Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fallout : New Vegas
Autor Wiadomość
zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2010-11-06, 00:34   Fallout : New Vegas

Od 2 dni przemierzam pustkowia Nevady w nowym Falloucie :) . I jest miodzio :) Mo?e w sumie nie jestem za bardzo obiektywny bo dla mnie ka?dy Fallout taki by? (w??cznie z Fallout tactics) , w ka?dym razie znajduj? du?o przyjemno?ci w graniu. Co tu du?o pisa? - od czasu Fallouta 3 niewiele si? zmieni?o (przynajmniej przez te 2 dni wielkich zmian nie dostrzeg?em) - grafika , je?li w ogóle si? zmieni?a to w niewielkim stopniu. Troch? z?y jestem ,?e trzeba toto gra? przez Steama (po??czenie z netem niezb?dne...przynajmniej je?li kto? jak ja gra w orygina? a nie pirata ;p) - przez to odpalanie gry trwa par? sekund d?u?ej ni? trwa?oby to offline. W Falloucie zawsze najwa?niejszy dla mnie by? klimat i grywalno?? - te s? w New Vegas na naprawd? wysokim poziomie - questy s? przemy?lane , spotykane NPC barwne. No i humor + easter eggs , z których Fallout s?ynie. Do wi?kszo?ci jeszcze nie doszed?em ale wiem ,?e mamy na przyk?ad mo?liwo?? stoczenia boju z gangiem starszych pa? (dla mi?o?ników Monty Pythona) czy znale?? mniej szcz??liw? wersj? Indiany Jonsa w starej lodówce (nawi?zanie do ostatniej cz??ci Indiego). Dzi? przed wyj?ciem do pracy sko?czy?em gr? na rozmowie z jegomo?ciem , który mnie przekonywa? ,?e krowy w jego mie?cie atakuje wampir Chupacabra. Go?c s?ysza? ,?e w krowach znajdowano dziury po kulach i same kule - ale go to nie przekonuje - po prostu jego wampir jest uzbrojony w karabin maszynowy ;p. Napisz? co? wi?cej jak dane mi b?dzie uko?czy? t? cz??? - a póki co wszystkim gr? polecam.

duscann 
Następca tronu

Armia WH40k:
Iron Warriors

Armia WFB:
Vampire Counts

Wysłany: 2010-11-09, 13:17   

Napewno po ni? si?gn?, bo do tej pory przeszed?em wszystkie Fallouty.

Klub: battleground

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2010-11-09, 14:00   
   Baretki: tartar zalozyciel

Ja ju? mam 23 lvl. Guardian of Wasteland i gra po prostu rz?dzi. Postacie NPC zdecydowanie barwniejsze od 3 cz??ci. Must have.

Klub: battleground-castigatores

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2010-11-18, 19:22   

No sko?czy?em ;p W sumie to spokojnie mog?em sko?czy? du?o wcze?niej - ale szukanie wszelkich mo?liwych questów pobocznych czy nieodwiedzonych lokacji sprawia?o mi zbyt du?? frajd?. A i tak zosta?o jeszcze sporo rzeczy , które nie zrobi?em bo zrobi? nie mog?em ze wzgl?du na opowiedzenie si? w konflikcie po jednej ze stron. Co znaczy, ?e pr?dzej czy pó?niej do New Vegas wróc?. Ogólnie jestem bardzo z gry zadowolony , chocia? znalaz?em troch? bugów , które by?y co nieco wkurzaj?ce. Kilka razy musia?em powtarza? jakiego? questa od pocz?tku bo wykonanie jego cz??ci w innej kolejno?ci ni? chyba sobie wymy?lili twórcy powodowa?o ,?e nie mo?na by?o go uko?czy?. Raz nawet musia?em skorzysta? z "cheatowania" - posta? któr? mia?em przekona? do poparcia mnie w que?cie dla Wielkich Khanów znikn??a - bo du?o wcze?niej wykona?em dla niej zupe?nie inny poboczny quest. Inne rzeczy troche psuj?ce gr? to na przyk?ad mo?liwo?? nabicia expa praktycznie na max w ci?gu minuty dzi?ki bugowi w jednym z vaultów - wykorzystanie wielokrotnie pewnego komputera w nim. Przegi?ty te? jest zdobyty dosy? ?atwo (o ile na pocz?tku gry wybra?o si? trait Dzikie Pustkowia) Blaster Obcych - jednym strza?em powala ka?dego przeciwnika - Obsidian nie powinien wprowadza? takich przedmiotów do gry. Marudz? chyba za du?o - gra?o si? naprawd? bardzo przyjemnie :)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2010-11-19, 06:47   

Ja mog? t? gr? szybko sko?czy?, ale nie o to tutaj chodzi. Chodz? po Mojave Wasteland jak najd?u?ej szukaj?c przygód. A co do Bugów to absolutnie si? z tob? zgadzam. U mnie przyk?adem jest Rex od Kinga. ?wietny towarzysz daj?cy niez?e perki i do tego fajny obro?ca, który nagle mi znik?, ale Perki pozosta?y. Jednak?e te bugi ton? w morzu, czy te? oceanie zalet. Quest dla ghuli, którzy chcieli polecie? w kosmos (bajka) czy te? walka z Cesar Legion napawaj? mnie fantastyczn? frajd?. Mam nadziej?, ?e dodatki b?d? wychodzi? jak w przypadku 3 cz??ci.

mi? 
Wicehrabia

Wysłany: 2010-11-21, 11:58   

A widzieli?cie Indian? Jonesa w lodówce? :D Ta gra oczarowuje mnie ju? od samego pocz?tku.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2010-11-22, 06:40   

mi? napisał/a:
A widzieli?cie Indian? Jonesa w lodówce? :D Ta gra oczarowuje mnie ju? od samego pocz?tku.

Ja w?a?nie nie widzia?em, gdzie to jest. Ja teraz eksploruj? Mojave Wasteland i odwiedzi?em Devil (co? tam) jest to miejsce radioaktywne i znalaz?em Z7C5 Avenger, a jest to zmodyfikowany minigun, który pacyfikuje pustkowia. Ostatnio rozwi?za?em proble handlem ludzi, a i nie mog?em znie?? Cesara, wi?c wpad?em do fortyfikacji i wszystkich pos?a?em do krainy wiecznych ?owów :mag:

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2011-02-03, 18:00   
   Baretki: zalozyciel

Tryb HC jest fajnym wynalazkiem.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2011-02-03, 23:36   

Ja zacz??em od razu w trybie HC i chwilowo odstawi?em, ale z pewno?ci? do?? szybko wróc?.
Ca?a seria jest cudowna.
I musz? powiedzie?, ?e NV jest chyba du?o, ale to du?o lepszy od F3 nawet wydaje mi si?, ?e graficznie jest jaki? bardziej ?adny od poprzednika.
A jeszcze wracaj?c do trybu HC to nie?le mnie zdenerwowa? jak pad?em z odwodnienia.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2011-02-05, 11:56   

Grafika si? nic nie rozni Jack, bo to jest ten sam silnik. Natomiast HC tryb nadaje prawdziwego survivala tej grze, przez co jej klimat znacz?co wzrasta.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2011-02-05, 12:08   

Jak dla mnie, to t? grafik? mog? sobie ju? stosowa? do ko?ca ?wiata o ile taki poziom fabu?y zachowaj? :)

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2011-02-05, 19:38   

Ja nie mowie, ?e zmienili j?. Ja tylko mam takie odczucie, ?e jest ?adniejsza. W F3 przewa?a?y szaro?ci a w NV wydaje mi si? bardziej kolorowo ot, co.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2011-02-25, 23:43   

Jak by, kto nie widzia? to wyszed? pierwszy dodatek do NV na PS3. Nie wiem mo?e na kompy i XKloca by? wcze?niej. Jedynie melduje, ?e si? pojawi?. :)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2011-02-26, 00:37   

Na pecety i iksa Dead Money (bo o nim chyba mowa?) wyszed? w grudniu. Jeszcze nie odwa?y?em si? tam zajrze? :)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2011-02-26, 13:04   

Na PS3 pojawi?o sie w tym tygodniu

Odpowiedz do tematu