Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dla fanow "Wladcy Pierscieni" i Tolkiena
Autor Wiadomość
Bobas 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-04-04, 23:25   Dla fanow "Wladcy Pierscieni" i Tolkiena

Witam!

Dowiedzialem sie niedawno o istnieniu tego forum od jednego znajomego z Chodziezy. Powiedzial mi on bowiem ze zagladaja tutaj osoby, ktore bez chwili zastanowienia sie moga sobie "przykleic" etykiete z tytulem tego tematu. Tak sie sklada ze od ponad roku mieszkam w Wielkiej Brytanii. Sklada sie rownie szczesliwie, ze zamieszkuje niedaleko Oxfordu, gdzie mam znajomych i gdzie czesto bywam. W zwiazku z tym postanowilem zrobic mala niespodzianke dla wszystkich zainteresowanych i porobic troche fotek (w tym miejscu WIELKIE podziekowania dla Oli za sprawne operowanie aparatem ;) ) z cmentarza jak i samego grobu Tolkiena, ktory to grob znajduje sie wlasnie w Oxfordzie na cmentarzu Wolvercote. W centrum miasta jest tez pub "The Eagle and Child", gdzie Tolkien czesto bywal wraz z innym znanym brytyjskim pisarzem C.S. Lewis'em, autorem m.in. zekranizowanych niedawno "Opowiesci z Narnii". Coz, pewnie wszyscy zainteresowani doskonale o tym wiedza, no ale dla takich nowicjuszy w tym temacie jak ja to porcja samych nowych informacji ;)

Pora konczyc to pisanie no i po prostu powiedziec: milego ogladania fotek. Mam nadzieje ze sie spodobaja.
Pozdrawiam

Czekam na komentarze :)
Ostatnio zmieniony przez Bobas 2006-06-05, 23:49, w całości zmieniany 2 razy  

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-04-04, 23:40   
   Baretki: zalozyciel

Luthien-Beren. pi?kne. Zazdrosz?.

A "Pod bobasem i piskl?ciem", bo tak bodaj?e nazywali ten lokal Inklingowie, to niemal ?wi?tynia tolkienizmu, ech...

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Bobas 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-04-04, 23:47   

No prosze, minelo zaledwie kilkanascie minut i juz mam odpowiedz, wow! Dzieki
Jezeli znajde jeszcze jakies miejsca w Oxfordzie czy gdziekolwiek, zwiazane z tematem (badz tez inne interesujace), to na pewno je odwiedze i zamieszcze fotograficzna relacje na forum.

Pantufel 
Diuk

Wysłany: 2006-04-04, 23:54   

O kurcze...niesamowite. Zawsze chcia?am zobaczy? jego grób, ale co dopiero by? tam samemu... . Wielkie dzi?ki za fotki!

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-04-05, 19:44   

Beren i Luthien, az sie wzruszy?em! Mam nadzieje, ?e kiedys tam sam zajad? bo kto jak kto ale Tolkien to go?? któremu po?wi?ci?em par? lat swego krótkiego jak narazie ?ycia. :)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-04-05, 20:52   

Pora?aj?co skromna mogi?a jak na tak wielkiego pisarza! Do?ywotni respect i szacun z mej strony! :hold:

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-04-06, 18:18   
   Baretki: tartar zalozyciel

O ja pierdziele. Grób samego BOGA fantasy. Jestem pod wielkim wra?eniem, a na grobie Johna widz? Gwaihyr (chyba dobrze napisa?em) króla or?ów, który zosta? po?o?ony przez pewnego fana. Wielkie dzi?ki Bobas za zdj?cia i szacunek :-D

Klub: battleground-castigatores

Rothar 
Żebrak

Wysłany: 2006-04-10, 20:15   

WOW. To jest naprawd? wspania?e. Mam nadziej?, ?e kiedy? sam pojad? do Oxfordu i b?de móg? poodwiedza? te miejsca gdzie bywa? Tolkien.

Odpowiedz do tematu