|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Battle Report 31.08.2017 |
| Autor |
Wiadomość |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2017-09-24, 20:40 Battle Report 31.08.2017
|
|
|
Nie mogąc się doczekać pierwszego starcia z Adeptus Astartes padło na bitwę z marines Julka.
Przygotowując się do bitwy liczyłem na falę desantujących się w I turze terminatorów i mocny ostrzał ze strony rycerza, jednak srogo się myliłem
Julek całkowicie mnie zaskoczył i postanowił swoją rozpiskę oprzeć na ciężkim sprzęcie.
++ Super-Heavy Auxiliary Detachment (Imperium - Questor Imperialis) [25 PL, 487pts] ++
+ Lord of War +
Knight Warden [25 PL, 487pts]: Avenger gatling cannon, Heavy flamer, Heavy stubber, Ironstorm missile pod, Thunderstrike gauntlet
++ Vanguard Detachment +1CP (Imperium - Space Marines) [29 PL, 602pts] ++
+ No Force Org Slot +
*Chapter Selection*: Raven Guard
+ HQ +
Captain [6 PL, 113pts]: Jump Pack, Power axe, Storm shield, The Shield Eternal
+ Elites +
Dreadnought [7 PL, 145pts]: Missile launcher, Twin lascannon
Ironclad Dreadnought [8 PL, 162pts]: Dreadnought chainfist, 2x Hunter-killer missile, Ironclad Assault Launchers, Meltagun
. Dreadnought combat weapon w/Storm Bolter: Storm bolter
Venerable Dreadnought [8 PL, 182pts]: Twin lascannon
. Dreadnought combat weapon w/Storm Bolter: Storm bolter
Tau wylądowało na polu bitwy w następującym składzie:
-Commander
-Stormsurge
-10 Fire Warrior's
-2x5 Pathfinders
-Ghostkeel
Scenariusz jaki wylosowaliśmy polegał na rozstawieniu 6 znaczników na polu bitwy (trochę nie doczytaliśmy zasad ponieważ wszystkie 6 znaczników powinien rozstawiać ten kto wygrał rozstawianie a my podzieliliśmy znaczniki po 3 dla każdego i o paru innych rzeczach jeszcze nie doczytaliśmy)
Julek proszę popraw mnie jeśli coś pokręciłem, długo mi zeszło zanim wziąłem się za pisanie tego raportu.
Udało mi się rozpocząć grę, po mojej lewej flance wystawiłem swojego niezawodnego Ghostkeel, miejsce nie było przypadkowe ponieważ na przeciw był dredziak Julka nastawiony na Close Combat. pozostałe dwa dredziaki Julka stały w miejscu i dawały ogień osłonowy. Imperial Knight powoli parł do przodu w stronę mojego Stormsurge. Kapitan kruków desantował się niedaleko moich linii i sukcesywnie zaszarżował na moją piechotę.
Cała bitwa polegała na wymianie ognia aż do momentu gdy w 3 turze Rycerz doszedł do moich linii i zaczął siać zagładę Ghostkeel bez problemu uporał się w 2 turze z dredziakiem Julka.
Dużym sukcesem w tej bitwie dla Julka było zniszczenie mojego Lord of War..
Bitwa zakończyła się w 5 turze, wygrałem jednym punktem, ponieważ zająłem jeden znacznik więcej. Sporo emocji! No i o mały włos a wyzwanie Tau zakończyłoby się fiaskiem. Dzięki za grę Julek!
Poniżej parę zdjęć z tej bitwy:
 |
_________________ "To the righteous we bring hope. To the tained we bring fire" -Castellan Garran Crowe |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2017-09-24, 21:12
Baretki:  |
|
|
Widziałem starcie, bardzo wyrównane |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2017-09-29, 08:33
Baretki:  |
|
|
Znaczy się dużym sukcesem dla mnie było to, że nie zostałem wystrzelany jak kaczka i pozamiatałem trochę na stole |
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|