|
Raport bitewny 25. V. 2019 |
| Autor |
Wiadomość |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2019-05-27, 07:23 Raport bitewny 25. V. 2019
Baretki:  |
|
|
Punkty: 1500
Misja: Retrieval mission
Rozstawienie: Frontline assault
Rozpiska Kruki
HQ
-Liblarian
-Kapitan
-Angelos
Troops
- 5x Tactical z Heavy bolstered
- 5x Tactical z Lascannon
- 5x Snajperzy
Elite
-Ironclad dreadnought
-Venerable dreadnought
Heavy
-Predator
-Predator
-Predator
I Runda
SM
Ruchów za bardzo u mnie nie było z racji małej ilości pestek, po prostu czekałem, aż Jacek podejdzie bliżej. 3 predatory z stratagemem Killshot skasowały tyranofexa i zostawiły na dwóch ranach exocrine. Główne zagrożenie zostało wyeliminowane.
Tyranidzi
Horda idzie do przodu, zabijając mi jednego zwiadowce i wbijają rany jednemu predatorowi.
II Runda
SM
Oddział taktycznych na lewej flance rusza się do przodu wraz z liblarianem i ironcladem. Cała reszta stoi i sukcesywnie eliminuje tyranidów. Ostatnie odpalenie predatorów skutkuje ubiciem ostatniej lochy i nieudanymi próbami zabicia Tyranta.
Tyranidzi
Wchodzą desanty, Mawlock wykopuje się obok predatorów, niszcząc jednego i drugiego raniąc. Lictory lądują na lewej i prawej flance. Lewy Lictor związuję walką oddział po lewej, bezjakich kol wiek ran, natomiast po prawej w overwatchu od dreadnoughta ginie lictor. Ironclad walczy z dwoma oddziałamy przeciwników. Mawlock próbuje ubić kapitana, ale ten oddaje mu wbijając 6 ran. Co do zwiadowców to został mi w tym momencie tylko sierżant.
Podsumowanie:
Moim zdaniem zabrakło nam godziny do roztrzygnięcia gry, ponieważ miałem czas tylko do 20 musieliśmy zakończyć starcie. Sytuacja na stole wyglądała bardziej na korzyść Jacka pod kątem ilości modeli, które żyły i biegły dalej.
Uwaga z mojej strony - była siła ognia, zabrakło pestek u SM. |
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2019-05-27, 07:40
|
|
Galeria - tutaj jest bezpośredni linki do folderu
Galeria |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2019-05-27, 10:24
|
|
No właśnie jak zobaczyłem te armie to instynktownie założyłem, że tyrki mogą Cię zapestkować. Była ogromna przewaga liczebna |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2019-05-27, 10:58
|
|
| Zamiast czcigodnego dreadnoughta miał być stormtalon z 18 strzałami, ale podstawka mi się rozwaliła. |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2019-05-27, 23:45
|
|
Trochę była załamka po ściągnięciu Tyranofexa i to że Exocrine został na jednej ranie po pierwszej turze. Mimo to że miał jedną ranę to porządnie pierdykną w jednego z Predków. Reszta biegła i później skrobała.
Na moje była wyrównana bitka
Zapomniałem dodać że Mawloc po wykopce rzucił 6 co dawało po 3 mortale na jednostkę czyli normalnie fuks rzut |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2019-05-28, 06:56
|
|
Kill shot został zniszczony? a po pierwszej rundzie byłeś przekonany, że przegrałeś. Więcej wiary Jack |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2019-05-28, 07:12
|
|
| Wystarczy że padnie jeden predator, to nie można go używać, tym bardziej że nie było już na co. |
|
 |
|
|