|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
High Definition |
| Autor |
Wiadomość |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-06-11, 08:32 High Definition
|
|
|
Pierwsz? pora?k? naszej reprezentacji mia?em okazj? ogl?da? w Multikino. Nie by?oby mo?e w tym nic nadzwyczajnego (mecze s? tam prezentowane od dawna) gdyby nie fakt, ?e pierwszy raz w naszym za?ciankowym kraju mamy mo?liwo?? ?ledzenia mundialu na ekranach Multikino w HD!!!
Nie b?d? si? tu rozp?ywa? w zachwytach ale powiem, ?e era panowania jako?ci DVD ju? min??a. Wiem, wiem - u nas. ?wiat zachodu cieszy si? takimi cudami ju? od jakiego? czasu. Zdaj? sobie spraw?, ?e pierwsze jaskó?ki wiosny nie czyni?, ale ceny ekranów HDready wci?? spadaj?, a HDDVD oraz Blueray s? ju? za progiem, wi?c póki co prezentacje kinowe musz? mi starczy?. Wracaj?c do wspomnianego meczu: obraz powala ju? samym tylko rozmiarem (wiadomo, kino!), ale ju? jego jako?? to istny SZCZ?KOPAD!!! No po prostu rzeczywisto??!! Perfekcja. Ma si? wra?enie, ?e od pi?karzy oddziela nasz tylko "szyba". Jako?? wy?wietlanego obrazu w po??czeniu z jego ROZMIAREM pozwala dostrzega? nawet detale twarzy zawodników przy szerokim uj?ciu boiska! Niewiarygodne! Kamery prezentuj?ce akcj? z poziomu murawy oddaj? wiernie pojedyncze ?d?b?a trawy, krople potu czy faktur? materia?u z jakiego wykonane s? stroje pi?karzy. HD zabija!! Wspania?e zoomy na twarze zawodników, co ?adniejszych panien w?ród kibiców, czy ogólne uj?cia wysoko z trybun (wra?enie jak z prawdziwego stadionu!) albo najazdy na akcj? na boisku wgniataj? w fotel!
Swoj? drog? ogl?daj?c transmisje w TV dostrzec mo?na momentami operatorów kamer HD - siedz? m.in. ze swoimi wielkimi sprz?tami w takich mini bunkrach po bokach murawy a na kamerach widnieje logo HD.
W przerwie meczu pokazywano zwiastuny innych imprez sportowych, koncertów (Jarre w Pekinie (2004)!!), filmów fabularnych i dokumentalnych emitowanych przez telewizj? HD (maj? ju? 3 kana?y HD1-3 emitowane bodaj?e przez Eutelsat'a). Szok!!
Polecam gor?co! Jako?? niespotykana. Prócz zaliczenia meczu, na którym? z niemieckich stadionów, obecnie najbli?sze orygina?owi doznanie!
PS: atmosfera na sali i?cie stadionowa. ?wiat?a tylko przygaszone, a na sali tr?by, b?bny, megafony i skandowanie! Hymn Polski na baczno?? oraz ?ywio?owe rekacje publiczno?ci - klimat REWELACJA!! |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-12-08, 08:57
|
|
|
A ja codziennie w robocie ogladam sobie Discovery z nTV na 50'' plazmie. Obraz HD powala. W Anglii ogl?da?em sport takze w tej nowej jakosci i szczeka opada. SPort nabiera innego wymiaru!! Widac kazdy szczegó? !! Pot zawodnikow na twarzach, kurz itp. Fenomenalna sprawa. A teraz marzy mi si? X360 z HD odbiornikiem i zestawem nag?o?nienia THX typu Logitech serii Z bad? Creative GigaWorks.
Snoochie Boochies People...booooonggg |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-12-08, 15:34
Baretki:  |
|
|
| mo?e troch? nie na temat, ale spotka?em si? z opini?, ?e pono? tv plazmowe starczaj? na 3,4 góra 5 lat a pó?niej kolory siadaj? i wogóle, a LCD s? to pono? telewizory d?ugotrwa?e ... ale nie wiem ile w tym prawdy .... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-12-08, 21:32
|
|
|
| Drzewiec napisał/a: | | ale nie wiem ile w tym prawdy |
Wiele. Wszystko wynika ze specyfiki tych technologii. Niestety ?yjemy w takim kraju, a nie innym wi?c dla nas zakup telewizora to wyzwanie. Natomiast ?wiat zachodu zazwyczaj po takim okresie najzwyczajniej wymienia sprz?t na nowy - wi?c jest to problem raczej naszego ubóstwa ni? "kiepskich" technologii. W tej chwili w obiegu s? ju? plazmy drugiej generacji, podczas gdy ja nie znam nawet nikogo kto posiada?by jak?kolwiek. Cho? takie LCD pojawi?y si? ju? nawet w rodzinie, ale twierdz?, ?e to sprz?t niewykorzystany. (ja bym wiedzia? co z tym robi?!! ) |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|