|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Brunatne Ostrze |
| Autor |
Wiadomość |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2007-02-18, 13:52
Baretki:  |
|
|
"Daj mi bana" Chcia?em wprowadzi? troche dramatyzmu
-Vandejczyku strzelaj! A potem razem! Na Hobgobliny! Argh! Powdeptujemy je w ziemie! |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-02-18, 18:30
|
|
Strza?a polecia?a gdzie? w niebo, Carnis zakl??. Wilko?ak przebieg? obok niego w stron? hobgoblinów.
Wtedy zza wielkiego budynku wylecia?o kilkadziesi?t krasnoludów. Na ich czele sta? Torundr, na twarzy mia? oparzeliny a na g?owie resztki spalonych w?osów... W r?ku mia? resztki jakiego? miecza.
Minut? pó?niej hobgoblinów ju? nie by?o. Krasnoludy chcia?y z marszu zaatakowa? Ingmara, lecz Torundr powstrzyma? ich krzycz?c chrapliwie.
I runda
Carnis pud?uje (88 ), narusza ?uk. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2007-02-19, 17:07
|
|
Odbiegam na bok, chowam si? za budynkiem i zmieniam si? z powrotem w cz?owieka.
Wracam do nich, staj? obok Carnisa.
-Moje s?owa nic nie znacz?, Torundrze. Nie mnie os?dza?, nie mnie wydawa? opinie.
Prawdopodobnie nigdy nie zrozumi? waszych odczu?. Waszego bólu... Nigdy, dlatego zb?dne s? moje dalsze s?owa...
Zawiod?em, siebie i was... |
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-02-19, 17:40
|
|
|
Tak Torundrze - przykro nam , ?e ponie?li?cie takie ofiary. To straszne , tylu poleg?ych. Je?li mo?emy jako? pomóc - mo?esz na nas liczy?. Wyt?umacz nam jednak - jak to mo?liwe - czemu Hjalli zdradzi? was. Czy to jakie? szale?stwo go ogarn??o , czy czary ? I mam pro?b? - wiem ,?e nie naucz? si? waszego j?zyka podczas naszego krótkiego tu pobytu - ale naucz mnie kilku s?ów z waszego j?zyka. To wszystko mog?oby wygl?da? troch? lepiej , gdybym cho? troch? nim w?ada?. Nie chc? wydawa? punktów umiej?tno?ci na to , ale ?eby pozna? kilka s?ów w gardzie chyba nie b?dziesz tego Watch wymaga? - powiedzmy : walka, gród, przyjaciel, goblin, atak , szybko, pomoc , wróg. Pewnie nie b?dzie to potrzebne je?li b?dzie z nami w dró?ynie jeden z krasnali , albo Aqua z amuletem...ale nie chce mi si? znowu rozpisywa? na pó? ekranu jak na migi t?umacz? komu? tekst , który mo?na napisa? w jednym zdaniu Zak?adam , ?e zbli?amy si? do koca przygody powoli - jak na razie wyci?gam z niej jeden wniosek - krasnoludy s? G?UPIE ...chyba zaczn? jeszcze bardziej si? z nich podczas gry nabija?... biedny Tauron i Ragnar |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2007-02-19, 17:52
|
|
Spox, Ja naucz? si? Gardu, i tak mia?em zamiar to zroi?. A co do g?upoty krasnoludów. Gdyby Thane ?y?... to by? te s?owa wyplu? razem z z?bami [/b] |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-02-21, 12:31
|
|
Nikt nie wiedzia?, dlaczego Hjalli zdradzi?. Zawsze trzyma? si? na uboczu, nigdy nie zwi?za? si? z ?adn? kobiet?, tak naprawd? wszyscy nim troszk? pogardzali, cho? kiedy? zabi? swymi Siedmioma Uderzeniami ogromnego trolla w pojedynk?. Zreszt?, zdrada dvergara tak wszystkimi wstrz?sn??a, ?e Ribaldczycy nie za bardzo chcieli o tym rozmawia?.
Przetrwano uderzenie dzi?ki Brunatnemu Ostrzu. W ostatniej chwili Torundr wydoby? je ze skrzyni i zaatakowa? nim Aghala. W tym momencie g?ownia miecza eksplodowa?a a po ca?ym placu ta?czy? zacz??y b?yskawice zabijaj?ce gobliny. Ze staro?ytnego artefaktu pozosta?a tylko r?koje??.
KONIEC
Podstawy gardu mog? dorzuci? za darmo, natomiast je?li Ingmar chce si? nauczy? w pe?ni tego j?zyka, to prosz? bardzo.
Nawiasem mówi?c: jest 27 lipca 841, wi?c zgubili?cie par? miesi?cy ?ycia podczas przej?cia przez Zewn?trzny Szlak. S?dz?, ?e kilka dni pozostaniecie w Ribaldzie, je?li chcecie to mo?ecie co? sobie kupi?, asortyment obejmuje wszystko poza rzeczami trudno osi?galnymi (ale krasnoludzkie gad?ety s? wszystkie). Z wdzi?czno?ci kupcy Ribaldu sprzedadz? to wam za pó? ceny nominalnej.
Liczymy:
| Carnis napisał/a: | Có? - czas zacz?? poznawa? okolice. Pierwsze co sprawdzam to portal , przez który si? tu dostali?my - czy ewentualnie mo?na sko?ysta? z niego ponownie , gdyby niezbyt nam si? spodoba?o to co zastaniemy poza jaskini? (nie wchodz? w niego jednak - jedynie ogl?dam). Nast?pnie ostro?nie wygl?dam z jaskini - lustruje teren wokó? - w jakim jeste?my terenie , czy wida? jakie? oznaki przebywania w pobli?u istot inteligentnych . Sprawdzam te? czy nie wida? w pobli?u "nieprzyjaznych okazów fauny". Ogólnie szacuj? co mog?oby nam zagra?a?.
Ingmarze zostali?my sami. Jestem pe?en podziwu dla twojej umiej?tno??i zmiany kszta?tu,
chcia?bym Ci? jednak prosi? by?my w miar? mo?liwo??i próbowali rozwi?za? czekaj?ce nas k?opoty (a ?e takie si? pojawi? nie mam w?tpliwo?ci) kieruj?c si? najpierw sprytem i rozumem. Pami?taj , ?e mo?e nie ka?da spotkana na naszej drodze istota b?dzie nam wrogiem - a mo?e si? nim sta? je?li nagle zaczniesz si? zmienia? w wilka. Tak ?e staraj si? u?ywa? tego w ostateczno?ci. Ja ze swojej strony postaram si? tak?e nie przysparza? nam zbytnich k?opotów. Pami?tajmy ?e naszym celem jest przede wszystkim przetrwanie - zbyt wielu umieraj?cych przyjació? widzia?em ostatnio - co sprawia , ?e zaczynam bardziej ceni? sobie ?ycie . Dobra - ko?cz? ju? - wybacz mi to przynudzanie." | Dobry pocz?tek
+0,5
| Ingmar napisał/a: | | Tak rzek?em! Na Ha.... Z reszt? nie wa?ne, id?my! | :lol:
+0,5
| Carnis napisał/a: | | To wszystko wydaje mi si? zbyt inteligentnym planem jak na gobli?skie rozumy. |
Owszem
+1 (1,5)
| Ingmar napisał/a: | przynajmniej tak mi sie wydaje, chocia? co? mi nie pasuje. Czy to napewno wasz sztandar powiewa nad fortec??
| No nie za bardzo
+0,5
(1)
| Carnis napisał/a: | | Niech to durne krasnoludy - próbuje jeszcze jednej rzeczy - je?li si? nie uspokoj? po tym cho? odrobin? to chyba spadam st?d. Wo?am imiona znanych mi krasnoludów z Ribaldu oraz sam? nazw? Ribaldu. "Wadamar ! Torundr ! Ribald!" . Wygl?da na to ,?e po?ród tej grupy nikt nie mówi vandean?. Ci?gle jednak mam nadziej? ,?e jest to jedna z grup po?cigowych a nie jacy? sojusznicy Hjallego. A zreszt? mam dosy? - wo?aj?c te nazwy wychodz? do nich z r?koma w górze. Za du?o czasu zmarnowa?em juz w lesie. O ile mnie wcze?niej nie zabij? to na migi (ewentualnie rysuj?c co? na ziemi/korze etc) próbuj? im wyt?umaczy? , ?e ostrze jest w drodze do Ribaldu. A tak?e ,?e w tym kierunku pod??aj? gobliny i ?e jak najpr?dzej powinni wróci? do grodu. | Za ca?o?? tej lingwistycznej mord?gi
+1 (2,5)
Inmar dostaje +1 za najwi?cej wygranych walk (2)
Efekt:
Carnis:
1 PP, 8 PU, 7 punktów do statystyk
Ingmar:
6 PU, 5 punktów do statystyk
Mo?ecie teraz podeklarowa? sobie oraz ponarzeka?/pokomentowa? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-02-21, 13:29
|
|
|
Co tu du?o komentowa? - jak zwykle uda?o Ci si? stworzy? dobr? przygod? . Jak kiedy? stwierdz? spadek Twojej formy to wtedy zaczn? komentarze i marudzenie . ?eby za du?o nie kadzi? przechodz? do deklaracji :
- punktów umiej?tno?ci nie wydaj? (musz? w ko?cu pozbiera? na si?acza : )
-punkty statystyk : 5 punktów zwi?kszam ?ycie , 2 na WW (tak z ciekawo?ci pytanie - gdybym kiedy? wzi?? mistrza w pos?ugiwaniu si? mieczem i u?ya? ci?gle tego elfiego miecza podwajaj?cego WW - to jak wygl?da?o by przeliczanie ? (2 * 35) + 10 = 80 czy
2 * (35 +10) = 90 ?
-nic nie kupuj? - jedynie naprawiam ?uk , mo?e jedynie ze 2 racje ?ywno?ciowe
Zak??dam ?e przy gobosach nie znajduje si? nic bardziej godnego uwagi ni? zwyk?a szabla ? C'est la vie - je?li tak to b?d? macha? dalej tym ?elastwem.
Ah skoro ju? tu jeste?my - znaczy si? w krasnoludzkim grodzie, gdzie w dodatku przys?uguje nam jaka? zni?ka ...jest jaka? szansa na wykucie jakich? run na zbrojach/broni przez naszych gospodarzy ?A je?li tak to ile by to nas kosztowa?o ? To samo pytanie odno?nie tatua?y. |
| Ostatnio zmieniony przez zaran 2007-02-21, 13:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2007-02-21, 13:31
|
|
5 Pkt na zr?czno??.
1 pkt na spostrzeganie.
Wykupuje lingwiste- gard
btw: Obudzi? si? mo?e jaki? geniusz? I punkty za si?acza:)
Jeszcze jedno. W temacie o mojej postaci napisane jest, ?e posiada 3PU i 5 pkt do statystyk. Moge je wykorzysta?? Czy to jaka? pomy?ka?
A przygoda jak zwykle ?wietna, chocia? musieliby?my Cara? czmychn?? do jaki? bardziej cywilizowanych terenów bo ja kurde jeno 1 aurensa mam, a w górach smoczych nie ma kogo rabowa?, ani gdzie si? naj??. |
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-02-21, 13:42
|
|
|
Ingmar - jakby co to mog? ci jak?? kas? u?yczy? - naprawa i to jedzenie nie b?dzie chyba mnie du?o kosztowa?. Ale masz racj? ...trzeba st?d spada? - ju? wol? elfy ni? krasnoludy z dwojga z?ego. A przynajmniej lepiej trafi? w tereny , w których b?d? móg? si? porozumiewa? ze swoimi rozmówcami bez strachu ,?e zanim sko?cz? mówi? to poczuj? wbity w siebie topór . |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2007-02-21, 13:54
|
|
Jakby co, zawsze mo?na popolowa? troche;) Je?li starczy to po?ycz 4 aurensy, wtedy kupuje Haste.
Hehe, masz racj? Vandejczyku, co ty na to, ?eby? oprowadzi? mnie po swojej ojczy?nie? Nigdy jeszcze nie wychyli?em nosa poza Torryd?, to jest pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni |
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-02-21, 14:02
|
|
|
| Spox - 4 aureasy dla Ingmara z mojej sakiewki Watch pls. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-03-01, 23:14
|
|
| Deklaracje wykonane. Co ty niby chcesz kupi? Ingmar? |

|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2007-03-02, 08:54
|
|
| Cytat: | | HASTA: obra?enia (11-20), ?amliwo?? (90-100), 0,5 PT, ograniczenie Zr?czno?ci -10, cena 10 aureusów |
Tylko krasnale obni?y?y cen? o po?ow?, tak?e za 5 auresów chce kupi?:)
btw: Co z geniuszami? Nie obudzi?y si?? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-03-13, 20:39
|
|
| Geniusz si? nie obudzi?. Je?li nie macie innych propozycji, to dzi? pó?nym wieczorem lub jutro ruszy nowa przygoda. |

|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|