|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Ulubiona przygoda |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-01-08, 14:12 Ulubiona przygoda
Baretki:  |
|
|
By? kiedy? taki temat, ale przepad?... Mo?e wi?c jeszcze raz Dla przypomnienia, krótkie streszczenia.
WAROWNIA KRUKÓW
Wyst?pili: Carnis (Zaran), Flee (Simon), Tauron (Drzewiec, wtedy Tau ).
?yj?cy w Corvudunum bohaterowie wynaj?ci zostali przez m?odego Vandejczyka do penetracji starej ruiny zamku semno?skiego, Warowni Kruków. Okaza?o si?, ?e Warownia zaj?ta by?a przez gobliny i mroczn? elfk?. Wszyscy zostali wyeliminowani, ale bohaterom nie uda?o si? dotrze? do skarbca.
JEDNOOKI
Wyst?pili: Carnis, Flee, Tauron, Lorren (Darthmateusz).
W Corvudunum szaleje tajemniczy z?odziej-morderca, Jednooki. Zabi? mi?dzy innymi przyjaciela dru?yny. ?ledxtwo wykaza?o, ?e z?odziejem jest tak naprawd? duet elfich magów, zabitych przez dru?yn?.
OSTATNIA DROGA
Wyst?pili: Carnis, Flee, Tauron, Lorren, Aquantus (jacoleko).
Dru?yna ruszy?a z prochami zabitego przyjaciela (zapomnia?em imi?, mam gdzie? w backupie ale na razie nie chce mi si? szuka?) do jego rodzinnej wioski w dolinie Gannów. Po drodze atakuj? ich bandyci, których przywódc? okazuje si? wilko?ak.
ZGROMADZENIE
Wyst?pili: Tauron, Lorren, Aquantus, Thane (Zapa?).
Ta przygoda sko?czy?a si? b?yskawicznie, bo dru?yna z niej zrezygnowa?a na rzecz wyprawy ratunkowej Tareksa, brata Taurona.
BANITA
Wyst?pili: Tauron, Lorren, Aquantus, Thane
Przechodz?c obok Agontiacum dru?yna zosta?a poproszona przez Icena o imieniu Rameniks o przyniesienie mu od przyjaciela z miasta przedmiotu o nazwie Galen. Dru?yna nie domy?li?a si?, ?e Rameniks to przywódca ice?skiego powstania. Na miejscu znale?li Galen, nie domy?laj?c si? i? ów przyjaciel Rameniksa to agent Z?otego Domu. W rezultacie dru?yna doprowadzi?a terminatorów Imperium do Rameniksa. Rameniks zgin??, dru?yna po ci??kiej walce zdo?a?a kupi? sobie ?ycie.
WIATR ZNAD PUSTYNI
Wyst?pili: Tauron, Aquantus, Thane
Dru?yna ci?gle pod??aj?ca ku Czarnej Barierze spotyka Ibrahima ibn Abbasa, wygnanego ksi?cia emiratu Danijat. Towarzysz?c mu przyjaciele nara?aj? si? na seri? ataków asasynów, niestety w ostatnim z nich ginie Ibrahim.
"Czarna Bariera" jeszcze trwa, wi?c nie b?d? jej opisywa? Która przygoda by?a wasz? ulubion?? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-08, 14:36
|
|
W sumie to przygoda Ostatnia Droga jak by nie patrze? nie sko?czy?a si? i my?l?, ?e powrócimy do niej. Trzeba nam odnie?? wszak prochy umar?ego do tej wioski.
Zgromadzenie. Szkoda, ?e tak szybko si? zacz??o i sko?czy?o, ale my?l?, ?e wszystko przed nami.
A co do ulubionej przygody to bardzo podoba? mi si? Jednooki. Przygoda bardzo odbiega?a od schematu, w jakim tocz? si? przewa?nie przygody. Naprawd? super klimat, mimo ?e w niej nie uczestniczy?em. My?l?, ?e by?a najlepsza. Chocia? Ostatnia Droga i przygoda z wilko?akami oraz ko?cowa walka z nimi tez mia?a swój urok. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-08, 16:36
|
|
W ciekawym momencie (podsumowanie) napisa?e? tego topa. Czy?by? chcia? nas u?mierci? . Ja napisz? po tej przygodzie. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-14, 14:33
|
|
Pisz? to tutaj, bo, po co zak?ada? nowy temat i za?mieca?. Tak sobie siedz? i jak zwykle kombinuje w g?owie i wpad? mi pomys? czy nie mo?na by by?o kiedy? jakiej? przygody rozegra? poza forum, czyli w realu. Wiecie, o co mi chodzi. To, co pisz? to w sumie nie propozycja, ale tylko my?l czy te? koncepcja do przedyskutowania, wi?c czasami si? na mnie nie wy?ywajcie, ?e mam g?upie pomys?y. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-14, 15:02
|
|
Kiedy? za dobry i pi?knych czasów przygody w Wampira, Kryszta?y, Warhammera, In Nomine Magnae Veritatis i inne odbywa?y si? tylko i wy??cznie w realu |
 |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-01-14, 20:25
|
|
|
Do??czam sie do Jacka:) te? o tym my?la?em |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-01-14, 22:44
|
|
Ja jestem bardzo ch?tny, tylko czy MG ma czas i ochote |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-15, 00:30
|
|
| Oczywi?cie, ?e pomys? jest bardzo dobry i uwa?am, ?e nawet realny, np. w tygodniu, tylko, ?e Watch si? musi wypowiedzie? czy ma ochot? ? |
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-15, 00:43
|
|
Cieszy mnie wasza natychmiastowa odpowiedz i ch?? rozegrania takiej partii.
Tylko chcia?bym nadmieni?, ?e je?eli ju? o tym rozmawiamy to wydaje mi si?, ?e nie tak szybko Panowie. Do takiej sesji trzeba si? niestety przygotowa? a zw?aszcza MG musi si? do tego dobrze przygotowa?. Granie na forum ma o tyle dobr? stron?, ?e czas reakcji na deklaracje mo?e trwa? d?u?ej ni? w sesji w realu. Tutaj MG ma wi?ksze pole manewru i wi?cej czasu a w realu niestety czas gry jest inny i sprowadza si? do powiedzmy 2 – 3 godzin (mo?e wi?cej) i trzeba niekiedy improwizowa?. MG musi si? po prostu przygotowa?. No, ale w sumie Watcher na ten temat musi si? wypowiedzie? czy ma ewentualna ochot? na tego typu rzeczy. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-15, 00:57
|
|
| Spokojnie Watcher wiele razy prowadzi? niemal?e kampanie. Ma bardzo du?e do?wiadczenia, ja równie?, ale on zdecydowanie lepsze. Wi?c jak si? zgodzi to b?dzie git. |
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-01-16, 21:21
|
|
Na razie nie mam na to czasu, ale w ferie, kto wie? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-05-20, 21:46
|
|
Przeczyta?em w?a?nie ca?? "Czarn? Bariere" i... uwa?am j? za najlepsz? przygod? jak? kiedykolwiek prze?y?em... w niektórych momentach ?ezka mnie si? w oku zakr?ci?a. I uwa?am, ?e dla takich chwil warto w to gra?!!!!!!!
btw. | Drzewiec napisał/a: | Wpadam w sza? ...
|
Ten tekst to prawdziwa pere?ka! |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-10-20, 21:59
|
|
WAROWNIA KRUKÓW
Wyst?pili: Carnis (Zaran), Flee (Simon), Tauron (Drzewiec, wtedy Tau ).
?yj?cy w Corvudunum bohaterowie wynaj?ci zostali przez m?odego Vandejczyka do penetracji starej ruiny zamku semno?skiego, Warowni Kruków. Okaza?o si?, ?e Warownia zaj?ta by?a przez gobliny i mroczn? elfk?. Wszyscy zostali wyeliminowani, ale bohaterom nie uda?o si? dotrze? do skarbca.
JEDNOOKI
Wyst?pili: Carnis, Flee, Tauron, Lorren (Darthmateusz).
W Corvudunum szaleje tajemniczy z?odziej-morderca, Jednooki. Zabi? mi?dzy innymi przyjaciela dru?yny. ?ledxtwo wykaza?o, ?e z?odziejem jest tak naprawd? duet elfich magów, zabitych przez dru?yn?.
OSTATNIA DROGA
Wyst?pili: Carnis, Flee, Tauron, Lorren, Aquantus (jacoleko).
Dru?yna ruszy?a z prochami zabitego przyjaciela (zapomnia?em imi?, mam gdzie? w backupie ale na razie nie chce mi si? szuka?) do jego rodzinnej wioski w dolinie Gannów. Po drodze atakuj? ich bandyci, których przywódc? okazuje si? wilko?ak.
ZGROMADZENIE
Wyst?pili: Tauron, Lorren, Aquantus, Thane (Zapa?).
Ta przygoda sko?czy?a si? b?yskawicznie, bo dru?yna z niej zrezygnowa?a na rzecz wyprawy ratunkowej Tareksa, brata Taurona.
BANITA
Wyst?pili: Tauron, Lorren, Aquantus, Thane
Przechodz?c obok Agontiacum dru?yna zosta?a poproszona przez Icena o imieniu Rameniks o przyniesienie mu od przyjaciela z miasta przedmiotu o nazwie Galen. Dru?yna nie domy?li?a si?, ?e Rameniks to przywódca ice?skiego powstania. Na miejscu znale?li Galen, nie domy?laj?c si? i? ów przyjaciel Rameniksa to agent Z?otego Domu. W rezultacie dru?yna doprowadzi?a terminatorów Imperium do Rameniksa. Rameniks zgin??, dru?yna po ci??kiej walce zdo?a?a kupi? sobie ?ycie.
WIATR ZNAD PUSTYNI
Wyst?pili: Tauron, Aquantus, Thane
Dru?yna ci?gle pod??aj?ca ku Czarnej Barierze spotyka Ibrahima ibn Abbasa, wygnanego ksi?cia emiratu Danijat. Towarzysz?c mu przyjaciele nara?aj? si? na seri? ataków asasynów, niestety w ostatnim z nich ginie Ibrahim.
CZARNA BARIERA
Wyst?pili: Tauron, Aquantus, Thane, Aell`iumis
Podczas podchodzenia do Ragranu, ojczystej osady obu krasnoludów przyjaciele (uzupe?nieni o elfa Aell`iumisa) zaczynaj? by? atakowani przez czerwonookie zwierz?ta. W samym Ragranie okazuje si?, ?e jest to prawdopodobnie dzie?o goblinów którzy zalegli obozem w Kotlinie Gadziego Potoku (w mi?dzyczasie Tauron sta? si? dvergarem klanu). Po niebywale krwawym starciu (?ycie Thane`a wisia?o na w?osku) grupa goblinów (przewodzona przez szamana) zosta?a rozbita.
OKRUCH PRZESZ?O?CI
Wyst?pili: Tauron, Aquantus, Thane, Aell`iumis
Dru?yna wkracza na tereny Torrów. Na szcz??cie dla siebie nie spotyka ?adnych Gotów, za to znajduje wrak elfickiego aerostatu z Epoki Elfów. Dzia?aj?cy wrak... Przypadkowo aerostat wzbija si? w powietrze budz?c przy okazji sprawc? jego dawnej zag?ady - demona zwanego Ogarem Z Cienia. Ogar przeniós? wszystkich do swego wymiaru-dominium, rozrzucaj?c w ró?nych miejscach. Pokonany zosta? jednak przez Thane`a. Aerostat rozbi? si? w puszczy.
CZERWONY TOPÓR
Wyst?pili: Tauron, Aquantus, Thane, Aell`iumis, Carnis
Dru?yna wmiesza?a si? w wojn? domow? w?ród Jutów, podplemienia Anglów. Postanowili stan?? przeciw Thorwindowi, który mia? jakie? konszachty z Czarnymi Torrami. Próba uratowania ksi?cia Sigdulfa z jego r?k nie uda?a si? jednak - ksi??? zosta? zamordowany przez mrocznego elfa. Sam Thorwind i mroczny elf zostali zabici, wcze?niej jednak w?a?ciciel Czerwonego Topora zabi? Thane`a...
To ma?y apdejcik |

|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|