Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Berserker z pochodni?

oceń go
0 - dla mnie
14%
 14%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
71%
 71%  [ 5 ]
4
14%
 14%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-02-02, 00:46   Berserker z pochodni?
   Baretki: zalozyciel

Powiem wprost: p?omie? wyko?czy? mnie psychicznie. Przemalowywa?em go 2 razy, raz wyszed? za ciemny, za drugim razem... :x: Uznaj?c sm?tnie, ?e to chyba jeszcze poza zasi?giem moim jest (albo, w wersji optymistycznej, nie jestem w formie :D ), postanowi?em zostawi? go w jego obecnej formie.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-02-02, 07:19   

Sam tego chcia?e?.
Rzeczywi?cie, p?omie? Ci nie wyszed?. Robi si? nieprzyjemny kontrast dla oka z ca?? reszt?. Jest za surowy do reszty. Dla mnie to podmalówka. Pochodnia tak si? nie spala , nie takim czystym p?omieniem. Za du?o w niej ?ó?ci neapolita?skiej , a brak jakiegokolwiek odcienia czerwieni.
Na plecach przy kr?gos?upie jak na moje oko zbyt du?y "placek " br?zu.
R?ka z pochodni?- ko?o ?okcia za ciemna plama - czarna?
Poci?gni?cie drzewca pochodni tym samym kolorem co cia?o- nie s? tak? sam? materi?.
Du?o u?ywasz czerni. Nie wiem czy to jest dobry pomys?. Warto 150 razy si? zastanowi? czy u?ycie jej jest uzasadnione. Czer? strasznie sp?aszcza optycznie , czasami warto j? zast?pic chocia?by ciemnym br?zem.
Monotonny obraz tego boksera - wsz?dzie ( no prawie wsz?dzie) ten sam kolor , poczynaj?c od podstawki.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-02-02, 07:53   

Co znaczy: podmalówka? Podk?ad pod ostateczn? warstw??
100% racji z tym drzewcem (co prawda tam z br?zem jest te? czer?).

Jedno tylko s?owo w mojej obronie: on mia? by? monotonnie ciemnobr?zowy :) Ale mo?e faktycznie wyszed? a? za bardzo...

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-02-02, 09:44   

Jak by Ci prosto powiedzie?. podmalówka to baza koloru , na któr? si? nak?ada w?a?ciwy kolor( na ogó? robi si? to stopniowo).

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-02-02, 12:43   

Zobacz w „Moje pampry na paradzie” tam jest mój Berserker z pochodni?. Mo?e jego p?omyk na pochodni przypasi. Cho? pochodnia troch? przyci?ta na tym zdj?ciu. Co mi si? podoba: znak bia?ej r?ki na kasku. A co bym zmieni?:
- na pewno miecz za bardzo b?yszcz?cy (za bardzo nowy taki wypolerowany). Troch? bym go przybrudzi? a nawet naciapa? odrobiny krwi.
- kolejna sprawa to skóra. Ja bym j? jednak takiej ciemnej nie robi?.
- no i na podstawce troch? zieleni by si? przyda?o co by troch? o?ywi?o ca?o??.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-02-02, 14:13   

balbon napisał/a:
R?ka z pochodni?- ko?o ?okcia za ciemna plama - czarna?

Zapomnia?em si? do tego ustosunkowa?: to jest r?kawica.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-02-02, 15:48   

A od kiedy nosi si? r?kawice na ?okciu?
Ciemna plama od pachy do ?okcia ( zdj?cie nr2)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-02-02, 16:06   

Aa. To ciemnobr?zowy jest (uzna?em, ?e tam spory cie? od pochodni powinien by?).

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-02-02, 19:55   

Moje odczucia: jaki? taki .... afro za bardzo ( w kategorii malowania modeli negro by?by super); zbyt b?yszcz?cy or?? jak na Orka; drzewiec ( :lol: ) i skórzane elementy zbyt bure; p?omie? ciut niedopracowany (ale mój pochodniarz ma nie wiele lepszy akurat :oops: ); wreszcie porz?dna podstaweczka tylko szczypty zieleni jej brakuje.

Odczucia do "recenzji" balbona: jak je czytam to odnosz? wra?enie, ?e nie wiesz z jak? skal? modeli masz do czynienia. Czepianie si? jakiej? plamy pod ?okciem albo placka "na plecach przy kr?gos?upie" (swoj? drog? - przy którym kr?gu?bo nie jestem pewien :???: ) to szukanie dziury w ca?ym albo albo brak zrozumienia zastosowania modelu. Kwestie kolorystyczne s? dla mnie jak najbardziej zrozumia?e, chocia? zamiast "?ó?ci neapolita?skiej" milej widzia?bym jej odpowiednik z palety Citadel'a je?li ju? operujemy nazwami. Zaleca?bym pomalowanie kilku modeli aby nieco zg??bi? omawiany temat. pozdrawiam!

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-02-03, 15:55   

R?ce mi opad?y...
No i jak nie mówi? o Waszym "zakl?tym kr?gu"?
ja si? czepiam WY?ACZNIE kwestii kolorystycznych , jakby? nie zauwa?y?.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-02-08, 05:32   
   Baretki: tartar zalozyciel

Widzia?em na ?ywo i wygl?da lepiej. 3+

Klub: battleground-castigatores

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2006-02-08, 14:28   

Podpisuj? si? jako 2gi moderator ( a raczej pierwszy :P ) pod tym co napisal Gazza,
Balbon chyba rzeczywi?cie nie wiesz jak? skal? nasze modele reprezentuj?, jakich kolorów uzywamy ( nazewnictwo) i piszesz za przeproszeniem ,jakie? bztety rodem wyk?adowcy ASP (mo?e jeste??). Trafi?e? tu przypadkiem- ok, ale jak wpadniesz miedzy wrony musisz kraka? jak i one. (troche pracy, poczytaj inne fora, fachowe strony)
Ale tak na serio to we? ch?opie (dziewczyno- kto tam wie co kolwiek o tobie?) pomaluj jedn?, mo?e z dwie figurki CYTADELI i wrzu? ich fotki- wówczas podyskutujemy.

A co do modelu, to:
rzeczywi?cie za ciemny, podstawka ?adna, p?omie? "taki se"- warto da? troch? czerni na gór?- w gazetce bodajrze tak radz? = u mnie 3

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-02-08, 15:51   

Nie zgadzam si?.

Cz?owiek z zewn?trz mo?e nie zna? fachowej terminologii, mo?e wi?c u?y? w?asnej, byle by?a uniwersalna - a nazwy barw u?ywane przez Balbona uniwersalne s?. Ja mog? ocenia? Mon? Lis? mimo, ?e nie jestem historykiem sztuki, wi?c niefigurkowiec mo?e ocenia? figurki, cho?by robi? to niefachowo.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-02-08, 16:19   

Dzi?ki Watcher za s?owo wsparcia.
To teraz macie jasny przyk?ad , ?e ?yjecie jak w konserwie.
Doskonale wiem jakich rozmiarów s? Wasze modele i wiem co potraficie.
Nie ?ud? si? Czosnek nie b?d? kraka? jak Ty.
A nie przysz?o Ci do g?owy , ?e kto? mo?e mie? inne farbki? Ma?o wiesz o podstawowej fizyce barw.
Powiedz mi jedno , co kryje si? w okre?leniu "taki se" ?
Mi to nic nie mówi , a autorowi figurki ? Mo?e by te? chcia? wiedzie?? Takie okre?lenia guzik za?atwiaj? .
Co do bzdetów , nie b?d? sie wypowiada? ... Ubawi?e? mnie tym. Mo?esz mi mówi? "Profesorku"...

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-02-08, 17:06   
   Baretki: tartar zalozyciel

Z tego co pisz? Balbon mo?na wywnioskowa?, ?e studiuje sztuk?, albo co? w tym kierunku. Co do opini s? jak najbardziej pozytywne w tym sensie, ?e nadajesz jakby to napisa? "swie?ego spojrzenia" i tak trzyma? szkoda tylko, ?e wi?cej forumowiczów si? nie wypowiada.

Klub: battleground-castigatores

Odpowiedz do tematu