|
Berserker z pochodni? |
| oceń go |
| 0 - dla mnie |
|
14% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
71% |
[ 5 ] |
| 4 |
|
14% |
[ 1 ] |
| 5 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 7 |
| Wszystkich Głosów: 7 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-02, 00:46 Berserker z pochodni?
Baretki:  |
|
|
Powiem wprost: p?omie? wyko?czy? mnie psychicznie. Przemalowywa?em go 2 razy, raz wyszed? za ciemny, za drugim razem... Uznaj?c sm?tnie, ?e to chyba jeszcze poza zasi?giem moim jest (albo, w wersji optymistycznej, nie jestem w formie ), postanowi?em zostawi? go w jego obecnej formie.
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-02, 07:19
|
|
|
Sam tego chcia?e?.
Rzeczywi?cie, p?omie? Ci nie wyszed?. Robi si? nieprzyjemny kontrast dla oka z ca?? reszt?. Jest za surowy do reszty. Dla mnie to podmalówka. Pochodnia tak si? nie spala , nie takim czystym p?omieniem. Za du?o w niej ?ó?ci neapolita?skiej , a brak jakiegokolwiek odcienia czerwieni.
Na plecach przy kr?gos?upie jak na moje oko zbyt du?y "placek " br?zu.
R?ka z pochodni?- ko?o ?okcia za ciemna plama - czarna?
Poci?gni?cie drzewca pochodni tym samym kolorem co cia?o- nie s? tak? sam? materi?.
Du?o u?ywasz czerni. Nie wiem czy to jest dobry pomys?. Warto 150 razy si? zastanowi? czy u?ycie jej jest uzasadnione. Czer? strasznie sp?aszcza optycznie , czasami warto j? zast?pic chocia?by ciemnym br?zem.
Monotonny obraz tego boksera - wsz?dzie ( no prawie wsz?dzie) ten sam kolor , poczynaj?c od podstawki. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-02, 07:53
|
|
Co znaczy: podmalówka? Podk?ad pod ostateczn? warstw??
100% racji z tym drzewcem (co prawda tam z br?zem jest te? czer?).
Jedno tylko s?owo w mojej obronie: on mia? by? monotonnie ciemnobr?zowy Ale mo?e faktycznie wyszed? a? za bardzo... |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-02, 09:44
|
|
|
| Jak by Ci prosto powiedzie?. podmalówka to baza koloru , na któr? si? nak?ada w?a?ciwy kolor( na ogó? robi si? to stopniowo). |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-02, 12:43
|
|
Zobacz w „Moje pampry na paradzie” tam jest mój Berserker z pochodni?. Mo?e jego p?omyk na pochodni przypasi. Cho? pochodnia troch? przyci?ta na tym zdj?ciu. Co mi si? podoba: znak bia?ej r?ki na kasku. A co bym zmieni?:
- na pewno miecz za bardzo b?yszcz?cy (za bardzo nowy taki wypolerowany). Troch? bym go przybrudzi? a nawet naciapa? odrobiny krwi.
- kolejna sprawa to skóra. Ja bym j? jednak takiej ciemnej nie robi?.
- no i na podstawce troch? zieleni by si? przyda?o co by troch? o?ywi?o ca?o??. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-02, 14:13
|
|
| balbon napisał/a: | | R?ka z pochodni?- ko?o ?okcia za ciemna plama - czarna? |
Zapomnia?em si? do tego ustosunkowa?: to jest r?kawica. |

|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-02, 15:48
|
|
|
A od kiedy nosi si? r?kawice na ?okciu?
Ciemna plama od pachy do ?okcia ( zdj?cie nr2) |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-02, 16:06
|
|
| Aa. To ciemnobr?zowy jest (uzna?em, ?e tam spory cie? od pochodni powinien by?). |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-02-02, 19:55
|
|
|
Moje odczucia: jaki? taki .... afro za bardzo ( w kategorii malowania modeli negro by?by super); zbyt b?yszcz?cy or?? jak na Orka; drzewiec ( ) i skórzane elementy zbyt bure; p?omie? ciut niedopracowany (ale mój pochodniarz ma nie wiele lepszy akurat ); wreszcie porz?dna podstaweczka tylko szczypty zieleni jej brakuje.
Odczucia do "recenzji" balbona: jak je czytam to odnosz? wra?enie, ?e nie wiesz z jak? skal? modeli masz do czynienia. Czepianie si? jakiej? plamy pod ?okciem albo placka "na plecach przy kr?gos?upie" (swoj? drog? - przy którym kr?gu?bo nie jestem pewien ) to szukanie dziury w ca?ym albo albo brak zrozumienia zastosowania modelu. Kwestie kolorystyczne s? dla mnie jak najbardziej zrozumia?e, chocia? zamiast "?ó?ci neapolita?skiej" milej widzia?bym jej odpowiednik z palety Citadel'a je?li ju? operujemy nazwami. Zaleca?bym pomalowanie kilku modeli aby nieco zg??bi? omawiany temat. pozdrawiam! |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-03, 15:55
|
|
|
R?ce mi opad?y...
No i jak nie mówi? o Waszym "zakl?tym kr?gu"?
ja si? czepiam WY?ACZNIE kwestii kolorystycznych , jakby? nie zauwa?y?. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-08, 05:32
|
|
| Widzia?em na ?ywo i wygl?da lepiej. 3+ |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-02-08, 14:28
|
|
|
Podpisuj? si? jako 2gi moderator ( a raczej pierwszy ) pod tym co napisal Gazza,
Balbon chyba rzeczywi?cie nie wiesz jak? skal? nasze modele reprezentuj?, jakich kolorów uzywamy ( nazewnictwo) i piszesz za przeproszeniem ,jakie? bztety rodem wyk?adowcy ASP (mo?e jeste??). Trafi?e? tu przypadkiem- ok, ale jak wpadniesz miedzy wrony musisz kraka? jak i one. (troche pracy, poczytaj inne fora, fachowe strony)
Ale tak na serio to we? ch?opie (dziewczyno- kto tam wie co kolwiek o tobie?) pomaluj jedn?, mo?e z dwie figurki CYTADELI i wrzu? ich fotki- wówczas podyskutujemy.
A co do modelu, to:
rzeczywi?cie za ciemny, podstawka ?adna, p?omie? "taki se"- warto da? troch? czerni na gór?- w gazetce bodajrze tak radz? = u mnie 3 |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-08, 15:51
|
|
Nie zgadzam si?.
Cz?owiek z zewn?trz mo?e nie zna? fachowej terminologii, mo?e wi?c u?y? w?asnej, byle by?a uniwersalna - a nazwy barw u?ywane przez Balbona uniwersalne s?. Ja mog? ocenia? Mon? Lis? mimo, ?e nie jestem historykiem sztuki, wi?c niefigurkowiec mo?e ocenia? figurki, cho?by robi? to niefachowo. |

|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-08, 16:19
|
|
|
Dzi?ki Watcher za s?owo wsparcia.
To teraz macie jasny przyk?ad , ?e ?yjecie jak w konserwie.
Doskonale wiem jakich rozmiarów s? Wasze modele i wiem co potraficie.
Nie ?ud? si? Czosnek nie b?d? kraka? jak Ty.
A nie przysz?o Ci do g?owy , ?e kto? mo?e mie? inne farbki? Ma?o wiesz o podstawowej fizyce barw.
Powiedz mi jedno , co kryje si? w okre?leniu "taki se" ?
Mi to nic nie mówi , a autorowi figurki ? Mo?e by te? chcia? wiedzie?? Takie okre?lenia guzik za?atwiaj? .
Co do bzdetów , nie b?d? sie wypowiada? ... Ubawi?e? mnie tym. Mo?esz mi mówi? "Profesorku"... |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-08, 17:06
|
|
| Z tego co pisz? Balbon mo?na wywnioskowa?, ?e studiuje sztuk?, albo co? w tym kierunku. Co do opini s? jak najbardziej pozytywne w tym sensie, ?e nadajesz jakby to napisa? "swie?ego spojrzenia" i tak trzyma? szkoda tylko, ?e wi?cej forumowiczów si? nie wypowiada. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
|
|