|
Eurowizja |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-05-18, 22:15 Eurowizja
Baretki:  |
|
|
Obok mnie d?wi?czy pó?fina? Eurowizji. Od wielu ju? lat to vanitas vanitatum et omnia vanitas, ale w?a?nie us?ysza?em Finów z Lordi... Us?ysza?em i zobaczy?em Trzymam za nich kciuki, przy takim poziomie tego szajsu oni tam s? niczym per?a
Edit: Litwini to te? roxxxorzy |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2006-05-18, 23:22
|
|
|
Yeaaah! 15 kiczowatych cukierkowych piosenek a tu nagle - wielcy, straszni, mroooczni (kiczowaci lekko?) Lordi! Waaa ale klimat ju? czuje to emanuj?ce z?o!
PS. Mieli mój g?os |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-05-19, 00:03
|
|
|
A mój g?os prawie mieli, bo si? zastanawia?am d?ugo, czy Litwie nie da? ^^ Rozwali? mnie ten ta?cz?cy go??... s? boscy ^_^
Trzymam kciuki za oba zespo?y ^__^ |
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-05-19, 13:47
|
|
|
???? a ja nie wiem co si? wogóle w tv i na ?wiecie dzieje |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2006-05-19, 15:54
|
|
|
Nie no kolesie z Litwy mnie zabili po prostu- dobry by? ten kolo w okularkach:P
Co do Lordi moja matka mówi?a ze to jakies potwory:P LOL
Kate Ryan to taka pi?kna pani:P (lepiej pasuje do kontekstu jesli juz cenzurujemy)
Ich Troje... |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
| Ostatnio zmieniony przez szeregowiec ryan 2006-05-20, 10:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-05-20, 00:19
|
|
|
No trza przyzna?, ?e przy marno?ci wszechobecnej w Eurowizji LORDI to przwdziwe pere?ki no, ale wko?cu pojawi? sie na Euro. jaki? mocniejszy zespó?...Jednak tam w 100% mog?a sprawdzi? sie tylko ABBA |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-05-21, 01:10
|
|
A jednak wygrali Troch? frajdy mi zrobili, nie powiem |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-05-21, 13:13
|
|
|
Racja wygrali, ale jednak mo?na sie by?o tego spodziewa? (przynajmniej mi sie tak po trochu wydawa?o).Miaj? oni dwa atuty które zawa?y?y na Eurowizji :
1. niecodzienny image
2. muzyka zdecydowanie odbiegaj?ca od realiów tego typu konkursów
A by? zauwa?onym to podstawa |
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2006-05-21, 13:33
|
|
|
| Ach...moi ch?opcy... |roni ?z? wzruszenia| |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-05-21, 13:41
|
|
|
"Hard rock hallelujah"..... czy oni wogóle wiedz? co to znaczy
jak?e wielka to marno??.... |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-05-21, 13:50
|
|
|
i oczywi?cie zostali od razu pos?dzeni o satanizm. Ciekawe, ?e dopiero przy okazji ERWZJ zrobi?o si? u nas o nich g?o?no. http://www.myspace.com/thelordi - przecie? to ca?kiem przyjemna i przebojowa muzyka w bardzo ?atwo daj?cym si? rozpozna? stylu, a do tego image, którego nie da si? nie zauwa?y? i jeszcze to, ?e zespó? gra od 10 lat.
Wydaje mi si?, ?e recept? na robienie muzyki maj? troch? jak ich troje. To znaczy gra? tak, ?eby to co? przypomina?o. Image si? nieodparcie kojarzy z Kiss, Alice Cooper, Gwar, Twisted Sister i Kigiem Diamondem, tyle ?e Lordi posz?o dalej, w kierunku gdzie - wydawa?oby si? - nic si? ju? nie da doda?. Ja si? zastanawiam, jak ten perkusista gra w takim czym?.
A co do muzyki, to Hard Rock Hallelujah nioeodparcie kojarzy mi si? z Poison AC, zw?aszcza moment refrenu:
Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah
In God's creation supernatural high
przypomina mi refren w Poison, w?a?ciwie to w ogóle od samego pocz?tku mamy zachrypni?ty wokal, ?piewaj?cy d?wi?ki o do?? nieustalonej wysoko?ci, tylko HRH jest szybsze, ale te? w pierwszej zwrotce s? grane g?ównie akcenty, bas i pady na klawiszach.
Potem podobnie uk?ad kwint na gitarze i chórki - to mi si? w?a?nie podoba w Lordi, ?e jest taki kontrapunkt. Z jednej strony charcz?cy frontman, który w?a?ciwie nie ?piewa melodii, ale dope?niaj? go melodyjne background wokale i razem tworzy to co? fajnego,
Pami?tam, ?e na pocz?tku dra?ni? mnie growl w Haagardzie, ale potem stwierdzi?em, ?e bez niego ten zespó? by?by nudny i niewyró?niaj?cy si?. Tak wi?c uwa?am te?, ?e ten lekko charcz?cy, niezbyt wyrafinowany ?piew Lordi jest potrzebny jak gorzki posmak w kawie albo gorycz w piwie.
Niby ten Lordi ?piewa razem z chórkiem, ale jak si? przys?ucha? jemu samemu, to trudno by?oby odtworzy? lini? melodyczn? i to jest w?a?nie co? ciekawego i mimo wszystko ?wie?ego. Z bardzo fajnym brzmieniem i dopracowan?, eleganck?, oszcz?dn?, ale nie prostack? kompozycj? utworów – za to ceni? te? Kiss.
Riff w refrenie kawa?ka It Snows In Hell przypomina do z?udzenia Hold The Line zespo?u Toto, ale to nic, kawa?ki mi si? podobaj? mimo to, ?e do czego? tam s? nieco podobne i zastanawiam si? nad kupnem p?yty.
A propos Hallelujah - wiedz?, tak w?a?nie odpierali ataki o satanizm, cho? w jakiej? relacji w necie jaki? dzienniikarz napisa?, ?e to s?owo z ?aciny
mo?e b??d samego Lordi, a mo?e dziennikarza, ale w ko?cu zespó? rockowy nie musi sk?ada? si? z filologów klasycznych. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-05-21, 16:48
|
|
|
dobry muzyk nie musi nadrabiac wygl?dem |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2006-05-21, 16:59
|
|
|
| Pablo napisał/a: | dobry muzyk nie musi nadrabiac wygl?dem |
Zgadzam sie.Ca?a ta eurowizja to targowisko kiczu i szkoda o tym pisa? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-05-21, 19:41
|
|
| Pablo napisał/a: | dobry muzyk nie musi nadrabiac wygl?dem | Tak? To czemu na festiwalu szopenowskim nikt nie wyst?puje w wycierach?
Lordi jest pi?kny poniewa? to co robi, robi z przys?owiowym "jajem". Od razu czu?, ?e jest to, jak napisa? jaki? komentator, karykatura zespo?u, a nie zespó? karykaturalny jak wi?kszo?? reszty szajsu na Euro Melodia chwytliwa, energia jak najbardziej, rzemios?o ok... czego wi?cej chcie?? Finowie zmasakrowali md?? konkurencj? (za wyj?tkiem Litwy) tym w?a?nie nieskr?powanym niczym szyderstwem Podobaj? mi si?! |

|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
|
|
|
 |
|