|
Jego Majestat Imperator Vandei, Ojciec Ojczyzny, oznajmia: |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-22, 17:22 Jego Majestat Imperator Vandei, Ojciec Ojczyzny, oznajmia:
Baretki:  |
|
|
Ten temat b?dzie miejscem og?osze? Mistrza Gry I dyskusji z nim na tematy dotycz?ce Gladiusa
Og?oszenie:
Za chwil? rozpoczn? reorganizacj? waszych "kart postaci". Ka?da posta? opisana zostanie w osobnym temacie. Wi??e si? z tym równie? zadanie dla was. KA?DY z was zobowi?zany jest dopisa? do tego tematu jakie? podstawowe informacje o swojej postaci (cz??? z nich podam ja sam, z pami?ci). Szczególnie chodzi mi o:
1. Krótki ?yciorys (w??cznie z krótkim opisem prze?ytych ju? przygód).
2. Wygl?d (kolor w?osów, oczu, jak wygl?daj? te w?osy, czy jest zarost i jakiego kszta?tu, budowa cia?a, tatua?e -> ale tylko w miejscach "mniej widocznych", nie na twarzy np, bo o tym co? by musia?o by? ju? w poprzednich przygodach, blizny, znamiona, pryszcze itp ).
3. Charakterystyczne elementy ubioru (np pier?cienie, wisiorki itp)
4. Ile macie lat. Informacja: Krasnoludy ?yj? maksymalnie 150 lat (zazwyczaj do 130), elfy 350-400). Jedno ograniczenie: Tauron musi mie? powy?ej 50, zosta? przecie? dvergarem.
5. Którego boga/bogów szczególnie mocno wyznajecie. Zdaj? sobie spraw?, ?e nie ma jeszcze ich pe?nej listy, ale w temacie "Religia" jest opis kilku z nich, a i w Historii Trzech Odtr?ce? z tego samego tematu znajdziecie kilkunastu nast?pnych.
Dodajcie tam cokolwiek wam jeszcze przyjdzie do g?owy, a co nie b?dzie sprzeczne z dotychczasowymi przygodami i uniwersum. Zreszt?, nawet je?li jakie? sprzeczno?ci si? pojawi?, nie przejmujcie si? - ja to wyg?adz?
Mo?na wklei? jak?? grafik?, która wed?ug was najlepiej pokazuje waszego bohatera |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2005-12-22, 18:49
|
|
| Skoro tu jest miejsce do dyskusji o gladiuse to mam pytanie, na starym forum by?a umiej?tno?? runy magiczne. I w zwi?zku z tym s? przewidziane jakie? nowe runy w tym kierunku? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-22, 19:00
|
|
Oczywi?cie, ?e b?d?
Mo?e ma?y sneak peak
Gdy sko?czy si? obecna przygoda ("Czarna Bariera"), zajm? si? ma?ym updatem zasad. Czasem b?d? to zmiany kosmetyczne (czego przyk?adem jest reorganizacja kart postaci), czasem nieco g??bsze. Na 100% na warsztat pójdzie kreacja nowych postaci (primo: wybiera? b?dzie mo?na ró?ne narodowo?ci/kultury w obr?bie gatunków co skutkowa? b?dzie ró?nymi bonusami i minusami, secundo: prawdopodobnie dojdzie czwarty gatunek do wyboru) i system walki strzeleckiej. W zwi?zku z tym zreszt? start przygody nast?pnej ("Okruch przesz?o?ci") mo?e si? nieco opó?ni?. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-30, 17:14
|
|
Jestem ciekawy, czy podoba si? wam otoczka fabularna Gladiusa tworzona w "Religii", "Historii uniwersum" czy "Mapach" np. By?bym wdzi?czny za ewentualne uwagi Co prawda rzeczy raz stworzonej nie zmieni?, ale mog? by? pomocne w tworzeniu nast?pnych cz??ci historii Ekumeny |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2005-12-30, 17:17
|
|
| W?a?nie czytam, co tam nowego stworzy?e? i musz? powiedzie?, ?e bardzo mi si? podoba. Bardzo ciekawie si? to czyta no i oczywi?cie przyjemnie. Bez ca?ej otoczki du?o by?my stracili prowadz?c tylko sam? rozgrywk? (przygody). |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2005-12-30, 17:41
|
|
Jako m?ody i ciekawy ?wiata krasnolud z zapa?em czytam wszystkie nowinki ze ?wiata ekumeny, które bardzo mnie si? podobaj? i musz? powiedzie? ?e bez historii uniwersum, map(bez których bardzo ci??ko by by?o sie po?apac w tym ?wiecie) gladius nie by?by ju? tym samym Gladiusem którym jest teraz i na pewno by straci? bardzo du?o. No i bardzo fajnie gra? w system, którego ?wiat zmienia sie wraz z przygodami toczonymi przez graczy. Jest super
btw.Co to za nowa rasa która zago?ci na ziemiach Imperium??? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-30, 17:42
|
|
| Zapa? napisał/a: | | Co to za nowa rasa która zago?ci na ziemiach Imperium??? |
Nie by?oby niespodzianki, gdybym napisa? |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-02, 09:31
|
|
Chodzi za mn? ostatnio pomys?. A chodzi mi o to ?e nie pami?tam gdzie to pisa?e? Watcher chyba w „Historii Universum” czy te? w „Wie?ciach z Ekumeny” ?e ka?dy obywatel jest zobowi?zany raz w roku napisa? wiersz. Mo?e w zwi?zku z tym ?e mamy nowy rok (mo?e nie w Gladiusie ale w realu) ka?dy z nas napisa? by co?. Mam tu na my?li jaki? konkurs z nagrodami które by? obmy?la?. Mog?y by to by? jakie? rzeczy lub te? punkty do statystyk lub co? innego przydatnego postaci?. Co Ty na to? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-01-02, 14:46
|
|
W gladiusie od dwóch miesi?cy jest nowy rok i nie chc? nic mówi?, ale ukochany przez bogów imperator Ahenobarbus nie b?dzie zadowolony z waszej poetyckiej absencji |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-02, 14:55
|
|
Wiem i zdaje sobie spraw? ?e pewnie i tak nie b?d? to arcydzie?a . Ale mo?na spróbowa? . Poza tym za nie napisanie wiersza grozi o ile pami?tam kara grzywnej.
Tylko mia?em pisz?c to na my?li, ?e b?d? to wiersze w?asnego intelektu a nie sk?d? zer?ni?te . Bo za takie co? to Imperator powinien ukara? delikwenta ?ci?ciem g?owy. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-01-02, 15:03
|
|
| A krasnale te? musz? pisa? te wiersze? A co do konkursu to ca?kiem dobry pomys?, ale nie na wiersze:/ Nawet nie mam poj?cia na czym mia?oby to polega? hmm ci??ka sprawa. |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-02, 15:11
|
|
Je?eli jeste? obywatelem Imperium to jest to Twój obowi?zek. No niestety.
A dlaczego nie mia? by przy tej okazji by? jaki? konkurs . Wiem, ?e to ci??ka sprawa, ale co tam nikt od nikogo nie wymaga tworzenia dzie?a, co by pokolenia ca?e powtarza?y/recytowa?y je potem z uniesieniem . |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-02, 16:23
|
|
Mam w dupie wiersze imperatorka, takie jest moje zdanie. Co do otoczki w Gladiusie, je?eli chodzi o opowie?ci z Ekumeny a przede wszystkim religie to jest ona niepowtarzalnym samczkiem, który nadaje niesamowity klimat wokó? Gladiusa |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-02, 16:32
|
|
Zostaniesz ?ci?ty, powieszony rozstrzelany i po?wiartowany za obraz? Imperatora. Pisz ten wiersz i to, czym pr?dzej.
Dobra to by? ?art. A tak na powa?nie niech Watcher zadecyduje czy robimy jaki? mini konkurs czy nie. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-01-02, 16:36
|
|
| Ja nie uznaje jego w?adzy, a ty Vandejczyku nie b?dziesz nam tu narzuca? jego kaprysów, JASNE !! |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
|
|