Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Muchy
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-07-12, 16:50   
   Baretki: zalozyciel

Aquantus z krzykiem wbi? miecz w p?on?cego Aszada.
Na schodach pojawi? si? krzycz?cy jeszcze g?o?niej Ettard, za nim dwóch wojowników w ?ó?tych tunikach.
Nast?pnych sekund nikt nie pami?ta?.
Dosz?o do eksplozji, to jedynie zachowa?o si? im w pami?ci. Gdy si? ockn?li, le?eli rozrzuceni po podziemnej krypcie. J?cz?c, stan?li na nogi.
To by? koniec epidemii, cho? jeszcze tego nie wiedzieli. Dwa dni pó?niej, 21 XII zdj?to blokad?. Wrzody Taurona znikn??y.

Podczas eksplozji zniszczeniu uleg?y: Bransoleta ?elaznej Woli Taurona i Miecz Zas?ony Aquantusa (ten, który o?lepia?).

KONIEC

Liczymy:
Ettard napisał/a:
Gdzie? ja bym ?mia? was okrada? wybawcy moi, tym bardziej, ?e widz? tutaj Starszego, który wida? nie jeden bój w ?yciu stoczy?. Rad bardzom, ?e takie to towarzystwo mnie spotka?o. Ale nie ma co gl?dzi? do zmierzchu nie daleko ?pieszy? si? trza.
+0,5 (0,5)

Tauron napisał/a:
jak mo?na p?aci? za wej?cie do miasta ... jestem oburzony ... taka jest twoja cywilizacja ... w moim mie?cie na pewno nie musia?by? p?aci? ?adnej daniny, przecie? miasto zarabia na handlu ... ech te ludzie ...
+0,5 (0,5)

Tauron napisał/a:
Czy tylko dbanie o w?asn? DUP? jest dla ciebie wa?ne. My?la?em, ?e przybyli?my do kraju prawa ... zaczynam si? coraz bardziej zastanawia?, czy twoja dusza nie jest skierowana ku Saronowi ... Wstyd?cie si? ...
+0,5 (1)

Tauron napisał/a:
dok?adniej czuj?, ?e to miasto zosta?o odizolowane od ?wiata, a my jeste?my w samym epicentrum tego bagna ...
Dok?adnie
+1 (2)

Aquantus napisał/a:
Mo?e kap?ani w ?wi?tyni pomog?. Cho? z reakcji t?umu jasno wynika, ?e chyba nikt im nie jest w stanie pomóc lub te? nie chc? im pomóc, bo si? po prostu boj?.
+0,5 (0,5)

Tauron napisał/a:
Magiczna ... hm, kto? próbuje wznieci? panik? w tym mie?cie panowie.
+0,5 (2,5)

Aquantus napisał/a:
Czyli spa?a a jak si? obudzi?a to ju? to mia?a. Mo?na, wi?c wnioskowa?, ?e kto? specjalnie czy te? umy?lnie zara?a ludzi i wywo?uje w ten sposób niepokój spo?eczny i zamieszanie. Tylko, dlaczego w?adze miasta nie reaguj?.
Kto? ma jakie? plany zwi?zane z tym miastem i szykuje si? chyba do jego przej?cia.
Dok?adnie tak.

+1 (1,5)

Aquantus napisał/a:
mo?e to ci nekromanci. Mo?e ich agenci przenikn?li do miasta lub nie daj bogowie sam jaki? nekromanta. I to mo?e ich sprawka ta zaraza.
+0,5 (2)

W zabitych 3-3 mi?dzy Aquantusem i Tauronem.

1 Tauron 3,5
2 Aquantus 3
3 Ettard 0,5

Bonusy:
Tauron: 2 PP, 8 PU, 7 punktów do statystyk

Aquantus: 1 PP, 6 PU, 5 punktów do statystyk

Ettard: 5 PU, 4 punkty do statystyk.

Komentujcie, deklarujcie :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2008-07-12, 17:27   

Szkoda, ?e zabicie Nekromanty si? nie liczy. Mam pro?b? czy móg?by? dokona? updejtu mojej postaci, bo nie dok?adnie wiem ile mam punktów do wydania i do czego musz? sobie doda?. W szczególno?ci chodzi mi o PU oraz Si??.
Co do przygody odnosz? wra?enie, ?e s? one coraz bardziej ?mierciono?ne i nowe postacie, które do??czaj? maj? coraz mniejsze szanse na prze?ycie ich. Ja rozumiem, ?e posta? Taurona czy te? moja s? ju? na jakim? tam poziomie i przeciwnicy s? chyba do nich dopasowywani aby?my nie mieli zbyt prosto, ale to moim zdaniem dyskryminuje postacie do??czaj?ce. Tak, ?e jak zgin? z pewno?ci? nie do??cz? do ?adnej z istniej?cych dru?yn, bo po prostu prze?yj? mo?e z 2 przygody i tyle, wi?c b?d? wola? poczeka? a? zgin? sami, co pewnie do?? szybko nast?pi widz?c, jacy przeciwnicy si? pojawiaj?.
Te Zombie byli ma?o zbalansowani, co by?o zreszt? wida? po ich walce ze stra?nikami. Ch?opaki nie mieli ?adnych szans na prze?ycie i cho?by ich 4 czy tam 5 atakowa?o 1 Zombie to w?tpi? czy by go pokonali.
Co do samej przygody by?a do?? pokr?cona, ale nie znaczy, ?e z?a. By?a do?? hard-korowa ze wzgl?du zw?aszcza na przeciwników. By?o par? fajnych momentów a co mnie denerwowa?o to wsz?dobylska tajemnica, je?eli chodzi o kobiet?, któr? ka?dy chcia?, ale piernik wie, po co i do czego. Zw?aszcza stra?nicy, którzy chyba byli po naszej stronie a na pytania o ni? reagowali jak by byli g?usi albo jak by si? do nich gada?o w jakim? innym j?zyku. By?o to troch? frustruj?ce.
Ostatnio zmieniony przez jacoleko 2008-07-13, 15:38, w całości zmieniany 1 raz  

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-07-12, 17:50   

Posta? Aquantusa uaktualniona. Co do progresji stopnia trudno?ci: niestety nie unikniemy tego. Tym bardziej, ?e Imperium wkracza w mroczne czasy :devil:

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2008-07-12, 19:25   

Progres ok, ale nie kosztem nowych postaci.
No i o troch? zbalansowania prosz?.
Bo tak to na dzie? dobry mo?na smoka postawi? przed bohaterami i sprawa za?atwiona w 1 rund?. ;) 8)

PU oszcz?dzam.
Ca?o??, czyli 5 punktów daj? do si?y + 3 darmowe, czyli 8 do si?y.
Pytanie czy mo?na wykupywa? 2 razy t? sam? umiej?tno?? na przyk?ad Si?acza wiem g?upie pytanie, ale nie zawadzi spyta? w mojej sytuacji.
No i czekam, co si? tam we mnie obudzi. Jaki eugeniusz? :-P

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2008-07-13, 14:49   
   Baretki: tartar zalozyciel

Jack ty zawsze narzekasz .... jakim qrcze sposobem chcesz wyrówna? szanse. W ka?dym fabularnym rpg by?o tak, ?e kto? utrzymywa? si? przy ?yciu i stawa? si? silniejszym od nowo przyby?ych - TAKIE S? PRAWA GRY I TEGO NIE ZMIENISZ, a jak chcesz ?eby wszyscy zgin?li to znowu (pr?dzej czy pó?niej) dojdzie do takiej sytuacji, ?e kto? tam zginie, a kto? prze?yje ... no có? je?eli pewni gracze nie szanuj? swoich postaci to tak si? dzieje ...
Przygoda bardzo mi si? podoba i zaczynam zauwa?a?, ?e jest to zal??ek do czego? wielkiego/mrocznego (jak sam to okre?li?e?) jest to po prostu Pocz?tek jakie? wielkiej rozpierduchy która nas czeka. Tylko pami?taj Watch, ?e jeszcze nie jeste?my pó?-bogami :P . Przygoda bardzo udana i na wysokim poziomie. Cz?owieka najbardziej fascynuje pewna sprawa ... sam to wiem z do?wiadczenia, bo w ko?cu gra?em w wiele systemów ... jak cz?ek nie wie o co chodzi, jak nie mo?e czego? dotkn??, jak nie mo?e si? domy?le? o co tutaj tak chodzi i jest wprowadzony w wielk? tajemnic?, któr? próbuje rozgry?? i posk?ada? wszystkie skrawki w jedn? ca?o??, aby odkry? Wielk? tajemnic? .... bardzo podoba mi si? ten nurt my?leniowy Mastera jaki próbujesz nam zaszczepi?. Good Work Man. Trzymaj tak dalej :-D

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2008-07-13, 15:36   

Nie chodzi mi o Ciebie i mnie, ale o inne postacie. Zobacz, jaka jest ich prze?ywalno??. Mo?e 2 przygody a przy odrobinie szcz??cia, którego raczej nie maj? 3. Fakt gdyby dru?yna liczy?a z 5 – 6 graczy sytuacja jest wtedy troszk? inna no, ale pewnie zaraz stada przeciwników te? uros?yby troch?, ale nie wa?ne. Po prostu nowe postacie nie maj? szansy si? rozwin?? i ciekawe jak Tobie by si? podoba?o ci?g?e zak?adanie nowej postaci. Pewnie by?by? troszk? sfrustrowany a niektórych to mo?e i nawet zniech?ci? do gry. Tak, ?e zanim zd??y?by? si? nabawi? swoj? postaci? jej ju? by nie by?o.
A co do tego, ?e kiedy? Twoja czy moja posta? zginie to, co do tego nie mam w?tpliwo?ci, bo taka jest naturalna kolej rzeczy, bo ?adna z postaci nie mo?e by? nie?miertelna. Jednak nie u?miecha mi si? zak?ada? postaci, co 2 przygody od nowa i tak jak napisa?em z pewno?ci? nie do??cz? do ?adnej z istniej?cych dru?yn po zgonie mojej postaci tylko poczekam góra mo?e 2 a pewnie jedn? przygod? a? wygin?, bo by by?o nie w porz?dku gdyby od razu poziom trudno?ci obni?y? si? ze wzgl?du na to, ?e kto? zosta? sam i musi prze?y?, aby zako?czy? przygod?. ;)
Je?li chodzi o progres to jak najbardziej, ale ten w obecnej przygodzie moim zdaniem by? zbyt wysoki, bo taka posta? Ettarda z pewno?ci? by jej nie prze?y?a w starciu nawet z jednym Zombie.
I pami?taj nie chodzi mi tylko o siebie czy Ciebie a o nowych graczy i postacie.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2008-07-13, 19:58   

Jak dla mnie to piszesz bezsensu, ale ka?dy ma prawo do w?asnego zdania.

PS1. Jak zginiesz to ?eby? czasami za d?ugo nie czeka? na stworzenie postaci

PS2. Ja wierz? (a wiara czyni cuda), ?e stan? si? Arahem na Ekumenie, bo do tego pr?dzej czy pó?niej dojdzie.

PS3. Takie jest RPG nie ka?dy musi je kocha?, czy lubi? ...

KacperTheCowboy 
Diuk

Wysłany: 2008-07-14, 09:41   

Przygoda bardzo fajna, nie brakowa?o jej chyba niczego, a zombiakow by?o pod dostatkiem. Na razie Ettard prze?y? wi?c zobaczymy jak to b?dzie podczas nast?pnego scenariusza. My?l? ?e je?liby dobrze pokombinowa? (i wykorzysta? was :P ) to da si? jako? prze?y?, nawet w nadchodz?cych trudnych dla Imperium czasach.

Za PU kupuj? uniki pozosta?e 2 oszcz?dzam
4PS do zr?czno?ci

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2008-07-14, 20:48   

Dok?adnie ... Kacper pisze do rzeczy. Przecie? zawsze b?dzie tak, ?e silniejsi przeciwnicy b?d? atakowa? mnie i Rudzielca ...

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2008-07-14, 21:00   

Watch jak jest ze statsami ile punktów za ile ?

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-07-14, 22:37   

Cytat:
Od 70 punktów statystyk rosn? koszty ich podnoszenia. Oto cennik:

70-79 x2
80-89 x3
90-94 x4
95-99 x5
100-101 x6
102-103 x7

W przypadku postaci, które za wzrost cech p?aci? musz? mniej ni? proporcja 1:1, ka?dy powy?szy próg jest odpowiednio zmniejszany. Na przyk?ad posta?, która za 1 punkt dostaje 2 Si?y od 70 punktów p?aci? b?dzie w przeliczeniu 1:1, od 80 2:1 itd.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2008-07-15, 22:04   

No to Drewex rozdawaj punkty i lecimy dalej.
Mo?e Tauron nauczy si? jakiej? runy a ja Eugeniusza dostan?, bo nie wiem, co gnomy dostaj?, (co im jest losowane) po przygodzie. :D

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2008-07-16, 05:38   

DreweX ??

Wszystkie punkty daje do WW, a PU oszcz?dzam. Prosz? o uaktualnienie mojej karty ...

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2008-07-16, 07:55   

A i zakupy warto zrobi?, co nie Panowie.
Kupuj? 21 strza? zwyk?ych oraz 6 porcji jedzenia.
W razie gdyby?my podró?owali prosz?, aby w ka?dym dniu moja posta? polowa?a i w razie niepowodze? dopiero korzysta?a z posiadanego prowiantu. Czy jest to mo?liwe?

Je?eli mam co? uszkodzone to prosz? o napraw?. Oraz je?eli Tauron ma jakie? runy, które mo?e u?y? na moich przedmiotach to niech wykuje czy tam wyryje (to w sumie pro?ba do Taurona).
Chcia?bym te? kupi? jaki? zwyk?y pier?cie? taki, aby Tauron móg? na nim wyry? run Strach Prosz? o ewentualne podanie ceny takiego pier?cienia (jak najta?szy mo?e by?).

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-07-16, 10:34   

Postacie uaktualnione. Geniuszu brak, run nie zosta? wyuczony. To ju? koniec deklaracji?

Odpowiedz do tematu