|
Total War |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-07-08, 17:16 Total War
Baretki:  |
|
|
K?cik dla jednego z najwa?niejszych bastionów pecetowego gamingu: serii Total War
Od dwóch dni gram w najnowsz? ods?on? serii, Empire. Po tak krótkim czasie nie sposób wyda? ostatecznego werdyktu, ale kilka spostrze?e? ju? mam
- Creative Assembly jak zwykle dba o nasze kieszenie Od zawsze Total War ??czy?o znakomit? grafik? z niewygórowanymi wymaganiami technicznymi, do pewnego stopnia jest tak i tym razem; mój komputer do najm?odszych ju? nie nale?y a ci?gnie gr? na ?rednich ustawieniach (nawet boj? si? my?le?, jak to wygl?da wymaksowane), grafika jest w tym momencie na poziomie Medievala II czyli znakomita); jedynym zgrzytem s? d?ugo dogrywane bitwy;
- znacznie (w porównaniu z poprzednimi cz??ciami) lepiej rozwi?zane s? kwestie miast, teraz miast w regionie jest kilka (co najmniej 2) a infrastruktura dzia?a ogólnie na ca?y region;
- salwy piechoty liniowej s? cudowne, szar?a kawalerii za?amuj?ca si? na czym? takim wygl?da i pi?knie, i strasznie;
- troch? gryz? niektóre uproszczenia historyczne, np St. Petersburg istniej?cy ju? w 1700 roku;
- armie "rozmawiaj?" w swoich j?zykach narodowych!
- troch? za agresywnie jest jak na mój gust mam 6 lat gry za sob? i wpl?tany zosta?em w trzy wojny, wszystkie jako obiekt agresji (najpierw zaatakowa?a Szwecja, potem Turcja a ostatnio te? Prusy), na szcz??cie mam Rosj? za sojusznika, wi?c Turcj? nie musz? si? przejmowa?, Prusy mia?y genera?ów-idiotów wysy?aj?cych falowe ataki na Gda?sk, zamiast uderzy? raz a dobrze, natomiast Szwecj? zaj??em si? sam na spó?k? z Kurlandi?, w efekcie odbi?em Inflanty i zdoby?em Ingri? );
- bardzo rozbudowana jest strona bada? naukowych, nic dziwnego: mamy XVIII wiek!
Gra znakomita, czy genialna - czas poka?e. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-07-09, 20:53
|
|
|
| No ja gram na full detalach ale w demko...i powiem ci Watcher ?e no wygl?da git, bardzo podoba mi si? efekt wystrza?u armat, ale i inne efekciki tez wymiataj?. Ciekawie wygl?daj? walki galeonów bo wszytsko na nich ?yje! no i salwy z burty wygl?daj? bosko...troch? bitwy morskie s? zbyt monotonne ale mimo wszystko daj? rad?. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Gaz Mo?et
Chłop feudalny

|
Wysłany: 2009-09-07, 23:12 Re: Total War
|
|
|
| Watcher napisał/a: | K?cik dla jednego z najwa?niejszych bastionów pecetowego gamingu: serii Total War
Od dwóch dni gram w najnowsz? ods?on? serii, Empire. Po tak krótkim czasie nie sposób wyda? ostatecznego werdyktu, ale kilka spostrze?e? ju? mam
- Creative Assembly jak zwykle dba o nasze kieszenie Od zawsze Total War ??czy?o znakomit? grafik? z niewygórowanymi wymaganiami technicznymi, do pewnego stopnia jest tak i tym razem; mój komputer do najm?odszych ju? nie nale?y a ci?gnie gr? na ?rednich ustawieniach (nawet boj? si? my?le?, jak to wygl?da wymaksowane), grafika jest w tym momencie na poziomie Medievala II czyli znakomita); jedynym zgrzytem s? d?ugo dogrywane bitwy;
- znacznie (w porównaniu z poprzednimi cz??ciami) lepiej rozwi?zane s? kwestie miast, teraz miast w regionie jest kilka (co najmniej 2) a infrastruktura dzia?a ogólnie na ca?y region;
- salwy piechoty liniowej s? cudowne, szar?a kawalerii za?amuj?ca si? na czym? takim wygl?da i pi?knie, i strasznie;
- troch? gryz? niektóre uproszczenia historyczne, np St. Petersburg istniej?cy ju? w 1700 roku;
- armie "rozmawiaj?" w swoich j?zykach narodowych!
- troch? za agresywnie jest jak na mój gust mam 6 lat gry za sob? i wpl?tany zosta?em w trzy wojny, wszystkie jako obiekt agresji (najpierw zaatakowa?a Szwecja, potem Turcja a ostatnio te? Prusy), na szcz??cie mam Rosj? za sojusznika, wi?c Turcj? nie musz? si? przejmowa?, Prusy mia?y genera?ów-idiotów wysy?aj?cych falowe ataki na Gda?sk, zamiast uderzy? raz a dobrze, natomiast Szwecj? zaj??em si? sam na spó?k? z Kurlandi?, w efekcie odbi?em Inflanty i zdoby?em Ingri? );
- bardzo rozbudowana jest strona bada? naukowych, nic dziwnego: mamy XVIII wiek!
Gra znakomita, czy genialna - czas poka?e. |
Przeszed?em Kampanie Polsk? oraz Kampanie "Droga do niepodleg?o?ci"
Rzeczpospolita rozci?ga?a si? na terytorium obecnych Niemiec i Francji, z Austria i Rosj? Sojusz a Szwecja o dziwo jako? nigdy si? nie odwa?y?a zaatakowa? - wida? gn?bienie kupieckich Slupów Dani by?o dla nich bardziej pasjonuj?ce...
Jednak mój komputer wyci?gnie z bied? na niskich detalach wi?c o grafice nie mog? za du?o powiedzie?... Chocia? wydaje mi si? ?e Rome jest bardziej dynamiczna a muzyka to ju? na pewno lepsza...
Jest kto? ch?tny na zmierzenie si? w trybie Multi w Rome, Medievala II(chocia? Med2 dopiero za miesi?c bo jeszcze p?yty nie mam...) albo Empire... |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2011-09-12, 21:56
|
|
Gra?em ostatnio w bezpo?redniego nast?pc? Empire, czyli Napoleona. Jest podobnie, z kilkoma fajnymi usprawnieniami. Graficznie: ob??d. OB??D. To strategia, ale z grafik? która po prostu niszczy konkurencj? Troszk? popracowali te? panowie z CA nad silnikiem bitewnym: artyleria nie jest ju? zb?dnym dodatkiem (w Empire po jakim? czasie w ogóle przesta?em jej u?ywa?), tutaj potrafi rze?bi? w czworobokach krwawe bruzdy. Zdarza?o si?, ?e cztery dobrze ustawione baterie przes?dza?y wynik bitwy. Jest naprawd? bardzo dobrze.
Przy okazji, kupi?em kampani? Warpath do Empire, ale na razie czeka na lepsze czasy |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-05-16, 14:04
|
|
|
| Marcin a Napoleon wymaga posiadania Empire?? Jeste? sk?onny mi po?yczy? na jaki? czas tego Total War'a? Je?li nie uda mi si? kupi?, bo gra nie jest widze droga... |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-05-16, 15:57
|
|
| Nie wymaga. Napoleona mam niestety elektronicznego. |

|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-05-17, 10:47
|
|
|
mia?em na my?li Empires, ale prawdopodobnie zakupie bo za 30-40 z? idzie Empire's + Napoleon zakupi? razem z jakim? Gamebook'iem.
Swoj? drog? Moj?esz s?usznie zauwa?y? kiedy?, ?e Rome: TW by? chyba najlepsz? cze?ci?. Musz? jeszcze w Empires zagra? i w Shoguna 2, wtedy os?dze... |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-05-29, 07:57
|
|
|
| podpi??em plazm? full hd do kompa i pal? i pl?druje znowu w ROME:TW - ALEXANDER. Achhhh... ta gra nigdy mi si? nie znudzi. Na poziomie HARD jest naprawd? ci??ko, kolejny raz podchodz? i zawsze zabraknie mi kilku tur do ZWYCI?STWA. |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-06-13, 07:39
|
|
|
kupi?em Napoleon + Empire: Total War + Workbook (czy jako? tak) za 36 z? |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-06-17, 07:35
|
|
|
| Kurde! Zdarzy?o wam si? kiedy?, ?e po zakupie oryginalnej, zafoliowanej gry NIE WCHODZI? WAM CD KEY !!!?? Bo mi w tym GameBook'u Napoleon + Empire TW nie wchodzi podany przez nich KLUCZ!! JU? napisa?em do CD PROJEKT |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-06-18, 10:35
|
|
|
DObra ju? SObie poradzi?em. CD PROJEKT sobie jaja robi z ludzi chyba. Nie ten kod wpisywa?em, w?asciwy by? schowany pod DYSKIEM 2 od gry. Ju? lepiej tego wymy?li? nie mogli |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-07-01, 08:50
|
|
|
Panowie TOTAL WAR'owcy. Ostatnio wpad? mi w r?ce MOD do ROme: Total War pt SPARTA: Total War 3.5.
Co? pi?knego! Kilkana?cie frakcji Greckich, macedo?czycy, seleucydzi, rzymianie, masa nowych jednostek (?wietnie rozbudowane armie ka?dej z frakcji - bez porównania z podstawow? wersj? Rome)
na dniach wychodzi ROME 2: Total War - zapowiada si? NIESAMOWICIE!!!! Szkoda, ?e i tak nie pogram bo mój sprz?t si? zestarza? niemi?osiernie. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-07-01, 09:00
|
|
| Rozumiem, ?e ta Sparta nie ma wielkich wymaga?? Sk?d j? pobra?e?? |

|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-07-01, 14:54
|
|
|
jest ciut bardziej wymagaj?ca od ROME TW, ale przecie? wymienia?e? ostatnio kompa chyba pod Diablo III rajt?
Ja znalaz?em to na forum http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?t=179
tylko te linki chyba za bardzo nie dzia?a?y wi?c wygoogla?em inne ?ród?o, ale sprawd? mo?e u Ciebie zadzia?aj?. S? 2 wersje, instalacyjna exe i spakowany gotowiec rar którego trzeba powrzuca? do katalogu Rome TW, instrukcje znajdziesz
polecam, pojechali, jest wiele elitarnych jednostek, mod zrobiony na fali filmu 300 |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-07-01, 19:18
|
|