Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mass Effect Andromeda
Autor Wiadomość
zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2017-03-23, 18:15   Mass Effect Andromeda

W ko?cu kurier DHL dostarczy? ;) . W sumie mog?em jednak kupi? wersj? cyfrow? bo w pude?kowej w sumie nic nie ma poza cieniutk? instrukcj?. No nic na razie si? instaluje. Troch? mam obawy co do gry. Im bli?ej by?o premiery tym wi?kszy hype ogarnia?...i coraz wi?ksze zaniepokojenie bo ludzie zacz?li po grze jecha?. Kr??y po youtubie sporo filmików , które totalnie krytykuj? animacje i mimik? postaci (na jednym widzia?em porównanie z Wie?minem i faktycznie gra sprzed 2 lat bije ME na g?ow? je?li chodzi o postacie). Mam nadziej? ,?e nawet je?li si? zawiod? to nie a? tak bardzo , ?ebym ?a?owa? zakupu.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2017-03-28, 13:12   
   Baretki: tartar zalozyciel

Czekam na dalsze informacje :)

Klub: battleground-castigatores

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2017-04-02, 14:02   

Gra jest dobra - raczej nie zostanie gr? roku ale wci?ga jednak. Sp?dzi?em w niej kilkadziesi?t godzin do tej pory , dziel?c ten czas mi?dzy kampani? solo i granie w kooperacji online. Na pewno ta druga jest lepiej dopracowana. Jest tu wszystko co w kooperacji z ME3 + poruszanie si? w pionie dzieki jetpackom. Mogliby jedynie doda? troch? wi?cej map (ale w ME3 te? dochodzi?y z czasem). Co do samej gry solo to te bardzo krytykowane animacje postaci czy same ich twarze jako? zupe?nie mnie od gry nie odrzucaj? - mog?yby by? lepsze , ale nie zwracam na nie za bardzo uwagi. Troch? nudne bywaj? zadania jakie dostajemy od NPC-ów - mnóstwo ró?nych "znajd? 10 próbek..." , "zeskanuj 15 minera?ów". Mogli si? troch? bardziej postara?. W ME3 porusza?o si? w raczej zamkni?tych lokacjach , tutaj ?wiat jest niby otwarty (znaczy planety na , których mo?na wyl?dowa?). Ale tak na prawd? nie ma za du?o do ogl?dania na tych planetach. I nie od pocz?tku w ogóle mo?na zwiedzi? je w ca?o?ci - wymagaj? pewnych modyfikacji pogodowych przy u?yciu krypt pozosta?ych po pewnej staro?ytnej rasie obcych. Z tego co czyta?em planet zdatnych do eksploracji jest chyba tylko 6 (gdzie? w jakim? trailerze widzia?em tekst mówi?cy o 100 - ale sprowadza si? to do u?ycia skanera nad nimi). Do tej pory 3 zwiedzi?em chyba w 99% je?li chodzi o dost?pne na nich lokacje. Mimo wszystko gra? si? chce w toto (zw?aszcza w co-op ;p). Da?bym w sumie jakie? 7/10 .

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2017-04-05, 07:37   
   Baretki: tartar zalozyciel

Poczekam a? stanieje do 120 z?. i wtenczas j? kupi?. Bo ca?a seria mi si? podoba?a i czytaj?c w sieci jest po prostu za du?o hejtu na ten temat.

Klub: battleground-castigatores

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2018-04-16, 14:15   
   Baretki: zalozyciel

Ja zacząłem grać w poprzednie części. To już moje CZWARTE podejście, bo trzy poprzednie zakończyły się klęską. Podejście nr 1 i 2: pokonała mnie delikatna nuda, która panuje w „jedynce” na początku. Za pierwszym razem doleciałem do Cytadeli (wielkie przestrzenie i prawie nikt nie jest interaktywny, słabo), za drugim zacząłem latać po planetach (wszystkie niemal misje wyglądają podobnie, szczególnie te drugorzędne, w dodatku Mako prowadził się fatalnie). Podejście nr 3 było bardzo krótkie: z mojego ps3 zniknęły wcześniejsze sejwy!! Skandal... :)
No nic. Od niedawna jestem posiadaczem XBoxOne z pudełkowymi wersjami „jedynki” i „trójki”, więc korzystając ze wstecznej kompatybilności tej konsoli dałem serii czwartą szansę. I wreszcie chwyciło! Dokupiłem jeszcze cyfrowo „dwójkę” (za 20 złotych :lol: ) i Andromedę, więc mam nadzieję na przejście maratonu.
Na razie przeszedłem dwie części.
Mass Effect - to jest zdecydowanie część słabsza. Najbardziej przeszkadzają kompletnie genericowe misje poboczne (orogramiści byli leniwi na tyle, że różne misje na różnych planetach potrafili umieścić w takich samych wnętrzach). Najlepiej byłoby jechać tylko linię główną fabuły, ale tak już mam, że próbuję przejść przynajmniej większość wszystkiego. Po drugie: Mako. To, jak się jeździ tym czymś woła o pomstę do nieba. Doszło do tego, że w walce z tymi wielkimi czerwiami zrezygnowałem z manewrowania i zacząłem PRZESKAKIWAĆ splunięcia bestii.
Tym niemniej jest to gra absolutnie godna polecenia. Po pierwsze: główna linia fabularna skonstruowana jest znakomicie, a wrażenie to podtrzymują fenomenalnie zrobione dialogi. Jak wiele gier lekceważy ten element! Dialogi są tu znakomicie skręcone i napisane, napełniają bohaterów życiem, dodają im wiarygodności. Po drugie: grafika. Gra ma ponad dekadę, a zestarzała się naprawdę nieznacznie (jak dla mnie to dowód, że te wszystkie nowe generacje dla mnie mogłyby nie istnieć ;) )! Po trzecie: świat przedstawiony. Znakomite są te wszystkie opisy gatunków, broni, taktyki walk kosmicznych... one są w większości przypadków niby niepotrzebne (bo w grze nie zobaczymy na przykład systemu obronnego GARDIAN w akcji), ale dodają materiałowi głębi, budują imersję.
Ocena: 4+
Mass Effect 2 - CUDO. Szkoda, że przez pieprzoną rejonizację nie mogłem kupić fenomenalnych ponić dlc (Shadow Broker szczególnie), bo ich nie polonizowano, ale i tak to perła!
Zacznę od wad. Po pierwsze: punkt startu fabuły jakoś mnie nie przekonuje, Sheppard zaczyna pracować dla jakichś ultrabogatych terrorystów? Po drugie: to już niezależne od samych twórców, ale dubbing gry jest fatalny, na szczęście dało się uruchomić grę po angielsku.
Zalet jest mnóstwo. To po prostu gotowy materiał na serial sf. Akcja, fabuła, dialogi, bohaterowie: to wszystko jest FENOMENALNE!! Moim ulubieńcem z miejsca stał się Mordin z tym swoim megaszybkim mówieniem, na zimno mówiącym o zarażaniu gatunku zjadliwym wirusem a w następnej chwili śpiewającym, że jest perfect examole of scientist salarian... I to połączenie wielokrotne z naszymi wyborami z jedynki... CUDO, CUDO, CUDO.
Ocena: 5+

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Odpowiedz do tematu