|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Disco Elysium |
| Autor |
Wiadomość |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2019-10-17, 19:16 Disco Elysium
|
|
|
Od dwóch dni zagrywam się w toto i coraz bardziej mnie wciąga . Gra rpg w której do tej pory nie miałem żadnej walki za to tony dialogów. Gra nie ma polskiej wersji (choć można na przykład trafić na kucharza nazywanego "Gorący Kubek" który gotuje barszcz z dodatkiem wódki ;p). Przyznać muszę ,że gra wymaga dosyć dobrej znajomości angielskiego (czasami mam problemy z tłumaczeniem ;p) . Gra reklamowana jest jako detective rpg . Gramy policjantem alkoholikiem , który przyjechał rozwiązać sprawę powieszonego za hotelem ciała. Problem w tym , że przyjechał klika dni wcześniej z jakiegoś powodu trochę pohulał - obudził się pewnego ranka i nic nie pamięta (a ciało dalej wisi za hotelem ). Gra ma zajebisty klimat. Mimo ,że jak wspomniałem walk dotąd nie miałem żadnych to okazji do zejścia jest parę . Możemy się załatwić nie tylko fizycznie ale i tracąc zdrowie psychiczne (najmocniej to odczułem siedząc w fotelu jakiegoś związkowego bossa , z którym rozmowa była dla bohatera bardzo nieprzyjemna). Mimo ,że jestem dopiero na początku gry coś mam przeczucie ,że będzie to jedna z najlepszych rpg tego roku. |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2019-11-04, 02:21
|
|
|
I skończone Ta gra jest piękna . Postaci barwne , grafika i muza świetnie oddająca klimat , humor , grywalność itd. Jeśli kiedyś powstanie polskie tłumaczenie to mam nadzieję , że zostawią rzadkie ale idealnie dobrane angielskie głosy NPC-ów (mały gnojek Cuno wymiata:) ).
Na pewno spróbuję przejść DE za jakiś czas znowu - dokonując kompletnie innych wyborów (może zostając w grze komunistą albo ultraliberałem ?). Jak na razie to przeszedłem grę starając sie być "dobrym gliną" mimo całej pijackiej przeszłości mojej postaci . Dorobiłem się przez to między innymi achievmentu "Unbelivable boring F..k" za wypowiedzenie przez moją postać 7 nudnych rzeczy. Będzie trzeba to zmienić następnym razem .Gra roku rpg jak dla mnie. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2019-11-04, 23:42
Baretki:  |
|
|
| zaran napisał/a: | I skończone Ta gra jest piękna . Postaci barwne , grafika i muza świetnie oddająca klimat , humor , grywalność itd. Jeśli kiedyś powstanie polskie tłumaczenie to mam nadzieję , że zostawią rzadkie ale idealnie dobrane angielskie głosy NPC-ów (mały gnojek Cuno wymiata:) ).
Na pewno spróbuję przejść DE za jakiś czas znowu - dokonując kompletnie innych wyborów (może zostając w grze komunistą albo ultraliberałem ?). Jak na razie to przeszedłem grę starając sie być "dobrym gliną" mimo całej pijackiej przeszłości mojej postaci . Dorobiłem się przez to między innymi achievmentu "Unbelivable boring F..k" za wypowiedzenie przez moją postać 7 nudnych rzeczy. Będzie trzeba to zmienić następnym razem .Gra roku rpg jak dla mnie. |
Już jest na krótkiej liście życzeń |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2020-01-07, 01:11
Baretki:  |
|
|
| Już mam. Zacząłem grać. Dwie godziny... i mam rozwaloną głowę. CO TO JEST ZA GRA. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|