|
Czerwony Topór |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-07-21, 14:59 Czerwony Topór
Baretki:  |
|
|
25 III 841 roku EL, Torryda
Zima kona?a. Jej agonia jednak dopiero si? zaczyna?a.
?nieg wci?? jeszcze zabiela? okolice ci??k?, wolno topniej?c? mas?. Krajobraz powoli zmienia? si?. Puszcza Torryjska rozrywana by?a coraz cz??ciej rozleg?ymi polanami, cho? zawsze gdzie? blisko by?a ?ciana lasu.
Dwukrotnie ju? w oddali widzieli je?d?ców, ale nie zwrócili oni na nich uwagi. Ludzk? obecno?? zdradza?y te? drogi. Nie vandejskie, nie utwardzone, ale jednak wytyczone ludzk? r?k?, o czym ?wiadczy?y pnie wyci?tych gdzieniegdzie drzew.
Pierwsz? istot? do której jednak si? odezwali, by? Vandejczyk którego zaskoczyli wieczorem przy p?on?cym ognisku. Znajomy Vandejczyk, przynajmniej dla Taurona i Aquantusa.
Carnis Tulliusz.
A teraz si? witajcie |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-07-21, 18:04
|
|
Na ARAHA Carnisiu to ty niech ci? u?ciskam PRZYJACIELU. Kup? mi?si?cy si? nie widzieli?my h?e h?e h?e, a gdzie masz Flee pewnie nadal si? po burdelach szlaja co ? ... Opowiadaj dlaczego nasz opu?ci?e? i co robisz tu na tych niebezpiecznych terenach. Nie wiem czy s?ysza?e?, ale próbuj? odnale?? mojego brata Tarexa ..., ale o tym mo?e pó?niej ... He He, stary przyjaciel Cycyliusz, jak ja si? ciesz?, cho? jeszcze raz ci? u?ciskam |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-07-21, 20:15
|
|
|
O ?esz w mord? - przecie? to? to mój znajomy drogi pokurcz Tauron - to ty ci?gle ?yjesz ? A? dziw Dobra - przepraszam za pokurcza - nie si?gaj znowu po topór - naprawd? dobrze ci? widzie?. Ahh - jest i Aquantus - witaj i ty druchu. Widz? ?e przyby?o wam troch? szram podczas mojej nieobecno?ci - pewnie znowu pchali?cie si? w k?opoty. A kim s? wasi towarzysze ? Widz? ?e poku....krasnoludów znaczy si? przybywa a i elf do??czy? do kompanii. W porz?dku - powiem wam co si? ze mn? dzia?o , potem wy mi opowiecie swoje przygody - ognisko dopiero co rozpali?em - a mam ze sob? butelk? niez?ego winka - jest okazja by uczci? nasze spotkanie. Siadajcie wokó? ogrzejcie si?. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-07-21, 20:38
|
|
O rzesz w mord? kopany to przecie? Carnis . Wreszcie ludzka g?ba .
Sk?d ?e? si? tu wzi?? druhu? Jakie dobre wiatry i duchy Ciebie w te odleg?? krain? rzuci?y? Opowiadaj, co si? z Tob? dzia?o i dlaczego tak znienacka musia?e? nas opu?ci? razem z Flee.
A gdzie sam Flee? Znaj?c jego zami?owania to pewnie szlaja si? gdzie? po knajpach pij?c graj?c i obmacuj?c dziewuchy hehehe. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-07-21, 22:11
|
|
|
- Witaj Vandejczyku, rad jestem iz do nas do??czasz. Aczkolwiek zaufanie me, ci??k? prac? musisz zdoby?, niejedno ju? przeszli?my razem- nawet do piekie? si? dostali?my, ale to inna historia... Mimo i? obcy mi jeste? o pomoc z mej strony si? nie bój- mym obowi?zkiem jest by?cie wszyscy zdrowi, na ciele przynajmniej byli. A teraz napijmy si? nieco... Tu wyci?gam spirytusu resztk? i polewam |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-07-22, 14:18
|
|
Taa... No... Witaj, jestem Thane Ardragran, syn Tarruna Czerwonoz?bnego przybrany jakby co, ?eby si? Mistrzu nie czepia? hehe przyjaciel Taurona od m?odych lat. Wiedz Vandejczyku, ?e dla przyjació? moich braci mój topór zawsze s?u?y pomoc?. A teraz wybaczcie, i? oddale si?. Odchodz? od ogniska rozejrze? si? dooko?a, nie zadaleko. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-07-22, 14:42
|
|
- Mój ojciec Maniusz cierpi na dziwn? chorob? - zacz?? Carnis. - Mówi? na ni? Zimna Zgorzel. Objawia si? martwic? wielkich obszarów skóry, potem gor?czk?, konwulsjami, majakami... Wreszcie nadchodzi ?mier?.
Carnis westchn?? ponuro i kontynuowa?.
- Medykom w Vandei uda?o si? na razie powstrzyma? chorob?, ale nie na d?ugo. Dowiedzia?em si? jednak, ?e pono? Torrowie cz?sto choruj? na Zimn? Zgorzel (co zwi?zane jest z tutejszymi temperaturami) i jako? z niej wychodz?. Ruszy?em wi?c w podró?. By?em ju? w osadach Gotów, ci jednak z niech?ci? przyznali, ?e to Anglowie s? mistrzami w zwalczaniu tej choroby. Szukam wi?c jakiej? angielskiej osady, pono? jedna z nich jest ju? niedaleko. To Jutowie, wi?c niby spokojniejszy rodzaj Anglów, zreszt? wszystko mi jedno. Musz? zdoby? lek. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-07-22, 16:38
|
|
|
- Popytam razem z Tob? Carnisie, czyta?em o tej chorobie- s?u?? pomoc?. Fakt faktem ci??ko si? z niej wyleczy?, ale s? szanse.
Jak b?dziemy si? pyta? o lekarstwo licz? na jaki? ma?y bonus ze strony MG- w zwi?zku z moimi umiej?tno?ciami |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-07-22, 18:57
|
|
Ja r?bi? troch? drewna do ogniska, skoro pewnie tutaj przenocujemy. ak b?dziemy r?ba? drewno licz? na jaki? ma?y bonus ze strony MG- w zwi?zku z moimi umiej?tno?ciami |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-07-22, 19:01
|
|
Ci??ka sprawa. Na szcz??cie jest to po drodze wi?c ruszajmy. Tylko ostro?nie i bez ?adnych zadym, b?dziemy walczy? tylko w ostateczno?ci. Bardzo mi przykro z powodu twego ojca Cara?, ale postaramy si? znale?? lekarstwo na "Zimn? Zgorzel" w szczególno?ci, ?e mamy ze sob? elfa, mo?e on co? poradzi. W ka?dym razie poruszajmy si?, bo mamy jeszcze brata do uratowania ...
Pytanie: Jak tam wykonywanie runów na toporze obosiecznym (run: ból i psa) oraz run: oddech na kolczudze krasnoludzkiej.
Przypominam, ?e u?ywam zapasowej kolczugi oraz berdysz ... |
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-07-22, 22:44
|
|
Kiepska sprawa przyznam, ?e na chorobach si? nie znam, cho? mam przy sobie flakonik z jak?? dziwn? substancj? i nie wiem czy to lek czy te? trucizna? Mo?e Aell b?dziesz wiedzia?, co to? Daj? j? Aellowi na zawsze
No to jak ruszamy czy nocujemy? |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-07-23, 00:08
|
|
|
No przecie? Thane wykorzysta? swoje "specjalne umiej?tno?ci" do r?bania drewna Ch?opina si? narobi?, wiec musimy zosta? |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-07-23, 01:10
|
|
|
| Ciesz? sie przyjaciele , ?e mog? liczy? na wasz? pomoc. Je?li my?licie ?e mo?emy dotrze? do jakiej? osady przed zmierzchem - to ruszajmy. Cho? robi si? ju? do?? pó?no - mimo ?e rad bym by? znale?? lekarstwo jak najszybciej to jednak lepiej sp?d?my tu noc a z rana poszukajmy jakiej? juckiej osady. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-07-23, 01:31
|
|
| Najbli?szi przyjaciele poruszajmy si? dalej pod os?on? nocy. My?l?, ?e ka?da minuta jest wa?na. Proponuj? wys?a? na przód gwardii elfa i cz?eka do kompaniji, ze wzgl?du na to, ?e maj? ostry wzrok i s? ?wietnymi zwiadowcami. |
 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-07-23, 06:15
|
|
pff...
Ruszajmy wi?c skoro tak uwa?acie. Moim zdaniem lepiej podró?owa? w blasku dnia... ale có?... To tylko moje zdanie. |
|
 |
|
|