Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Elder Scrolls Online
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-04-15, 17:35   Elder Scrolls Online
   Baretki: zalozyciel

Pierwsze wra?enia

Gra mocno wspiera singiel. To dla mnie gigantyczny plus, bo w multi gram w takich grach z doskoku, a singlowcem jestem z zami?owania (w multi najfajniej mi si? gra ze znajomymi, a w TESO takich na razie nie ma). Na razie gra mi si? jak w uproszczonego nieco Skyrima: uproszczonego, bo misji na razie widz? troch? mniej i jeszcze nie spotka?em si? z tak?, która by?aby baaardzo d?uga (ale mój gameplay wynosi bodaj?e trzy godziny na razie :) ). Pierwsze misje w tutorialu s? ?miesznie proste, ale ju? pojawi?y si? pierwsze oznaki skomplikowania wi?c s?dz?, ?e b?dzie dobrze. S? te? ksi??ki, wi?c niczym w Skyrim czy Oblivion troch? ju? czasu po?wi?ci?em lekturze (znalaz?em zabawn? sztuk? teatraln? o zabijaj?cej si? nawzajem dru?ynie :) ). Troch? minusem jest to, ?e gra jest mniej interaktywna ni? offlinowe gry Zenimaxa: tu nie podniesiesz ka?dego widelca czy jab?ka. Z widelcami to mniejsza szkoda, ale gdzieniegdzie walaj? si? miecze które okazuj? si? by? niestety jedynie elementami scenografii...
W multi na razie nie gra?em. Robi? na mnie wra?enie strefy bitewne na kilkuset graczy, ale jeszcze takich nie widzia?em (i nawet nie wiem, jak tam si? dosta?). Na minus poczytuj? fakt, ?e admini na razie nie radz? sobie ze spambotami za?miecaj?cymi czat ofertami kupna z?ota. Pami?tam, ?e w Diablo przez jaki? czas by?o podobnie, ufam ?e tutaj te? sobie poradz?. Jeszcze jeden drobny minus: ?rednio rozró?nialni s? bohaterowie graczy i NPC. Nie wiem, mo?e tak mia?o by?, ale ja ju? ze dwa razy da?em si? zaskoczy? atakiem bo nie zauwa?y?em, ?e zbli?aj?cy si? pan to przeciwnik.
Walka jest bardzo podobna do Obliviona, z tym ?e nie ma tu oczywi?cie aktywnej pauzy (wiadomo, gatunek wymusza). No i naraz mo?emy mie? do dyspozycji jedynie pi?? zdolno?ci aktywnych (nie licz?c pasywnych). Warto pami?ta?, ?e nie dzia?a tu standard WoW typu "klikamy na przeciwnika i potem tylko wybieramy zdolno?ci". Tutaj walczymy realnie.
Grafika jest bardzo fajna. Ustawienia mam "low" (jest jeszcze "minimal" i chyba trzy wy?sze) i mam wra?enie, ?e gram w troch? zubo?onego Obliviona. Móg?bym nawet postawi? tez?, ?e nawet na "low" jest to najlepszy graficznie MORPG gdyby nie fakt, ?e w pomieszczeniach... jest bardzo ciemno. Nie wiem, mo?e to bug wynikaj?cy z mojego kompa bo jako? nie zauwa?y?em, by kto? si? na to uskar?a?. Nawet po wyj?ciu na zewn?trz mam jakiego? pecha, bo albo noc albo burza :kurcze: Nie wiem, mo?e to specyfika Daggerfall, gdzie startuje mój Breton... Wypróbuj? dzisiaj start gdzie? na po?udniu Tamriel :)

Generalnie na pocz?tku gry da?bym jej ocen? 4+.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-04-16, 00:03   

A tak wygl?da legendarne Daggerfall w niskich szczegó?ach w tych rzadkich momentach, gdy jest ja?niej :)

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-04-18, 00:41   

A tu powrót... na Shivering Isles :)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-04-26, 14:55   

Troch? mi si? poprawi?a grafa :D (no, tak naprawd? to usun??em potem jeszcze traw?, bo muli?em nieco ;) )

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2014-04-26, 22:28   
   Baretki: tartar zalozyciel

Ja pierdziele ta gra jest wci?gaj?ca. Dziwi? si?, ?e jeszcze Zarana w Tamriel nie spotka?em.

Klub: battleground-castigatores

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2014-04-26, 22:56   

Kusi mnie to...ale zakusy powstrzymuje ?wiadomo?? ,?e na moim sprz?cie toto by si? przycina?o niemi?osiernie (o ile w ogóle by mi ruszy?o ;p) .Chyba ,?e nie ma du?o wy?szych ni? Skyrim wymaga?...mo?e si? skusz? kiedy?.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-04-26, 23:13   

Sprawd? tutaj:

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2014-04-27, 04:37   

Ok minimalne wymagania spe?niam...po zwolnieniu troch? miejsca na dysku bo jedyne co mi na czerwono pokazywa?o to pami??. Ale ju? na starcie mnie szlag zacz?? trafia?. Kupi?em klucz na keye.pl. No i fajnie. I co dalej ? Ok - szukam w google Elder Scrolls Online. Super - jest tworzenie konta...i tu zaczynaj? si? schody - do czego doszed?em w ko?cu znowu googluj?c. Wyskakuje mi ca?y czas b??d podczas rejestracji - rozwi?zanie znalaz?em tu : http://livespot.pl/proble...scrolls-online/
W ko?cu jestem zarejstrowany. Mog? wbi? kod. Po wbiciu pokazuje mi ,?e mam 0 gametime...
Strona ElderScrollsOnline wymaga ode mnie deklaracji w jakiej formie b?d? uiszcza? op?at?... Musz? wi?c wpisa? ,?e co 30 dni , poda? jak? kart? kredytow? (rodzaj numer itd).... I dopiero teraz mog? instalowa?... Normalnie szlag trafia ;s Mam nadziej? , ?e po instalacji (swoj? drog? instaluje si? jakies 15 minut a jest 1 % na razie) ten darmowy czas - 30 dni zostanie jako? do??czony do konta. Musz? stwierdzi? ,?e w ka?dej innej grze online jak? by?o mi dane kupowa?/instalowa? by?o to du?o bardziej przyjazne, prostsze w obs?udze i mniej wkurzaj?ce.
P.S. Ok przynajmniej "game time remaining" zmieni? mi si? na 29...mo?e zd??y si? w tym czasie zainstalowa? ;p

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-04-27, 10:59   

Zapomnia?em ostrzec: to model przej?ty z Old Republic, dodaje darmowy czas do pierwszego wykupionego abonamentu. BTW, zamiast karty ja kupi?em prepaida, chyba jest ta?szy odrobin?,

A problem z Captcha to Drzewiec widzia? u mnie osobi?cie :lol: Chyba 20 prób, zanim rozwi?zania zacz??em szuka? w necie :+:

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2014-04-27, 11:32   

United Kingdom rozwi?zuje problem :hahaha:

Carnis ju? jeste? w Tamriel. Dawaj swój ID.

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2014-04-27, 13:43   

Jako ?e Carnis by? zaj?ty to jestem w grze jako Cirnis. Te? wybra?em Bretona ...w Skyrimie te? nim gra?em ;p . Z tym , ?e tym razem zaczynam jako Nightblade nie magik :) . Wci?ga bardzo :) . Poko?czy?em kilka questów i widz? mnóstwo nowych do podniesienia - miodzio. Swoj? drog? dosy? zabawne - nagroda za uratowanie króla Dagerfell przed zabójcami jest dla mnie mniej przydatna ni? ta za odzyskanie ?wini dla ?winiarczyka. Pfft - powinienem pozwoli? mu zgin?? ;p

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2014-04-27, 17:10   

Ha, ale ta znajomo?? wyjdzie ci pó?niej na dobre :) Quest ze ?wini? by? dobry

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-04-28, 00:48   

I jeszcze kilka fotek:

Wyrd Tree, gdy tam dotar?em sko?czy?a si? burza i podnios?a si? mg?a, klimat mega:

Od razu wida?, ?e bracia :D (ja to ten wy?szy, jak w realu :D )

Tak tu wygl?daj? jaskinie:

Ten w absurdalnym he?mie to Carnis:

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2014-04-28, 01:19   

Wypraszam sobie absurdalny ;p Sam zrobi?em ;p. To? to dzie?o sztuki ;)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2014-05-03, 13:50   

Podobaj? mi si? nawi?zania do historii ?wiata. Drobny skok w czasie i spotka?em króla legendarnych Ayleidów, których ruiny tak cz?sto pl?drowa?em w Oblivionie :)

Grafika pora?a, szczególnie je?li pami?ta?, ?e to MMO jest...

A niedawno wzi??em udzia? pierwszy raz w grupowym dungeonie, wraz z Drzewcem/Tulkaesem. By?o pi?knie, aczkolwiek ostateczne spotkanie z szepcz?cym paj?kiem zako?czy?o si? kl?sk?...

Odpowiedz do tematu