|
pikusMaiden's corner |
| Autor |
Wiadomość |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-06-24, 10:20
|
|
|
Jeszcze dwa zdjecia pojedynczego modelu:
 |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-12-29, 18:43
|
|
|
Oto zdj?cia WIP mojego pierwszego Ogra. Z grubsza dochodze do finiszu lecz jak juz napisa?em nie wiem co jeszcze (czy cos w ogóle ) robic ze skór? .
What do you think about it? |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-01-04, 22:54
|
|
|
Zdj?cia WIP mojego durgieo Ogra, jest juz prawie ukonczony, zosta? mi jecze Gnoblari podstawka, ew. poprawki. S?dzicie ze przy skórze jeszcze grzebac, jesli tak to co zrobic?
 |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2007-01-05, 15:45
|
|
|
No no! Rozkr?casz si?!
Co do skóry - je?li uznasz, ?e przej?cia nie s? tak p?ynne jak by? sobie tego ?yczy? ( ja tam nie mog? za du?o stwierdzi? bo wi?cej cienia i rozja?nie? od lampki tam widz?, ale na prawym przedramieniu (tu? nad bransolet?(?)) wida? wyra?nie odcinaj?ce si? barwy - a to jest BEee!) to zwashuj go rozcie?czonym bazowym kolorem, ewentualne wg??bienia popraw ciut ciemniejszym washem, a wypuk?o?ci (nie bój si? tego!) rozja?niaj powoli (stopniowo rozja?niaj?c rozrzedzon? farb?) aby osi?gn?? efekt jaki da?a lampka na zdj?ciu drugim. To by?oby co?! Niech te przypadkowe o?wietlenie da Tobie wizj? jak powinno to wygl?da?! Powodzenia!
Reszta modelu na dobrym poziomie! Ta tarczka na brzuchu ?wietnie si? prezentuje. Próbuj malowa? combo srebrny+z?oty - daje pi?kne efekty. (nie mieszanie, tylko zestawienie kolorów ofkoz!).
Bravo! |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-01-05, 22:56
|
|
|
Jeszcze raz serrdeczne dzieki za rady, bo jak wida? wymierne efekty s? . Pobawi? si? jeszcze troch?z t? skór?, bo przejscia jesze troche ma?o p?ynne- efekt na plecach imho duzo lepszy niz na reszcie cia?a, tak?e tak do konca sama lampa to to nie jest . |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-02-03, 23:10
Baretki:  |
|
|
C`tanowie wygl?daj? baaardzo obiecuj?co, szkoda ?e zdj?cia takie ma?e Tak btw: witaj po d?ugiej roz??ce |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-02-03, 23:16
|
|
|
Na warsztaty raczej przywioz? wszystko co mam z Nekronów, tak?e bedzie mo?na obaczy? na ?ywo. Jak dam rade to przybed? jeszcze 2 pomalowane deski .
Jak bede mia? troche czasu to powrzucam dok?adniejsze fotki. |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-02-06, 23:27
|
|
|
Dzisiaj mia?em chwile czasu, tak?e zgodnie z ?yczeniem wi?ksze foty. Figury (poza lordem) niedoko?czone (Nighbringer nie ma podstawki, Niszczyciele tez jeszcze nie wszyscy wszystko maj? zrobione), tak?e jak na razie jeszce nie do oceny, przynajmniej tej oficjalnej. Wszelak? krytyk?, ewentualnie skrystalizowan? w postaci jakiej? cyferki przyjm? z najwi?ksz? przyjemno?ci?
http://picasaweb.google.p...996723693478530
Enjoy |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-02-28, 14:29
|
|
|
Prawie uko?czony Lord:
 |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-02-28, 22:34
|
|
|
Lataj?cy Lord jeszcze bez skonczonej podstawki:
 |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-02-29, 10:16
|
|
Je?eli chodzi o kolorystyk? to jest ona do?? oryginalna. Wida? zmieni?e? schemat. Fajnie by by?o tez pomalowa? te? tak Monolity.
Co do samego malowania? Malowanie ?adne i zgrabne, cho? miejscami kolor ci si? rozla?. Nie wiem czy chcia?e? robi? NMM tam gdzie s? cz??ci metalowe. Lepiej by?o pomalowa? tymi metalami, bo tak troch? dziwnie wygl?da i te przej?cia od szaro?ci do bieli. Mog?e? spróbowa? z innym kolorem.
Nie mniej praca do?? solidna.
Oczywi?cie wol? zawsze zobaczy? figurk? na ?ywo, bo zdj?cia maja to do siebie, ?e nie oddaj? a? tak dok?adnie tego, co wida?.
Druga sprawa, ?e nie widzia?em te? ostatnio Twoich prac na ?ywo i nie wiem, jakie post?py poczyni?e? w rzeczywisto?ci, wi?c nie chc? ocenia? ani wystawia? ?adnych not/ocen, je?eli do tego dojdzie.
A pisa?em o Lordzie na desce.
Nad tym drugim si? zastanawiam. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-02-29, 12:23
|
|
| Sama technika bardzo mi si? podoba. Natomiast kontrast mi?dzy cz??ci? czerwon? a bia??... jakby za ostry. Tak jakby z dwóch figurek zdj?te to by?o. Schemat kolorystyczny nie przekonuje mnie. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-01, 00:59
|
|
|
Nie mia? byc to NMM, oni maj? byc raczej ma?o "metalowi".
Co do kontrastu- zwyk?e deski s? ca?e (procz naramienników) malowane odcieniami takimi jak jasne cz??ci lorda.Tutaj czerwieni jest wi?cej ze wzgl?du na to ?e ka?dy dowódca ma u mnie czerwone naramienniki i klat?, deskowy lord jeszcze "korpus" (coby si? wyró?nia?y z t?umu). Nowy schemat ma by? "wulkaniczny" st?d lawowe podstawki i silnie rozja?niane czerwienie.
Monole równie? b?d? przemalowywa? ale póki co nie mam na nie si?y- jednak tak du?e powierzchnie wymagaj? du?o wi?cej czasu i wysi?ku. |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-06-22, 01:03
|
|
|
Dwie figury, które ostatnio d?uba?em, co prawda jeszcze WIPy, ale ju? w wi?kszo?ci pomalowane
Butcher-konwersja
Slave Giant
 |
|
 |
|
|