie gierka równie? godna pami?ci.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2005-07-19, 16:59   Re: Stare przygodówki
   Baretki: tartar zalozyciel

Watcher napisał/a:

W pecetowych czasach gra?em ju? jakby mniej, ale jedna per?a te? przyku?a mnie do monitora. Blade Runner, jedyna przygodówka równaj?ca si? wg mnie z Ma?pi? Wysp?. Wspania?a muzyka, klimat, fabu?a, grafika... Bodaj?e 13 ró?nych zako?cze?! Twórcy nie poszli na ?atwizn? i nie powielili fabu?y filmu (cho? w paru miejscach wida? ?lady Deckarda :D ). Gra wspania?a.

Kojarzy mi si? te? znakomita gra "Operation Stealth", ale mówi?c szczerze nie pami?tam, czy by?o to na Amig? czy C-64 :bum: W ka?dym razie gierka równie? godna pami?ci.

Blade Runnera sko?czy?em dwa razy i w jednej wersji by?o niesamowite zako?czenie. By?em androidem.

Operation Stealth by?a to przygodówka na amig?. Pami?tam, ?e du?o si? po lotniskach biega?o ...

Klub: battleground-castigatores

gerald 
Książę

Wysłany: 2005-09-03, 09:23   

C64 to w sumi by?y pocz?tki, których nie pami?tam. Amiga to ju? pami?tam The Secret of Monkey Island, Indiana Jones, Prince Of Persia. Co ja tu b?d? du?o gada?, dobre stare czasy - a? si? rozp?ywam normalnie...

RNR 
Książę

Wysłany: 2005-12-23, 09:21   

Mario rulezzz :D Przeszed?em 2 razy z rz?du :D

Odpowiedz do tematu