Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry start
Autor Wiadomość
szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2006-03-11, 20:11   Dobry start

Powiedzmy ze by?bym zainteresowany stworzeniem w?asnej armii. Który system wybrac zarówno pod wzgledem "?atwos?i" jak i powiedzmy przysz?osci, po prostu w co sie bedzie gra?o? (w gre wchodzi Warhammer i 4k)
Jak moze wygladac przyk?adowy zestaw startowy w kazdej z "ras,armii" ? mozecie podes?ac mi propozycje na maila? prosi?bym o pomoc w szczególnosci Jacoleko.
(mail koziolekmatolek3@gazeta.pl)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-11, 20:25   
   Baretki: zalozyciel

No to ju? wiadomo, je?eli chcesz gra? to WH40K. Co do wyboru armii musisz sam zdecydowa?, co si? Tobie podoba. Cho? nikt nie gra:
Orkami nied?ugo nowa ich edycja
Chaosem bardzo pi?kne figurki i mo?liwo?? robienia armii do?? du?a. Mnie osobi?cie podoba si? armia na samych demonach, cho? pod wzgl?dem finansowym wychodzi do?? drogo jak nie najdro?ej ze wszystkich armii no, ale zawsze mo?na z?o?y? armi? inaczej i taniej.
Daemonhunters tez ?wietne figurki, ale walcz? po stronie Imperium (chyba? Bo nie jestem pewien)
Sisters of Battle, czyli wierne córy imperatora. Niektóre figurki do?? fajne. Ale one te? walcz? po stronie Imperium.

Klub: battleground

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2006-03-11, 20:30   

rozumiem ale czy po ewentualnym wyborze móg?bym liczyc na powiedzmy twoja pomoc przy kompilowaniu pocatkowych jednostek(czyt. czy znalaz?bys mi cos odpowiedniego)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-11, 20:35   

To zale?y, co wybierzesz. Najpierw wybierz, co ci si? podoba. Polecam stron? producenta http://uk.games-workshop.com/warhammer40000/
Je?eli ju? wybierzesz to wtedy pogadamy.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-03-11, 22:16   

Jak ju? pisa? Jacoleko - Orki s? wci?? wolne, a to wdzi?czna armia. Wyjdzie te? pewnie "niedrogo" wi?c poleci?bym zielonoskórych na pocz?tek. Chaos to ju? wy?sza szko?a.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-11, 22:27   

Ta Chaos wy?sza szko?a, ale pi?kne figurki. Tylko pomalowa? je odpowiednio to te? sztuka. No i raczej droga armia pod wzgl?dem mamony niestety. Ale kiedy? j? sobie z?o?e ze samych demonów.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-03-11, 22:28   

Cho? bardzo krótko w tym siedze, podtrzymuj? opini? przedmówców. Orkowie imho ?wietna armia (nie wiem jak do battlowo wygl?da, ale je?eli o klimat to sa po prostu zajebisci) i pewno wybra?bym ich gdyby GW nie wymy?li?o Necronów :P . No i jak równie? wspomniano, brakuje ich na polach bitew (moge po cichu powiedzciec tylko, ze je?eli o Orków chodzi to zwóc sie do Czosnka :) )

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-03-11, 22:54   

A ja nie?mia?o wspomn? o Imperialnej Gwardii. Szeregowiec Ryan, ten nick najbardziej pasuje mi do regimentów z Cadii :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-03-11, 23:17   

Co do Gwardii Imperialnej to mam kumpla dysponujcego armi? (niewiem jak du??) i gotowego j? sprzeda? (nawet bardzoi chetnego, je?eli sie nic nie zmienilo) tak?e jakby co jest to tez jaka? okazja.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-03-11, 23:34   
   Baretki: tartar zalozyciel

Tym bardziej, ?e dosz?y nowe jednostki do Imperial Guards, ale przede wszystkim musisz i?? za g?osem swego serca :P , a konkretniej, jakie figurki ci si? najmocniej podobaj? i w jakich wyczuwasz najwi?kszy klimat. Podkre?le tylko, ?e ka?da rasa ma swój urok i powinien by? to twój wybór, wi?c ze spokojem przejrzyj stronk?, któr? podes?a? Jacek i wybierz.

Klub: battleground-castigatores

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2006-03-12, 18:43   

No przyglada?em sie tej Gwardii ale nie wiem czy oni maja takie "zdolnosci" jak np. biblotekarz Czosnka czy potwory Jacoleko(zatruwanie, venom itp.) czy to tylko "zwyk?a ludzka armia"(jakkolwiek g?upio to zabrzmi) a poza tym zawsze mnie ciagn??o do z?ej strony mocy...

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-03-12, 18:57   
   Baretki: tartar zalozyciel

To wtenczas wybierz Chaos s? to niew?tpliwie bardzo klimatyczne figurki, ale trudne w malowaniu i musia?bysz wybra? Boga (sam mam w swoim sk?adzie paru wojowników Chaosu, w tym wyznawców Khorne'a), którego b?dziesz czci?, ale ja jeszcze bym si? zastanowi? na twoim miejscu nad Imperial Guards (maj? jeden z najlepszych HS)

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-12, 19:02   

Gwardia Imperialna to zwykli ludzie. Z tego, co mi wiadomo mocy psychicznych chyba nie posiadaj? a w swym arsenale maj? w miar? normalne zabijaczki, cho? niektóre do?? fajne. ?wietne figurki do Gwardii Imperialnej robi Forge World.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-03-12, 21:20   

szeregowiec ryan napisał/a:
No przyglada?em sie tej Gwardii ale nie wiem czy oni maja takie "zdolnosci" jak np. biblotekarz Czosnka czy potwory Jacoleko(zatruwanie, venom itp.) czy to tylko "zwyk?a ludzka armia"(

Z tego co wiem, to piechota nadrabia ilo?ci? i tanio?ci?.... ale maj? CZO?GI :) Je?li si? nie myl?, to Gwardia potrafi zapewni? sobie pot??ne wsparcie ogniowe :soldier:

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-03-12, 22:34   

IG ma wiele opcji do wyboru, w tym kapitalnych Catachan'ów czy fachowe ?aziki Sentinel.
Z Twoich wypowiedzi wnioskuj?, ?e chyba jednak idealny by?by Chaos. Baaardzo szerokie spektrum wyboru jednostek i wcale nie tak trudny w malowaniu jak by mog?o sie wydawa?. Mo?na ich malowa? oszcz?dnie i mroczno wogóle (czego Iron Warriors przyk?adem), ale modele s? tak dopracowane, ?e pozwalaj? nie?le zaszale?. Terminatorzy powalaj?! Spoko, ja tam obstawia?bym Chaos. A? wstyd, ?e nikt go jeszcze nie wybra?!

Odpowiedz do tematu