Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Długie ręce Imperium
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-06-01, 08:15   
   Baretki: zalozyciel

Nieznajomy drgn?? i odwróci? si? w ich kierunku.
- Raczysz ?artowa? oczywi?cie - odpowiedzia? g?ucho.
Nie powiedzia? nic wi?cej. Be?t kuszy utkwi? mu w czaszce, zwali? si? ci??ko na ziemi? i zacz?? ta?czy? w przed?miertnych drgawkach.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2008-06-05, 12:21   

Je?li istnieje mo?liwo?? schowania si? za czym? to z niej korzystam :p . Naci?gni?cie kuszy troch? trwa - wi?c mam nadziej? , ?e zd??? . Lustruj? okolice w poszukiwaniu strzelca (o ile ju? si? nie ulotni?). Nie jestem jeszcze pewien , ale mo?e powinni?my zg?o?i? si? do miejscowych w?adz/stra?y opowiedzie? o ca?ym zaj?ciu - nie chc? by? znowu poszukiwany za jakie? zabójstwa do których r?ki nie przy?o?y?em.

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2008-06-07, 16:16   

-Na ?uk Granara! Jakie licho podkusi?o Ci? do tak g?upiego czynu? Teraz musimy st?d uciekac, czym pr?dzej!

Robi? w ty? zwrot, chowam si? za rogiem ulicy.

-Nie s?dz?, ?eby informowanie lokalnych w?adz by?o dobrym pomys?em. Ale skoro nalegasz, to zgodz? si? to uczynic.

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2008-06-07, 19:07   

Jakiego g?upiego czynu :eek: ? Sam chcia?e? go ?ciga? . O co ci chodzi w takim razie ? Chcia?e? go zabi? od razu z biegu ?

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2008-06-07, 20:37   

-Niepotrzebnie wyskoczy?e? z tym "powitaniem" trzeba by?o poczekac. Widac, ?e brak Ci cierpliwo?ci drogi Carnisie.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-06-08, 16:19   

Z dachu jednego z budynków dobieg? ich cichy ?miech.
- Nie k?ó?cie si?, przyjaciele - g?os Publiusza Licyniusza Flakkusa przepe?niony by? drwin?. - Wype?nili?cie swoje zadanie. Augur na razie jest bezpieczny. Pozosta?e dwie tercje Domu wiedz?, kogo zaatakowa? mia? tej nocy Gajusz. Szybko powi??? fakty i rozpoczn? po?cig. Nie za Augurem ju? jednak. Nawiasem mówi?c: gratulacje! Zabili?cie castigatora Z?otego Domu, niecz?ste osi?gni?cie!
Zauwa?yli go. Siedzia? tu? przy skraju dachu celuj?c w nich z ma?ej kuszy.
- Karaka "Sermon" wyp?ynie ju? za dwie godziny. Aureusy imperialne dzia?aj? i na elfie dusze. Macie jedyn? szans? na ucieczk? z Agallonu. Radz? wam z niej skorzysta?, tym bardziej, ?e zbli?aj? si? ju? do placu Srebrne W?ócznie. S? nieco wkurzeni.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2008-06-09, 21:06   

-Hmm... Jeszcze nie dotar?em nawet w pobli?e Imperialnych granic, a ju? dopad?y mnie intrygi tego chorego mocarstwa. Naprawd? przestaje mi si? to podobac. Zaczynam ?a?owac, ?e opu?ci?em dom. B?d? przekl?ty Flakkusie, tak jak ten Szary Augur, czy jak on tam si? nazywa! Uciekajmy Carnisie, do dzielnicy portowej!

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2008-06-14, 10:58   

Mam dosy? bycia marionetk? w r?kach innych i dosy? uciekania. Poza tym nie widz? najmniejszego powodu ?eby wierzy? Flakkusowi . Jestem za tym ,?eby wróci? i rozmawia? z Srebrnymi W?óczniami. Przedstawi? im nasz? wersj? wydarze? - wskaza? cia?a zabitych w gospodzie (nie ma najmniejszej mo?liwo?ci ,?eby znikn??y w tak szybkim czasie). Je?li tylko nie zabij? nas od razu (co wydaje mi si? ma?o prawdopodobne) - to je?li chc? sprawdzi? moj? wiarygodno?? - niech sprawdz? mnie w Satha'rindalle - nawet je?li zajmie to troch? - mog? poczeka? pod ich stra?? do tego czasu. Wydaje mi si? te? bardzo dziwne ,?e tercje zaatakowa?y nas w tej gospodzie - by?oby to niezmiernie g?upie z ich strony - je?li jedynym powodem by?by fakt , ?e jestem cz?owiekiem. Jedynym wyt?umaczeniem tego ataku jest napuszczenie ich na nas przez jak?? osob? - co mi wygl?da na robot? Flakkusa (oczywi?cie za pomoc? jakiegos pomocnika) . Bardzo w?tpi? ,?eby cesarscy ludzie - cho?by nie wiem jak du?? swobod? posiadali w swoich poczynaniach atakowali wszystkich ludzi w okolicy w taki sposób. Przemy?l wi?c elfie czy na pewno chcesz ucieka?.
Ostatnio zmieniony przez zaran 2008-06-15, 11:42, w całości zmieniany 1 raz  

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-06-15, 10:58   

Zapa?, zgadzasz si? czy dyskutujesz? :) Nie wiem, czy czeka? :)

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2008-06-18, 22:58   

-O czym Ty mówisz!? Jakie sprawdzanie wiarygodno?ci? Na ?uk Granara! Bredzisz. Je?li nas nie zabij?, to wytocz? proces i ska??, na naprawd? d?ugi czas. A Ja go nie mam. Po za tym, skoro Flakkus tak ?atwo zaaran?owa? ca?y ten spisek to czy my?lisz, ?e nie stac go na to, ?eby spreparowac dowody przeciwko nam? Naiwny jeste?. Ja p?yn? do Imperium!

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-06-21, 11:40   

Sorry za przestoje, ale musz? mie? pewno??: wy si? rozdzielacie?

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2008-06-24, 14:25   

Oszcz?dze ci podwójnej pracy Watch. Dobrze uparty elfie - ruszajmy na ten statek. Ale nie dlatego, ?e trafiaj? do mnie twoje g?upie argumenty. Flakus nie mia?by dosy? czasu ,?eby spreparowa? dowody przeciw nam. Ale je?li nieprzeszkadza ci fakt , ?e by? mo?e we w?asnej ojczy?nie mo?esz zosta? uznany za morderc? - to nie ma sprawy - p?yniemy. Jedynym powodem , dla którego podró? do imperium jest dla mnie kusz?ca to fakt ,?e tam b?dzie ?atwiej mi wmiesza? si? w t?um jako cz?owiekowi. Tobie natomiast je?li ruszy jaki? po?cig za nami - wprost przeciwnie - ale to ju? nie mój problem.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-07-07, 09:17   

Zacz?li biec w kierunku dzielnicy portowej. Ulice roz?wietlone by?y tu blaskiem p?yn?cym z wolno dryfuj?cych w powietrzu kryszta?owych kul.
Nabrze?e patrolowane by?o przez kilka Srebrnych W?óczni. Dowodz?cy nimi kapitan z dwiema w?óczniami na sercu zmierzy? ich wzrokiem, po czym wda? si? w rozmow? ze stoj?c? w bramie jakiego? budynku elfk? o w?osach, które zdawa?y si? l?ni? w nocnym mroku. Nieco dalej sta?a "Sermon" z postawionymi ?aglami i trapem przerzuconym mi?dzy pok?adem a l?dem.
- Hej, pomó?cie mi - szepn?? do nich kto? po vandejsku. Szept dochodzi? z pogr??onego w cieniu portalu domu, obok którego stali.

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2008-07-07, 16:11   

-Zostaw Go Carnisie, to pu?apka! Pr?dzej, na statek.

Biegn? w kierunku statku z zamiarem wej?cia na niego.

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2008-07-10, 01:54   

Sorki ,?e tak pó?no nie zauwa?y?em ?e co? si? ruszy?o ;p Z tym go?ciem prosz?cym masz mo?e racj? - ale nie podej?ewam pu?apki - ale na pewno k?opoty. Udaj? ,?e go nie us?ysza?em. Ostatnio doszed?em do wniosku ,?e udzielanie pomocy komukolwiek ,?le s?u?y mojemu zdrowiu i zawarto?ci mojej sakiewki. Ruszam te? w kierunku statku - ale spokojnym krokiem. Tobie te? radz? nie biec - zwrócisz na siebie uwag?.ooo to jest 500 mój post ;p Wielki Ksi??e ...buahaha

Odpowiedz do tematu