Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Grail Knight- Standard

Ocena:
0-Dla mnie
12%
 12%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
75%
 75%  [ 6 ]
4
12%
 12%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-02-26, 17:23   Grail Knight- Standard

Przysiad?em dzisiaj solidnie i uda?o mi si? go skonczy? wcze?niej ni? przewidywa?em.

Stara?em si? ja mog?em, nie u?atwia? mi tego fakt i? figurk? kupi?em ju? sklejon? :P i jestem z niego z grubsza zadowolny, cho? nie wyszed? do ko?ca tak jak chcia?em.

Niestety sko?czy? mi si? br?z, wi?c ten Goblin Green na bokach podstawek u?yty z konieczno?ci (zostanie zamalowany jak tylko b?d? mia? sposobno?? dostania si? do Barda)

Oto on:

.

Klub: battleground

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-02-26, 17:55   

No, tym razem ju? solidna 3. Wida? wyra?niej w?o?on? prac?. Szkoda, ?e fotki nie pomagaj? (tradycyjnie) w ocenie, jednak z tego co widz? to mimo zdecydowanie wi?kszej schludno?ci brakuje warstwowania - przynajmniej tych wielkich po?aci. Spoko, post?py zauwa?alne (malowanie samemu sprzyja!). Kolor kraw?dzi podstawki faktycznie ssie i bestial brown wskazany, jednak nie zwlekaj z tym Bardem, tylko zamawiaj na Cytadeli. Taniej i pro?ciej!

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-02-26, 18:03   

Co do fotek to tym razem z apartu wykrzesa?em ju? niemal wysztko co by?o do wykrzestania :D . Co do warstwowania, to nie mam poj?cia jak to sie robi- szczerze mowi?c to nie znam, ?adnej techniki malarskiej (no poza "suchm p?dzlem") wiec maluje "na czuje". Mam nadziej? te braki nadrobi? na warsztatach (o ile sie odb?d?).

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-02-26, 20:25   
   Baretki: zalozyciel

Troch? ma?o kontrastowe barwy, a w heraldyce powinien to by? standard. Kolczug? na koniu warto by przep?uka? czerni?. 3+

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-02-26, 20:33   

Te? widz? du?y post?p w malowaniu. Zaczynasz ?apa?. Solidne 3+. Poleca?bym przejrze? internet i poszuka? fotek z Bretoni? coby czerpa? inspiracje i podejrze?, co nieco.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-02-26, 20:38   

W?a?nie sci?gn?? mi si? Army Book, i ju? zabra?em si? lektury tak?e pomys?ów bede mia? pod dostatkiem. Co do tej kolorystyki to malowa?em tak a nie inaczej, gdy? rycerz kupiony na allegro, mia? pomalowan? ju? tarcz?, a ze nie chcia?em jej przemalowywa? ani k?pa? w krecie :P zdecydowa?em sie na takie kolory, z drugiej strony cho?, prawda troche ma?o kontrastowe, s? ca?kiem fajne.

Feron 
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-02-26, 20:57   

Noooooo!!!!! Lepiej, lepiej, coraz lepiej.... :D Tak jak napisa? tu Watcher, kolczyg? mo?esz troch? czarnym dziabn??. Ogólnie to kolorki dobre. Mi s? podobaj?!!!! Daje 4!!!!
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant"

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-02-28, 07:52   

Tradycyjnie oceny nie b?d? wystawia?. B?dzie tyle il? dojrz? , bo zdjecia s? takie sobie.
Po pierwsze:
-Mam wrazenie , ?e ten ko? ma przednie nogi od innego modelu.
?eb i ogon przeleciany machinalnie jasnym kolorem. Troche wyglada to jak by wpad? biedaczysko do m?ki.
- po drugie: Chor?giew - niepotrzebnie podkre?lona ta chuda cz??? ciemna barw?. Chcia?e? obrysowa? konturem? Nie s?dz?. Przybrudzi?e? za bardzo t? ?ó??.
- po trzecie: na derce pojawia sie na czerwieni takze to automatyczne przybrudzenie koloru lokalnego czerni?.
Ale zdecydowanie lepiej wygl?da ni? poprzednicy . Jest bardziej "uspokojony". wzrok tak nie b??dzi po nim.
Maluj dalej . Pó?niej b?dzie znacznie lepiej.Nie od razu Rzym zbudowano.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-02-28, 09:04   

W sumie te? to teraz zauwa?y?em. Balbon masz jednak to oko. Zgadza si? ?eb i ogon konia jest inny od nóg.
Prawdopodobnie to przybrudzenie to przebijaj?cy spod spodu podk?ad. Tak spekuluj? bo mia?em okazj? widzie? jednego z rycerzy i u tego tak by?o. Aby unikn?? przebijania podk?adu niekiedy jest dobrze na?o?y? z 2 rozwodnione warstwy koloru który b?dzie na wierzchu lub te? pomaga przechodzenie kolorami.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-02-28, 15:07   

Damn right! Trafna uwaga, dzieki bardzo :)

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2006-02-28, 15:12   

Otó? moim zdaniem figurka ju? ca?kiem ca?kiem:) Nie?le wygl?da sztandar, he?m tarcza, zbroja no i ogólnie kolorystyka, jedyne co mi si? za bardzo nie podoba to (jak ju? napisa? balbon) nogi konia:) (mo?e ?aciatek :P ) oraz z?ota kolczuga... jako? mnie nie przekonuje... ale jak kto woli:D 3

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Rothar 
Żebrak

Wysłany: 2006-03-28, 17:19   

Ja te? daj? 3 :P Figura ca?kiem, ca?kiem ale wida? pare niedoróbek. I ten nareszcie jest kolorowy, a nie jaki? czarno- bia?y. Parwie jak ?redniowieczny rycerz. Ale...:P prawie robi wielka ró?nic? :-D

Odpowiedz do tematu