Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ostrze?enia
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2005-09-17, 19:50   Ostrze?enia
   Baretki: zalozyciel

...przed filmowymi szmirami.

Nie ogl?da? "Boat Trip" (Statek mi?o?ci). Kilka razy mo?e si? za?miejesz..... kilkaset razy b?dziesz ziewa?.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2005-10-02, 09:50   

NIGDY, NIGDY NIE OGL?DAJCIE "To my". Lepiej zlikwidowa? tv.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2005-10-02, 11:32   

Statek mi?o?ci jest ?wietny,ten temat zawsze sie sprawdza.Jesli zas chodz i unikanie filmów to nawet jak sie m?cze to ogladam do ko?ca.A ostatnio najwieksza kiszka jak? widzialem ( do konca)"Klucz do koszmaru"-filmowe dno w ktorym od poczatku juz domyslalem sie puenty ,chodz mialem nadzieje na prawdziwe zaskoczenie.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2005-10-04, 22:09   

gotard napisał/a:
Statek mi?o?ci jest ?wietny,ten temat zawsze sie sprawdza.

To chyba "lekka" przesada!
Cho? ma w nim sw? epizodyczn? rólk? Will Farell, genialny IMHO aktor komediowy. :lol:
Pami?tny stra?nik przyrody z J&SBSB, czy g?ówny przeciwnik Bena "Zoolander" Stilera w ZOOLANDER w?a?nie! Drobiazg, a cieszy! Reszt? filmu znam ogl?dnie, ale to nie zmienia faktu, ?e Gotard pojecha? z t? ocen?! :soldier3:

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2005-10-04, 22:11   

Dok?adnie :/ Poza kilkoma skeczami, reszta pora?a nud?, g?upot? i polityczn? poprawno?ci? :/

yzx2 
Mistrz cechowy

Wysłany: 2006-05-29, 16:23   

"Kod da Vinci" - dialogi tak patetyczne, ?e a? ?a?osne. Waste of time :/

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-05-29, 19:32   

Podpisuj? si? :) Tu? po seansie :/

DonSzumerro 
Patrycjusz

Wysłany: 2006-05-29, 21:26   

Mimo ogromnej wiary w niepowtarzalno?? Kodu DaVinci, niestety musia?em si? zmartwi? gdy? jest to kolejny ameryka?ski kaszalot, który nawet nie dorasta do pi?t ksi??ce, a nast?pnym filmem, który obejrza?e by?o M:I:3- wiadomo o o chodzi, kolejny film o misji niemo?liwej-po obejrzeniu stwierdzam i? nakr?cenie 4 filmu o tym samym jest niemo?liwe... kolejny GNIOT

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-05-30, 00:24   

A ja ksi??ki nie czyta?em i stwierdzam, ?e film jako film jest godny! Ma?o tego zach?ci? mnie do si?gni?cia po pierwowzór i ju? to mo?na uzna? za sukces filmu. Dodam tylko, ?e w?ród towarzysz?cych mi osób by?y trzy, które ksi??ki DB czyta?y i nawet im mimo pewnych zgrzytów film si? podoba?.
Co do ostrej krytyki - wiem, ?e gnojenie tego filmu jest trendy (po Rasiaku, Kaczy?skich i kim tam jeszcze trzeba przecie? co?/kogo? miesza? z b?otem) ale niestety wi?ksze gnioty tu si? wychwala. Tak wi?c jak zwykle zach?cam do sprawdzenia osobi?cie.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-05-30, 00:34   

Ka?dy ma prawo do w?asnego zdania :) Do tego, co napisa?a wcze?niej Ania dorzuci?bym jeszcze bardzo "drewnian?" rol? Hanksa (dawno nie widzia?em go tak sztywnego), po?piech w prowadzeniu fabu?y (dajmy na to w ?yciu nie zrozumia?bym sceny z anagramami chyba, gdybym nie czyta? wcze?niej ksi??ki) oraz niezrozumia?e dla mnie braki w budowaniu napi?cia (dwa razy prawie w kinie zasn??em). In plus: kilka niez?ych retrospekcji (cho? ta z obl??eniem Jeruzalem imho tragiczna), niez?y monta? i muzyka.

BTW: rozbawi?o mnie, ?e film tak naprawd? zosta? powa?nie "zmi?kczony" w stosunku do pierwowzoru, oczywi?cie chodzi mi tu o jego antykatolickie ostrze :) Tym bardziej nie rozumiem histerii która mu towarzyszy :)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-05-30, 00:57   

Watcher napisał/a:
Ka?dy ma prawo do w?asnego zdania

Oby to by?o zawsze w?asne tylko.

Watcher napisał/a:
Do tego, co napisa?a wcze?niej Ania

hmm, nie widz? tu ?adnej - mo?e tak nickami? :???:

Watcher napisał/a:
dorzuci?bym jeszcze bardzo "drewnian?" rol? Hanksa (dawno nie widzia?em go tak sztywnego)

A ja nie widzia?em go nigdy mniej sztywnego! Nalecia?o?ci z nagonki na Rasiaka czy co? 8-)

Watcher napisał/a:
po?piech w prowadzeniu fabu?y

fakt, tempo by?o niez?e, acz wcale nie zaliczy?bym tego na poczet wad filmu. Wiele filmów akcji mog?o by sie nim podzieli?. :shock:
Przypomn?, ?e omawiamy film, a z tego co si? dowiedzia?em ksi??ka ma wi?cej momentów na spokojne przeanalizowanie sytuacji.

Watcher napisał/a:
dajmy na to w ?yciu nie zrozumia?bym sceny z anagramami chyba, gdybym nie czyta? wcze?niej ksi??ki

Ja nie czyta?em, ale jako? nie mia?em z tym problemów. :???:

Watcher napisał/a:
niezrozumia?e dla mnie braki w budowaniu napi?cia (dwa razy prawie w kinie zasn??em)

Mnie to na szcz??cie nie dopad?o, cho? dziwne bo zda?y?o mi si? przespa? 3/4 "Terminatora 3" oraz "13 wojownika" - chocia? w sumie to tego drugiego przy powtórnym seansie. :bum:

Watcher napisał/a:
kilka niez?ych retrospekcji (cho? ta z obl??eniem Jeruzalem imho tragiczna)

A dla mnie (laika) bomba! Nawet zastanawia?em si? czy aby z "Kingdom of Heaven" nie "po?yczona"? :)

Watcher napisał/a:
niez?y monta? i muzyka

Monta? momentami kapitalny. Muzyka wiadomo - H. Zimmer - jak zwykle topowa!
Ja doda?bym jeszcze brawurowego Sir Ian'a - cho? z nim to te? normalka - zawsze b?yszczy! :D

Watcher napisał/a:
rozbawi?o mnie, ?e film tak naprawd? zosta? powa?nie "zmi?kczony" w stosunku do pierwowzoru, oczywi?cie chodzi mi tu o jego antykatolickie ostrze

Mimo zaznajomienia si? z ksi??kow? moc? tego ostrza, dla mnie cz?owieka wierz?cego-praktykuj?cego temat praktycznie nie istnieje. W ?aden sposób nie burzy ono mej wiary! Uwa?am ca?? t? nagonk? jako stek bzdur wynikaj?cy z niezrozumienia i chyba szukania dziury w ca?ym przez band? dewot i ewentualnie tych z duchownych, którzy z?o dostrzegaj? nawet w grach bitewnych. :lol:

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-05-30, 01:13   

Gazza napisał/a:

Oby to by?o zawsze w?asne tylko.
Nie znam ?adnej recenzji filmu poza tymi na FO :)

Gazza napisał/a:

hmm, nie widz? tu ?adnej - mo?e tak nickami? :???:

yzx kiedy? pochwali?a si? swym szlachetnym (cho? przez siebie nie wiem jakim cudem niezbyt lubianym) imieniem, wi?c nie widzia?em k?opotu :) No ale ja j? znam osobi?cie, wi?c mo?e faktycznie jest mi ?atwiej o takie skojarzenia :)

Gazza napisał/a:

A ja nie widzia?em go nigdy mniej sztywnego! Nalecia?o?ci z nagonki na Rasiaka czy co? 8-)
Sztywny, drewniany, bez ikry. Takie moje wra?enie. W ani jednym momencie filmu nie potrafi?em zrozumie? kim w?a?ciwie jest ten Langdon. To znaczy: JAKI jest.

Gazza napisał/a:
fakt, tempo by?o niez?e, acz wcale nie zaliczy?bym tego na poczet wad filmu. Wiele filmów akcji mog?o by sie nim podzieli?. :shock:
Przypomn?, ?e omawiamy film, a z tego co si? dowiedzia?em ksi??ka ma wi?cej momentów na spokojne przeanalizowanie sytuacji.
Ja to rozumiem. Ale nawet w filmie typy Indiany Jonesa akcja nie p?dzi non stop do przodu. A tu prawie 3 h napakowane ci?g?ym parciem do przodu. We mnie budzi?o to znu?enie.

Gazza napisał/a:
Ja nie czyta?em, ale jako? nie mia?em z tym problemów. :???:
No to wyja?nij mi jak kto? w ci?gu kilku sekund z gromady liter potrafi wy?owi? prawdziwe s?owa? Co ma do tego "fotograficzna pami??" o której mówi Langdon? W filmie bohaterowie w ogóle nie zastanawiaj? si? nad tre?ci? pierwotnego przekazu (a nie by?y to wyrazy zupe?nie pozbawione sensu). Ot, Langdon spojrza?... potem zaj?? si? czym? innym... a pó?niej nag?e skojarzenie z ci?giem F...

Gazza napisał/a:
Mnie to na szcz??cie nie dopad?o, cho? dziwne bo zda?y?o mi si? przespa? 3/4 "Terminatora 3" oraz "13 wojownika" - chocia? w sumie to tego drugiego przy powtórnym seansie. :bum:
Ró?nice fizjologiczne ;)

Gazza napisał/a:
A dla mnie (laika) bomba! Nawet zastanawia?em si? czy aby z "Kingdom of Heaven" nie "po?yczona"? :)
Oh please :/ To nawet w Królestwie wygl?da to realniej :/ Tu lec?ce bomby napalmowe mia?y wielko?? niemal kopu?y Meczetu Na Skale :/ I jeszcze ci templariusze, na ponad dwie dekady przed swoim powstaniem :lol:

Gazza napisał/a:
Monta? momentami kapitalny. Muzyka wiadomo - H. Zimmer - jak zwykle topowa!
Ja doda?bym jeszcze brawurowego Sir Ian'a - cho? z nim to te? normalka - zawsze b?yszczy! :D
Fakt, o Gandalfie zapomnia?em :) Jedna z ozdób filmu. Ale ju? na przyk?ad Arringarosa mia?ki i nieprzekonuj?cy.

Gazza napisał/a:
Mimo zaznajomienia si? z ksi??kow? moc? tego ostrza, dla mnie cz?owieka wierz?cego-praktykuj?cego temat praktycznie nie istnieje. W ?aden sposób nie burzy ono mej wiary! Uwa?am ca?? t? nagonk? jako stek bzdur wynikaj?cy z niezrozumienia i chyba szukania dziury w ca?ym przez band? dewot i ewentualnie tych z duchownych, którzy z?o dostrzegaj? nawet w grach bitewnych. :lol:
No có?, 100% zgodno?ci z moimi pogl?dami :)

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2006-05-30, 17:32   

Gazza napisał/a:
Ma?o tego zach?ci? mnie do si?gni?cia po pierwowzór i ju? to mo?na uzna? za sukces filmu

Nie jestes sam mój qmpel tez obejrza? film i dopiero teraz sie za ksiazke bierze(notabene ode mnie)

Odpowiedz do tematu