|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Medieval: Total War |
| Autor |
Wiadomość |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2005-12-14, 15:52 Medieval: Total War
Baretki:  |
|
|
"Kto w ?yciu nie chcia? chocia? raz by? królem?
Mo?na spróbowa?. Dzi?ki grze "Medieval" przeniesiemy si? w czasy,
w których w?adcy nosili tak wymowne przydomki, j
ak Ryszard Lwie Serce albo Harald Krwawy Topór.
I by? mo?e zapracujemy na w?asny"
Gra z pewno?ci? nie nowa... ale có?, jedna z najlepszych strategii w jakie gra?em. Jest to jedna z gier w której mo?na stworzy? pot?ge jednego ze ?redniowiecznych mocarstw. Ja osobi?cie lubie gra? polsk?... prowadzi? w bój szwadrony Husarii, walczy? z prawos?awn? moskw?... czy w ko?cu spuszcza? ?omot Cesarstwu niemieckiemu... walczy? na wschodzie, zachodzie, broni? si? przed "d?ihadem" arabskich pa?stw czy w ko?cu wyda? otwart? wojne papie?owi. Gra daje nam mozliwo?? grania na 2 sposoby. Pierwszy to turowa rozgrywka na mapie ze ?redniowiecznymi prowincjami. W trybie kampanii, preferuje ten rodzaj gry, zabawe polityczn?, zawieranie sojuszy, strategicznych ma??e?stw, umiej?tne wypowiadanie wojen, gdy przeciwnik jest os?abiony, rozwój ekonomiczny i militarny pa?stwa. Natomiast druga strona to bitwa w czasie rzeczywistym z udzia?em zarówno setek jak i tysi?cy wojowników. W pojedy?cze bitwy najlepiej gra? przez internet, czy sie?. Z komputerem nie u?wiadczysz takiej zabawy jak z ?ywym przeciwnikiem, w rozgrywce przez sie? nie ma lito?ci, gracze s? bardziej wymagaj?cy. Cho? z drugiej strony komputer nie pope?nia g?upich ale zabawnych b??dów, jak np. Wyj?cie z zamku wszystkimi ?ucznikami wprost pod kopyta kawalerii(tak trzyma? Dave ) Ale có? powiem tylko ?e to ?wietna gra w któr? gra?em dawno...
Ale teraz znów wróci?em by sia? panike i terror w sercach i umys?ach wrogów |
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2005-12-15, 09:37
|
|
|
No chyba czas t? gr? odkurzy?.
Manewr Dave'a na sta?e zapisze sie na kartach historii bo to co zrobi? by?o po prostu rewelacyjne(BTW by?em z nim wtedy w sojuszu ale jego komp wrzuci? do zamku a mnie pod i my?licie ze mnie wpu?ci? zeby?my sie wspólnie bronili? Nie. Zamkn?? bram? w trzy dupyi musia?em konnic? z dwoma armiami walczy?( na szcz?scie jedn? z nich dowodzi? "genialny strateg" który na moje ci??kie koniki wypu?ci? lekko uzbrojon? piechot?)) |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-12-15, 19:15
Baretki:  |
|
|
Takie akcje pami?ta si? d?ugo Pami?tam, jak w zamierzch?ych czasach gra?em z nieobecnymi tu kolegami Bo?kiem i Mareczkiem w Warlords. Mareczek mia? dziwn? sk?onno?? do przypadkowego wysy?ania swoich oddzia?ów poza twierdze, pó?niej za? musia? wraca? (c w grze turowej jest m?cz?ce dla czekaj?cych przeciwników ), nazywali?my to manewrami armii Marka
A co do Medieval - jako? mnie nie wci?gn??a. Zdecydowanie lepsze s? Mroczne Wieki spod znaku Europa Universalis. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|