|
Grail Knight- Standard |
| Ocena: |
| 0-Dla mnie |
|
12% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
75% |
[ 6 ] |
| 4 |
|
12% |
[ 1 ] |
| 5 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 8 |
| Wszystkich Głosów: 8 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-02-26, 17:23 Grail Knight- Standard
|
|
|
Przysiad?em dzisiaj solidnie i uda?o mi si? go skonczy? wcze?niej ni? przewidywa?em.
Stara?em si? ja mog?em, nie u?atwia? mi tego fakt i? figurk? kupi?em ju? sklejon? i jestem z niego z grubsza zadowolny, cho? nie wyszed? do ko?ca tak jak chcia?em.
Niestety sko?czy? mi si? br?z, wi?c ten Goblin Green na bokach podstawek u?yty z konieczno?ci (zostanie zamalowany jak tylko b?d? mia? sposobno?? dostania si? do Barda)
Oto on:
. |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-02-26, 17:55
|
|
|
| No, tym razem ju? solidna 3. Wida? wyra?niej w?o?on? prac?. Szkoda, ?e fotki nie pomagaj? (tradycyjnie) w ocenie, jednak z tego co widz? to mimo zdecydowanie wi?kszej schludno?ci brakuje warstwowania - przynajmniej tych wielkich po?aci. Spoko, post?py zauwa?alne (malowanie samemu sprzyja!). Kolor kraw?dzi podstawki faktycznie ssie i bestial brown wskazany, jednak nie zwlekaj z tym Bardem, tylko zamawiaj na Cytadeli. Taniej i pro?ciej! |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-02-26, 18:03
|
|
|
Co do fotek to tym razem z apartu wykrzesa?em ju? niemal wysztko co by?o do wykrzestania . Co do warstwowania, to nie mam poj?cia jak to sie robi- szczerze mowi?c to nie znam, ?adnej techniki malarskiej (no poza "suchm p?dzlem") wiec maluje "na czuje". Mam nadziej? te braki nadrobi? na warsztatach (o ile sie odb?d?). |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-26, 20:25
Baretki:  |
|
|
| Troch? ma?o kontrastowe barwy, a w heraldyce powinien to by? standard. Kolczug? na koniu warto by przep?uka? czerni?. 3+ |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-26, 20:33
|
|
| Te? widz? du?y post?p w malowaniu. Zaczynasz ?apa?. Solidne 3+. Poleca?bym przejrze? internet i poszuka? fotek z Bretoni? coby czerpa? inspiracje i podejrze?, co nieco. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-02-26, 20:38
|
|
|
W?a?nie sci?gn?? mi si? Army Book, i ju? zabra?em si? lektury tak?e pomys?ów bede mia? pod dostatkiem. Co do tej kolorystyki to malowa?em tak a nie inaczej, gdy? rycerz kupiony na allegro, mia? pomalowan? ju? tarcz?, a ze nie chcia?em jej przemalowywa? ani k?pa? w krecie zdecydowa?em sie na takie kolory, z drugiej strony cho?, prawda troche ma?o kontrastowe, s? ca?kiem fajne. |
|
 |
Feron
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-02-26, 20:57
|
|
|
Noooooo!!!!! Lepiej, lepiej, coraz lepiej.... Tak jak napisa? tu Watcher, kolczyg? mo?esz troch? czarnym dziabn??. Ogólnie to kolorki dobre. Mi s? podobaj?!!!! Daje 4!!!! |
_________________ WE WILL FLY TO THE EMPIRE OF STEELGODS
TO DISCOVER THE SECRET OF STORMS
AND AGAINST THE BLACK PRIDE OF THE TYRANT
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant" |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-28, 07:52
|
|
|
Tradycyjnie oceny nie b?d? wystawia?. B?dzie tyle il? dojrz? , bo zdjecia s? takie sobie.
Po pierwsze:
-Mam wrazenie , ?e ten ko? ma przednie nogi od innego modelu.
?eb i ogon przeleciany machinalnie jasnym kolorem. Troche wyglada to jak by wpad? biedaczysko do m?ki.
- po drugie: Chor?giew - niepotrzebnie podkre?lona ta chuda cz??? ciemna barw?. Chcia?e? obrysowa? konturem? Nie s?dz?. Przybrudzi?e? za bardzo t? ?ó??.
- po trzecie: na derce pojawia sie na czerwieni takze to automatyczne przybrudzenie koloru lokalnego czerni?.
Ale zdecydowanie lepiej wygl?da ni? poprzednicy . Jest bardziej "uspokojony". wzrok tak nie b??dzi po nim.
Maluj dalej . Pó?niej b?dzie znacznie lepiej.Nie od razu Rzym zbudowano. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-28, 09:04
|
|
W sumie te? to teraz zauwa?y?em. Balbon masz jednak to oko. Zgadza si? ?eb i ogon konia jest inny od nóg.
Prawdopodobnie to przybrudzenie to przebijaj?cy spod spodu podk?ad. Tak spekuluj? bo mia?em okazj? widzie? jednego z rycerzy i u tego tak by?o. Aby unikn?? przebijania podk?adu niekiedy jest dobrze na?o?y? z 2 rozwodnione warstwy koloru który b?dzie na wierzchu lub te? pomaga przechodzenie kolorami. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-02-28, 15:07
|
|
|
Damn right! Trafna uwaga, dzieki bardzo |
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-02-28, 15:12
|
|
Otó? moim zdaniem figurka ju? ca?kiem ca?kiem:) Nie?le wygl?da sztandar, he?m tarcza, zbroja no i ogólnie kolorystyka, jedyne co mi si? za bardzo nie podoba to (jak ju? napisa? balbon) nogi konia:) (mo?e ?aciatek ) oraz z?ota kolczuga... jako? mnie nie przekonuje... ale jak kto woli:D 3 |
|
 |
Rothar
Żebrak

|
Wysłany: 2006-03-28, 17:19
|
|
|
Ja te? daj? 3 Figura ca?kiem, ca?kiem ale wida? pare niedoróbek. I ten nareszcie jest kolorowy, a nie jaki? czarno- bia?y. Parwie jak ?redniowieczny rycerz. Ale...:P prawie robi wielka ró?nic? |
|
|
|
 |
|
|