|
Dla fanow "Wladcy Pierscieni" i Tolkiena |
| Autor |
Wiadomość |
Bobas
Chłop feudalny

|
Wysłany: 2006-04-04, 23:25 Dla fanow "Wladcy Pierscieni" i Tolkiena
|
|
|
Witam!
Dowiedzialem sie niedawno o istnieniu tego forum od jednego znajomego z Chodziezy. Powiedzial mi on bowiem ze zagladaja tutaj osoby, ktore bez chwili zastanowienia sie moga sobie "przykleic" etykiete z tytulem tego tematu. Tak sie sklada ze od ponad roku mieszkam w Wielkiej Brytanii. Sklada sie rownie szczesliwie, ze zamieszkuje niedaleko Oxfordu, gdzie mam znajomych i gdzie czesto bywam. W zwiazku z tym postanowilem zrobic mala niespodzianke dla wszystkich zainteresowanych i porobic troche fotek (w tym miejscu WIELKIE podziekowania dla Oli za sprawne operowanie aparatem ;) ) z cmentarza jak i samego grobu Tolkiena, ktory to grob znajduje sie wlasnie w Oxfordzie na cmentarzu Wolvercote. W centrum miasta jest tez pub "The Eagle and Child", gdzie Tolkien czesto bywal wraz z innym znanym brytyjskim pisarzem C.S. Lewis'em, autorem m.in. zekranizowanych niedawno "Opowiesci z Narnii". Coz, pewnie wszyscy zainteresowani doskonale o tym wiedza, no ale dla takich nowicjuszy w tym temacie jak ja to porcja samych nowych informacji ;)
Pora konczyc to pisanie no i po prostu powiedziec: milego ogladania fotek. Mam nadzieje ze sie spodobaja.
Pozdrawiam
Czekam na komentarze :) |
| Ostatnio zmieniony przez Bobas 2006-06-05, 23:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-04-04, 23:40
Baretki:  |
|
|
Luthien-Beren. pi?kne. Zazdrosz?.
A "Pod bobasem i piskl?ciem", bo tak bodaj?e nazywali ten lokal Inklingowie, to niemal ?wi?tynia tolkienizmu, ech... |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Bobas
Chłop feudalny

|
Wysłany: 2006-04-04, 23:47
|
|
|
No prosze, minelo zaledwie kilkanascie minut i juz mam odpowiedz, wow! Dzieki
Jezeli znajde jeszcze jakies miejsca w Oxfordzie czy gdziekolwiek, zwiazane z tematem (badz tez inne interesujace), to na pewno je odwiedze i zamieszcze fotograficzna relacje na forum. |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2006-04-04, 23:54
|
|
|
| O kurcze...niesamowite. Zawsze chcia?am zobaczy? jego grób, ale co dopiero by? tam samemu... . Wielkie dzi?ki za fotki! |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-04-05, 19:44
|
|
|
Beren i Luthien, az sie wzruszy?em! Mam nadzieje, ?e kiedys tam sam zajad? bo kto jak kto ale Tolkien to go?? któremu po?wi?ci?em par? lat swego krótkiego jak narazie ?ycia. |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-05, 20:52
|
|
|
Pora?aj?co skromna mogi?a jak na tak wielkiego pisarza! Do?ywotni respect i szacun z mej strony! |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-04-06, 18:18
Baretki:  |
|
|
O ja pierdziele. Grób samego BOGA fantasy. Jestem pod wielkim wra?eniem, a na grobie Johna widz? Gwaihyr (chyba dobrze napisa?em) króla or?ów, który zosta? po?o?ony przez pewnego fana. Wielkie dzi?ki Bobas za zdj?cia i szacunek |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Rothar
Żebrak

|
Wysłany: 2006-04-10, 20:15
|
|
|
| WOW. To jest naprawd? wspania?e. Mam nadziej?, ?e kiedy? sam pojad? do Oxfordu i b?de móg? poodwiedza? te miejsca gdzie bywa? Tolkien. |
|
|
|
 |
|
|