Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wied?min
Autor Wiadomość
zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2007-10-23, 11:40   Wied?min

W?a?nie kurier dostarczy? mi ?wie?utk? gr? :) . ?adnie opakowane : gra, materia?y dodatkowe, ?cie?ka d?wi?kowa , instrukcja, poradnik i opowiadanie Sapkowskiego jest te? mapa . Dobra spadam instalowa? :) . Pó?niej opisz? wra?enia - najwa?niejsze , ?e ju? jest :) . I wygl?da na to ,?e jest warte wydanych pieni?dzy :p .
Po 2.5 godzinie granach grania moge stwierdzi? ,?e jest baaardzo dobrze :) . Przede wszystkim - gra mi chodzi ( :p ) - o to martwi?em si? najbardziej, jednak ustawi?em sobie jako?? szczegó?ów na ?redni?. Sko?czy?em co? w rodzaju tutorialu - wst?p gry jakim by?a walka w Kaer Morhen. Ciekawy system walki - z 3 stylami do prze??czania - w zale?no?ci czy przyjdzie nam walczy? z silnym przeciwnikiem , zwinnym , b?d? grup? s?abszych przeciwników. Grafa super , muza te?. Mnóstwo mo?liwo?ci rozwoju postaci wraz z jej awansowaniem. Jest po prostu miodzio. Jedyne co mniej mi si? podoba - to czas zapisywania gry , czasami te? doczytywanie przy przechodzeniu do nowych lokacji. Z lepszym sprz?tem pewnie trwa?oby to krócej :s...ale w sumie da si? do tego przyzwyczai? :) . Spadam gra? dalej - i naprawd? polecam zakup - w ko?cu powsta?a dobra polska gra na PC :) .

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-10-27, 10:56   
   Baretki: zalozyciel

Czy na 1 GB RAM i GeForce 7600 toto poci?gnie?

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

KurokiKaze 
Król

Armia WFB:
Lizardmen

Wysłany: 2007-10-27, 12:12   

Ju? nied?ugo PGA, my?l? ?e warto zapozna? si? z ofert? na ten rok, bo chyba ka?dy znajdzie tu co? dla siebie:
http://www.gamearena.pl/
z tego co wiem b?dzie mo?na równie? przetestowa? "Wied?mina", na jednym z kilku stanowisk do tego przeznaczonych.

Shogun Tokugawa Ieyasu

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-10-27, 22:09   
   Baretki: tartar zalozyciel

KurokiKaze napisał/a:
Ju? nied?ugo PGA, my?l? ?e warto zapozna? si? z ofert? na ten rok, bo chyba ka?dy znajdzie tu co? dla siebie:
http://www.gamearena.pl/
z tego co wiem b?dzie mo?na równie? przetestowa? "Wied?mina", na jednym z kilku stanowisk do tego przeznaczonych.

Pod wzgl?dem Digital Arena to s?abo wygl?da ...

Klub: battleground-castigatores

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2007-10-28, 20:33   

Watch mi chodzi na 1 GB ddr i GeForce 7600 - wi?c powinno. Jest tylko jeden minus :/ o którym ju? zreszt? wspomnia?em. I to du?y - psuje mi gr? jak cholera - ka?dy save/wczytanie gry i przechodzenie z lokacji do lokacji (nawet do g?upiej cha?upy z ulicy) to d?uuuugie ?adowanie si? :s. Gra przycina?a mi si? troch? na pocz?tku jak detale mia?em na maxa ustawione, na ?rednich ju? chodzi spoko.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-10-28, 21:43   

zaran napisał/a:
Watch mi chodzi na 1 GB ddr i GeForce 7600 - wi?c powinno. Jest tylko jeden minus :/ o którym ju? zreszt? wspomnia?em. I to du?y - psuje mi gr? jak cholera - ka?dy save/wczytanie gry i przechodzenie z lokacji do lokacji (nawet do g?upiej cha?upy z ulicy) to d?uuuugie ?adowanie si? :s. Gra przycina?a mi si? troch? na pocz?tku jak detale mia?em na maxa ustawione, na ?rednich ju? chodzi spoko.

I dlatego uwielbiam PC-ty :wink:

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-10-28, 21:54   

Drzewiec napisał/a:
zaran napisał/a:

I dlatego uwielbiam PC-ty :wink:
Bo w Wied?mina nie zagrasz? ;)

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-28, 21:57   

Drzewiec napisał/a:
zaran napisa?/a:
Watch mi chodzi na 1 GB ddr i GeForce 7600 - wi?c powinno. Jest tylko jeden minus o którym ju? zreszt? wspomnia?em. I to du?y - psuje mi gr? jak cholera - ka?dy save/wczytanie gry i przechodzenie z lokacji do lokacji (nawet do g?upiej cha?upy z ulicy) to d?uuuugie ?adowanie si? :s. Gra przycina?a mi si? troch? na pocz?tku jak detale mia?em na maxa ustawione, na ?rednich ju? chodzi spoko.

I dlatego uwielbiam PC-ty

8-)

A gra pono? jest konkretna. Ostro promowana na ostatnim GamesConvention.

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2007-10-28, 22:19   

Gra jest boska, ja mam co prawda s?absza karte (GF 6600) ale ramu mam 2 GB, trzyma sie niezle. POLECAM i wracam r?ba? potwory :bum:

aha i naby?em wersj? kolekcjonersk? 8) ( nieskromnie si? chwal?c)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-11-12, 21:16   

W?a?nie zakupi?em gr? i przeszed?em prolog. JU? DAWNO GRA MNIE TAK NIE WCI?GN??A!

Primo: nie kupi?em wersji kolekcjonerskiej, ale i tak zosta?em wr?cz zasypany przez dodatki: pi?kne mapy, jakie? filmy dodatkowe, soundtrack, recenzj?, poradnik gracza, nawet opowiadanie :lol: I to wszystko za 79 PLN :o Po prostu szok, P jak Polska, P jak Profesjonalizm.

Secundo: fabu?a zawi?zuje si? ca?kiem mi?o. To b?dzie chyba powa?ny atut gry, zreszt? nic dziwnego :) No i pojawili si? ciekawi przeciwnicy, szczególnie Magister rokuje nadzieje :)

Tertio: grafika. Jest pi?kna, na poziomie Obliviona. I to na ?rednich detalach :)

Quatro: Intro Bagi?skiego. Tak d?ugiego filmiku wprowadzaj?cego chyba jeszcze nie widzia?em. Brawo! :)

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2007-11-13, 11:38   

dobra, s?odko tu si? zrobi?o :) rozwa?am zakupienie Witchera, ale boj? si?, ?e pogram pól godziny i trafi na pó?k? (jak Morrowind); w?tpliwo?ci nie rozwiewaj? takie opinie:

"Sceptyk: ... Widzia?em recenzje z ocenami 6/10 i 7/10, które od zachwytów si? nie roi?y. A pod nimi dziesi?tki komentarzy mieszaj?cych recenzentów z b?otem, tyle ?e pisanych dziwnie ?amanym angielskim, najprawdopodobniej przez naszych rodaków, broni?cych na si?? tego "hitu eksportowego". A tamci recenzenci mieli racj?, bo nie ma si? czym zachwyca?. Na przyk?ad fabu?a, która przez wszystkich uznawana jest chyba za najwa?niejsz? zalet? "Wied?mina" - a co w niej takiego wspania?ego? Przedpotopowy trik z amnezj? i gar?? p?askich jak deski sosnowe postaci, których g??bia przejawia si? w potokach przekle?stw ustnie przez nie wydalanych? Gdyby nie to, ?e cz??? tej mena?erii wzi?to z ksi??ek, to ju? w ogóle by?aby ?enada, bo postacie "niekanoniczne" s? ju? do bólu jednowymiarowe i nieciekawe."

:P

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-11-13, 23:35   

Ale czy przypadkiem nie jest nalepszym przypadkiem z?ego wykorzystania gry/ksi?zki w historii nowoczesnej polski?
A poza tym, Watcher, mamy trzeci? czy czwart? rzeczpospolit??

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-11-13, 23:50   

Moim zdaniem nie. Gra zachowuje wiele z ducha sapkowszczyzny. Chodzi mi nie tylko o dialogi, lecz równie? o ogó? fabu?y: decyzje Geralta rzadko prowadz? tu do jakich? osza?amiaj?cych efektów, Rze?nik z Blaviken jak zwykle wybiera mniejsze z?o, przynajmniej tak, jak on to pojmuje. A skoro tak, to ksi??ka wykorzystana zosta?a dobrze.

Co do zarzutu podanego przez GyzzBurna: utrata pami?ci to w du?ej mierze jedynie zawi?zanie fabu?y, trzon fabu?y opiera si? (przynajmniej na razie, gry nie przeszed?em jeszcze) wokó? czego? innego.

Nigdy nie mieli?my IV RP.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-11-16, 17:00   

To mo?e ja wtr?ce swoje dwa grosze. No wi?c gierka wygl?da nie?le pod wzgl?dem graficznym (chod? powiem szczerze, ?e troch? mnie przera?i?o to chrupanie u Watcha, a ma ca?kiem niez?ego potwora). Sama fabu? mo?e by? niez?a, chod? powiem szczerze, ?e tylko pocz?tek przeszed?em. Technika gry jest ca?kiem niez?a ... mamy trzy rodzaje walki ... szybki, silny i jeszcze tam jaki?, czyli mamy troch? z taktyk? do czynienia, bo pod ka?dego przeciwnika trza si? odpowiednio przygotowa?, no i alchemia bez której nasz cz?ek z Rivii nie by?by wied?minem. Niew?tpliwie mi?o zaskoczy?o mnie demo p. Bagi?skiego (dla niewiedz?cych to ten który by? nominowany do oskara za "Cytadele") nie do??, ?e jest d?ugie do to tego ca?kiem niez?e (szczerze mówi?c to nie spotka?em si? z tak d?ugiom demkiem) a zako?czenie to pono? szcz?kopad. Reasumuj? nasi rodacy odwalili kawa? niez?ej roboty i zgadzam si? z opini?, ?e ten produkt jest g?ównie do nas skierowany, aczkolwiek mo?e czasami odnie?? sukces na zachodzie ... zobaczymy. W ka?dym razie Polak potrafi :-)

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2007-11-16, 18:44   

"Katedre" nie cytadele.

Odpowiedz do tematu