|
Lost |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-02, 08:36
Baretki:  |
|
|
| Nie rozumiesz. To b?dzie osobny temat, do którego przecie? wchodzi? nie b?dziesz musia?. Zupe?nie jak w Ksi??kach w przypadku "Pie?ni Lodu i Ognia": jest temat ogólny i jest ze spoilerami. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
wojtasu
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-09-02, 11:10
|
|
|
jestem za! moze nowy temat lost seria pierwsza i jakies male streszczenie- bo rozumiem ze nie mam ogladac 2-giej serii bez wiedzy o pierwszej ale skad mam ja niby nabrac?? skoro sie juz skonczyla??!! gdzie mam "nadrobic zaleglosci"?? |
_________________ mo?esz mnie zabi? i poci?? na organy ch?opak ,
mo?e co? si? tobie przyda na pewno nie w?troba! |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-02, 14:25
|
|
|
| wojtasu napisał/a: | | gdzie mam "nadrobic zaleglosci"?? |
Cz?owieku, przecie? w necie kr??y ró?nej jako?ci (g?ównie b.dobrej) ca?y serial. Tzn oba sezony.
Reasumuj?c: maxymalnym lamerstwem by?oby "przeskoczenie" pierwszego sezonu i ogl?danie od drugiego. To nie jest byle jaki tasiemiec. Tu nie liczy si? tylko fabu?a. Ten serial ma swoj? MAGI? i bez naocznej znajomo?ci jakiegokolwiek odcinka sta?by? si? tylko zwyk?ym "ogl?daczem". Ka?dy, nawet wydawa?oby si? mniej istotny dla g?ównego w?tku, epizod ocieka detalami i nawi?zaniami - tak wi?c nawet ponowne ogl?danie jakiej? z serii przynosi nowe odkrycia, smaczki i niespodzianki wcze?niej niedostrze?one, ukryte czy wr?cz zakamuflowane.
S? SERIALE I JEST LOST!!! |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-09-02, 15:08
|
|
| Gazza napisał/a: | | Cz?owieku, przecie? w necie kr??y ró?nej jako?ci (g?ównie b.dobrej) ca?y serial. Tzn oba sezony. |
"Przecie? to PIRACTWO normalnie!" I jeszcze namawiasz do niego inne osoby! "Shame on you!" |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-02, 18:18
|
|
|
Zgadza si?! Szkoda tylko, ?e polski wydawca ju? od roku przek?ada dat? premiery sezonu I na dvd. TVP wywiesi?o w Poznaniu bilboardy zapowiadaj?ce sezon II w TVP podczas gdy AXN dawno ju? go emitowa?. Z tych i innych wzgl?dów do takiego piractwa b?d? wr?cz zach?ca?. Byle by nie obnosi? si? z tym wsz?dzie i nie czerpa? korzy?ci materialnych.
A je?li ju? si? uka?e na DVD (w tym ?miesznym kraju) to i tak serial kupi? (wi?c b?d? "czysty" ). |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-03, 12:08
|
|
To, co dystrybutorzy robi? z tym serialem na DVD to jaka? parodia... Ale to chyba wynika z tego, ?e w Polsce DVD serialowe chyba s?abo schodz?... (cena)
Tym niemniej te? chcia?bym to naby?. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-04, 18:05
|
|
Gar?? uwag ogólnych.
Nie rozumiem ludzi (wielu) twierdz?cych, ?e seria 2 jest duuu?o gorsza od pierwszej. What? Dla mnie poziom obu serii jest porównywalny, wi?cej powiem: najbardziej wstrz?saj?ce odcinki pojawi?y si? w?a?nie w serii II. Moje ulubione: 15, 17, 20 (tam bodaj jest ta mia?d??ca ko?cówka) i ostatni. Powiem jeszcze wi?cej. ?aden odcinek 2 serii mnie nie znudzi?. Wyczyta?em gdzie? oskar?enia wobec odcinka z wizjami Charliego, ?e niby nudny itp. A MNIE MRÓWKI CHODZI?Y PO PLECACH, SZCZEGÓLNIE NA KO?CU
Obok starego "Robin Hooda" Lost jest dla mnie najlepszym serialem kiedykolwiek ogl?danym. I nie mog? ju? doczeka? pa?dziernika! |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-04, 21:38
|
|
|
W?a?ciwie to w 100% zgadzam si? z przedmówc?.
Co do jako?ci poszczególnych serii: powiem wi?cej, dla mnie sezon drugi jest najlepszy (z obydwu ?wietnych). Jak kto? odpada po 1 sezonie to jego strata.
Dla mnie to Olimp serii TV, do którego zaliczam jeszcze: "Robin Hood", "Northern Exposure", sitcom "M.A.S.H", "Jeremiah", "The Fawlty Towers". Wysoce ceni? sobie równie?: "Miami Vice","X-Files", "Rome", "Band of Brothers", "Prison Break" i "Invasion", jednak >>LOST<< to ta "?ci?lejsza" czo?ówka. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-09-08, 09:53
|
|
|
| Obejrza?em wczoraj dwa pierwsze odcinki II serii i zaczynam si? zastanawia?... Albo ten film nie ma sensu i nawet producent nie wie co sie tam wydarzy?o kiedy? i co ma si? zdarzy? albo b?d? jeszcze conajmniej 3 serie tego serialu, skoro tak dobrze zarabia on na siebie... To co wczoraj zobaczy?em mnie rozwali?o. Mam pytanie: czy moglbym gdzies obejrzec drug? seri? w tempie szybszym ni? pozwala mi na to TVP? |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-08, 13:06
|
|
| Spójrz na ca?y ten temat. I jeszcze raz, tym razem kategorycznie prosz?: Nie piszmy tu o pewnych po?ytkach p?yn?cych z mu?ów i innych zwierz?t poci?gowych. |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-08, 18:41
|
|
|
| Pablo napisał/a: | | Obejrza?em wczoraj dwa pierwsze odcinki II serii i zaczynam si? zastanawia? |
rozumiem, ?e sezon pierwszy znasz?
| Pablo napisał/a: | | Albo ten film nie ma sensu |
oj, zapewniam, ?e ma, cho? niektórzy nie radz? sobie z poj?ciem ca?o?ci - a jak u Ciebie?
| Pablo napisał/a: | | i nawet producent nie wie co sie tam wydarzy?o kiedy? i co ma si? zdarzy? |
wed?ug twórcy: seria jest z góry przemy?lana i zaplanowana, wi?c ten w?tek te? mo?esz sobie odpu?ci?
| Pablo napisał/a: | | skoro tak dobrze zarabia on na siebie... |
zarabia doskonale cho? punkt powy?ej wyja?nia raczej Twoje w?tpliwo?ci
| Pablo napisał/a: | | To co wczoraj zobaczy?em mnie rozwali?o. |
Je?li w pozytywnym znaczeniu to: witam w klubie.
| Pablo napisał/a: | | Mam pytanie: czy moglbym gdzies obejrzec drug? seri? w tempie szybszym ni? pozwala mi na to TVP? |
Na forum znajdziesz wyczerpuj?ce informacje na ten temat. Zreszt? - admin, zr?cznie zapewniaj?c sobie alibi, cz??ciowo odpowiedzia? (nieco wy?ej) na Twój problem. Ja tylko dodam, ?e stacja AXN maglowa?a do niedawna sezon drugi, ??cznie z maratonem ca?ej serii nonstop! |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-09-08, 20:21
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Nie piszmy tu o pewnych po?ytkach p?yn?cych z mu?ów i innych zwierz?t poci?gowych |
Kompletnie nie rozumiem o co chodzi.....
| Gazza napisał/a: | | rozumiem, ?e sezon pierwszy znasz? |
jasne, ?e znam
| Gazza napisał/a: | | oj, zapewniam, ?e ma, cho? niektórzy nie radz? sobie z poj?ciem ca?o?ci - a jak u Ciebie? |
z tym akurat nigdy nie mam problemu.... chyba.... chyba tak...
| Gazza napisał/a: | | Je?li w pozytywnym znaczeniu to: witam w klubie. |
Tak, w pozytywnym. Ale zaczynam sie zastanawia?, kogo tam jeszcze zobacz? skoro ten swiat jest taki ma?y... Mo?e, mojego ?wi?tej pami?ci ?ó?wia Kacperka? |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-08, 20:29
|
|
| Pablo napisał/a: | | Kompletnie nie rozumiem o co chodzi..... |
I na tym poprzesta?my Je?eli chodzi o tv, to chyba nie ma obecnie szans na obejrzenie szybciej tego wszystkiego, niestety przeoczy?e? ten maraton na AXN, a to by?a idealna okazja |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-09-09, 09:44
|
|
| taaa, a ja ko?cz? pierwsz? seri?. Urz?dzam sobie maraton z Lost, dzi?ki Watchowi mam wszystkie odcinki. Moje pierwsze wra?enia o tym niesamowitym serialu s? nieziemskie. Jak ogl?dam ka?dy odcinek to mnie bardziej poch?ania. S? takie momenty, ?e jak przychodz? z pracy to robi? sobie maraton (wy??czam komórk?) i ogl?dam 7,8 odcinków pod rz?d. Bardzo mi si? podoba ka?da hstoria opowiadana o Hurleyu, Jacku, Claire, Sawyer, i wiele innych bohaterów. Narazie odbieram to tak, jaby byli oni naznaczenii, czy te? wybrani przez t? tajemnicz? wysp?. Ten serial jest po prostu BOSKI. Narazie tyle, z dalszym ogl?daniem, b?de pisa? wi?cej ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-15, 22:32
|
|
|
W?a?nie wróci?em z EMPiKu gdzie trzyma?em w d?oniach POLSKIE WYDANIE PIERWSZEGO SEZONU NA DVD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cena 169z?, czyli w takim MediaMarkt b?dzie pewnie taniej. (BTW: Sezon Pierwszy RZYMu na DVD jest równie?!! W MM za 189z?) |
|
|
|
 |
|
|