|
Warsztaty LXIV |
| Autor |
Wiadomość |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-18, 15:01
Baretki:  |
|
|
| A nie mo?na pogra? i pomalowa? w CHDKu ? Warunki s? lepsze ni? w domu. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2009-01-18, 20:14
|
|
|
Co do warsztatów dla 3-4 osób mo?na w domu ale:
1. Kto ma 48"x48" stó? tylko po to aby pogra? w Warhammera?
2. Sobota raczej rodzice s? w domu i czy aby na pewno nie wykorzystaj? sto?u do czego? innego, ni? gra?
3. Ciekawej ni? na ksi??kach gra si? na ?wietnie wykonanych terenach warsztatowych , a mi jako? nie wychodz?.
4. Wi?cej przestrzeni ni? u kogo? w domu. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-18, 20:49
|
|
Rozmiar sto?u jest kwesti? umown?, wi?c to ?adna wymówka
No rodzice mog? stanowi? problem to fakt
Tereny niby te?, je?eli kto? nie posiada
Przestrze? hmm pami?tam jak grali?my w 6 gdzie stó? bitewny zajmowa? jakie? 70% wolnej powierzchni i by?o zaje fajnie (pami?tacie Panowie potyczk? w LOTR-a u Micha?a w pokoju :D:D ) |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-18, 20:54
|
|
Dobra, dyskusja jest ja?owa Na przysz?o??: ilo?? 4 jest ilo?ci? minimaln? do organizacji warsztatów. Cho?by po to, by Ojciec Dyrektor nie pomy?la? sobie ?e sekcja dogorywa |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-01-18, 22:32
|
|
|
| Drzewiec napisał/a: | | KurokiKaze napisał/a: | | Drzewiec napisał/a: | | Krótko. Warsztaty nie odb?d? si? za tydzie? tylko za dwa i tak? tendecj? b?d? utrzymywa? czy si? to komu? podoba czy nie i BASTA !! |
Nie wiem czy to w porz?dku decydowa? za wszystkich, tym bardziej ?e chyba tylko Tobie nie odpowiadaj? co tygodniowe spotkania. Uwa?am ?e je?eli jest okazj? to mo?na to wykorzysta? i to nawet nie na gr? ale na zrobienie terenów lub malowanie figurek (je?eli komu? cz?sta gra nie odpowiada). Je?eli w ko?cu ludzie si? zdecyduj? si? na tak? konwencje to uwa?am ?e warsztaty zamiast traci? sens nabior? nowego oddechu. |
Primo Jeste? ?ywym przyk?adem tego, ?e nie ma sensu organizowa? co tydzie? warsztatów
Secundo: chcesz organizowa? warsztaty dla 3, 4 osób ... prosz? Ci? bardzo ... |
To ?e ja nie mog? przyj?? na warsztaty nie oznacza ?e inni nie chc?.
Co do organizowania warsztatów dla mniejszej liczby osób, to nie mam nic przeciwko. Sam mam problem z zorganizowaniem bitwy u mnie w domu, mam tylko jeden stó? który w miar? spe?nia mo?liwo?ci sto?u do gry, i jest on w salonie, wi?c rzadko udaje si? si? ?eby by? wolny, pozostaje jeszcze jedna opcja czyli gra na pod?odze, ale to raczej ?rednio przyjemne. Moim zdaniem to dobre (czasem nawet jedyne) rozwi?zanie dla niektórych. Nie wiem na ile problemem jest za?atwienie sali w sobot?, ale my?l? ?e je?eli znalaz?o by si? mniej ni? 4 osoby, to mog?yby by sobie urz?dzi? co?, pod warunkiem samodzielnego za?atwienia sali, bo chyba po?yczenie klucza od Watchera wchodzi?o by w gr?.
P.S: Przepraszam ale chcia?em tylko odpowiedzie? na posta. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-01-18, 23:20
|
|
|
Dla mnie dyskusja jest bezsensowna.
Skoro to ma byc KLUB, ze statutem, sk?adka itp skoro sa tam NASZE makiety, to nie rozumiem na czym polega problem zeby nawet 2 osoby pos??y sobie do CHDKu zagrac bitwe? Bo grzane i tak jest (chyba) swiat?a za wiele nie trzeba (bo przychodzimy rano). Jezeli chodzi o jakas spójnosc i ,,tradycje" warsztatów mozna ich tak nie nazywac przeciez.
Ja sam mam dosc spory k?opot techniczny bo w domu mam pe?na chate i ca?y zwierzyniec a stó? wymiarowy jest w salonie przez co granie z kims innym niz brat i Much jest ograniczone i nie powiem ze fajnie by by?o pograc w CHDKu czesciej niz raz na 2 tygodnie tym bardziej ze w sobote zawsze mam sporo do roboty. Moze da?oby rade pogadac z Gizbernem w sprawie wiekszej dostepnosci salki katechety |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-18, 23:36
|
|
1. Wi?ksza cz?stotliwo?? ni? raz w tygodniu jest niemo?liwa w ChDK, ta sala jest wykorzystywana do prób, nie chcemy sta? si? k?opotliwi dla w?adz ChDK. Poza tym, to ja jestem odpowiedzialny za klucze i nie zamierzam ci?gle nie mie? ich przy sobie.
2. Po drugie. Wysoka cz?stotliwo?? powodowa? b?dzie takie kar?owate warsztaty jak te wczoraj. A to b?dzie os?abia?o nasz? pozycj? w kontaktach z dyrektorem Marcinem Kit?, który zbudowany jest tym, ?e pojawia nas si? tam zazwyczaj wi?cej ni? pi?ciu. Dlatego te? warsztaty powinny pozosta? w wersji dwutygodniowej, czasem przyspieszanej do cotygodniowej je?eli znajdzie si? odpowiednia ilo?? ch?tnych. Zreszt?, jest jeszcze trzecia okoliczno?? która przes?dza spraw?:
3. Cz??? z nas to jeszcze m?odzie? szkolna. Rzecz? najgorsz? z mo?liwych jest ewentualno??, w której zbyt cz?ste spotkania warsztatowe klubu ?ci?gn? na nas gniew rodziców, którzy ewentualne pora?ki edukacyjne swych synów/córek widzie? b?d? mi?dzy innymi w nas. A ja ju? raz w zawoalowany sposób co? takiego kiedy? us?ysza?em. A?eby wi?c nikt nie zapomnia?, ?e nauka naprawd? jest dla nas wszystkich najwa?niejsza, dajmy sobie na ni? wi?cej czasu. Koniec. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-19, 15:55
|
|
| Kiedy? warsztaty odbywa?y si?, co dwa tygodnie i by?o dobrze, bo ja Watcher pisa? by?a wtedy frekwencja do?? du?a. Robienie warsztatów, co tydzie? nie ma sensu i basta. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-19, 16:11
|
|
Mam w domu kilka pe?nowymiarowych sto?ów i troch? terenów. A rodzice to nie problem bo... mam wi?cej ni? jeden pokój w domu I mog? sobie grac ile chc? i z kim chc?. Tak?e nie wiem jaki cel ma wylewanie waszych ?alów ch?opaki. Ma by mi przykro? Och, zapewniam was ?e jest
A powa?nie, jestem za zachowaniem wersji dwutygodniowej. Dlaczego? Odpowied? jest bardzo prosta. Wszystkie kampanie prowadzone s? w oparciu o system co dwa tygodnie. A poza tak jak ju? wspomniano b?dzie problem z frekwencj?. Dwóch przyjdzie w ten tydzie?, 3 w nast?pny. Bez sensu.
| szeregowiec ryan napisał/a: | | Skoro to ma byc KLUB, ze statutem, sk?adka itp skoro sa tam NASZE makiety |
taa...
Warsztaty od zawsze by?y przez 2 tygodnie i niech tak zostanie.
btw: No nie mog? z "NASZYCH makiet" Mam pomys? na biznes, za?ó?my stron? naszamakieta.pl |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-19, 17:53
|
|
Zapa? zauwa?y? te "nasze makiety", które przeoczy?em
Otó? klub nie ma na stanie ?ADNYCH makiet. S? jedynie makiety indywidualne, przechowywane w ChDK. Klubowe s? jedynie pieni?dze, które jeszcze NA NIC nie zosta?y wydatkowane. Nawet makiety GW, które kiedy? kupili?my za po?rednictwem Jacka op?acone zosta?y z dora?nej zrzuty kilku cz?onków klubu, nie wszystkich (w zwi?zku z czym s? one wspóln? w?asno?ci? tych w?a?nie ludzi). |

|
|
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2009-01-19, 19:35
|
|
|
W?a?nie jak idzie malowanie tych?e kupnych makiet? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-19, 20:06
|
|
| Pokry?y si? podk?adami. |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-19, 22:48
|