|
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione |
| Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-03-04, 07:35
Baretki:  |
|
|
Troch? ?le zrozumia?e? Gazza. To nie chodzi o mnie, ?e ogl?daj?c bajk? wytrzymuj? 10 minut. Chodzi?o mi tutaj o pewn? ma?? 2 latke, która tyle na bajkach wytrzymuje.
Mnie osobi?cie Madagaskar bardzo si? podoba. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-05, 21:26
|
|
|
Ale jaja! Ja chyba jednak zrozumia?em Ciebie dobrze - moje dzieci te? mimo, ?e odrobin? starsze, nie wytrzymuj? d?ugo na tych filmach. Nie ma co ukrywa? - to pozycje dla starszych, ?eby nie napisa? doros?ych.
A mi chodzi tylko i wy??cznie o nietrafne okre?lenie tych filmów animowanych BAJKAMI!! Nie chc? wi?cej o tym pisa? (kto? znowu jeszcze stwierdzi, ?e wszczynam awantury), ale czy SAMURAI 7 albo AKIRA to te? bajki skoro s? animowane? |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-03-05, 21:35
|
|
| Akira jest do?? ci??kie. W?tpi? czy ta anime jest dla dzieci? Mnie Akira zm?czy?a mo?e, dlatego mi si? nie podoba. Widzia?em j? raz nawet mam t? anime, ale ogl?da? j? drugi raz mi si? nie chce. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-03-05, 21:39
|
|
Ekhm, ja tylko przypomn?, ?e "Bajka", to utwór wierszowany ze zwierz?tami zamiast lud?mi |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-03-06, 15:17
|
|
|
| nie mo?na o obrazie powiedziec ze jest to BAJKA gdyz bajka jest gatunkiem lirycznym. natomiast o to, o co Wam tu chodzi to mysle ze mozna to nazwac poprostu FILMEM ANIMOWANYM (dla dzieci, b?d? dla wszystkich) |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-03-06, 16:11
|
|
|
Dok?adnie tak Pablo.
Z filmem animowanym jest tak , ?e wrzuca si? do wora wszystko co rysunkowe
( ró?ne formy- ju? tak uogólniam) .
Zwykle bajk? nazywa si? filmiki animowane dla dzieci . Lekkie w tre?ci , z mora?em lub bez , itp. Zale?y te? kto i jak na takie filmy patrzy.
Natomiast inny dzia? filmów animowanych to te artystyczne , np.: "Tango" Zbigniewa Rybczy?skiego , czy " Apel " R. Czeka?y. Zupe?nie nie dla dzieci , zw?aszcza to ostatnie.
Film animowany to kilka ró?nych podgatunków ( ? ,mo?na to i tak nazwa?) , tylko z jednej szufladki.
To troch? jak z Waszymi pamprami - dla laika zwyk?e figurki do zabawy . A przecie? dobrze wiecie , ?e tak nie jest. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-06, 20:36
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Ekhm, ja tylko przypomn?, ?e "Bajka", to utwór wierszowany ze zwierz?tami zamiast lud?mi |
| Pablo napisał/a: | | nie mo?na o obrazie powiedziec ze jest to BAJKA gdyz bajka jest gatunkiem lirycznym. natomiast o to, o co Wam tu chodzi to mysle ze mozna to nazwac poprostu FILMEM ANIMOWANYM (dla dzieci, b?d? dla wszystkich) |
BINGO!
Wi?c chyba kto? jednak zrozumia? moje zarzuty! |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-03-10, 17:18
|
|
| Pijany Anio? oraz Rudobrody. Ta zgadnijcie, kogo to? Polecam te filmy dla lubi?cych do?? stare kino. |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-03-11, 10:54
|
|
|
Jak czyje ? KUROSAWY
To by by?o na tyle , spadam , bo mi tramwaj ucieknie .
A wieczorem mam seans w postaci " Ogród rozkoszy ziemskich " Majewskiego. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-03-19, 22:03
|
|
|
Czosnek pu?ci? mi podczas wizyty u niego animacje krótkometra?ow? Tomasza Bagi?skiego pt. Fallen Art i powiem szczerze- kapitalne. Przez te 5 min. mo?emy si? napatrze? na to co potrafi komputer w po??czeniu z ludzkim talentem. ?wietne |
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-03-20, 10:52
|
|
|
To obejrzyjcie jeszcze sobi? "Katedr?" tego? samego autora.
Krótki filmik animowany , z nominacj? do Oskara , zrobiony domowym sposobem na "pececie". |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-03-27, 22:32
|
|
|
| Jestem ?wierzo po obej?eniu sztuki Szekspira "Juliusz Cezar" w re?yserii Jana Englerta. Co? niesamowitego- szekspirowskie dzie?o, którego akcja zosta?a przeniesiona ze staro?ytno?ci do czasów wspó?czesnych + kapitalne aktorstwo. Ponad pó?torej godzinna dawka kultury na wysokim poziomie. Polecam. |
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2006-03-28, 12:45
|
|
|
| pikusMAIDEN napisał/a: | | którego akcja zosta?a przeniesiona ze staro?ytno?ci do czasów wspó?czesnych |
takie dziela sa do?? cz?ste.widzia?em m.in Antygon? w ?wiecie wspó?czesnym i Makbeta b?dacego szefem agencji(nie towarzyskiej:P) a poza tym film o którym pisalem w "godne obejrzenia" czyli Family Man jest swobodna wariacja na temat Opowiesci Wigilijnej przeniesionej w?asnie w nasze realia |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Feron
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-03-28, 13:25
|
|
|
Ostatnio ogl?da?em w kinie film "Plan Doskona?y". Film ten jest naprawd? dobry. Ka?dy kto lubi filmy a'la "Ocean's Eleven" powinien si? przej??!! Ogólnie to ciekawe zako?czenie!! |
_________________ WE WILL FLY TO THE EMPIRE OF STEELGODS
TO DISCOVER THE SECRET OF STORMS
AND AGAINST THE BLACK PRIDE OF THE TYRANT
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant" |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-04-11, 20:52
|
|
Kolejny film A. Kurosawy, który wpad? mi do ?apek to Dersu Uzala. Polecam mi?o?nikom (o ile tacy s?) starego dobrego kina. A dla nie wtajemniczonych napisz? tylko, ?e nie jest to film o samurajach i jest koprodukcja ZSRR, Japonia. Polecam. |
|
|
|
 |
|
|