|
Cz?owiek w kapturze |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2009-01-23, 00:59 Cz?owiek w kapturze
Baretki:  |
|
|
- Niech ta burza ju? si? sko?czy, psia jej ma? - wywrzeszcza? Manfred w stron? nieba. Niebo odpowiedzia?o mu b?yskawicami.
Zmierzch zaskoczy? ich na szlaku. A nie jest to dobra wiadomo?? dla kogokolwiek, kto maszerowa? traktem, który wytyczony zosta? wzd?u? zwartej ?ciany lasu Drakwald. Nawet, je?li by?y to jedynie obrze?a tego budz?cego groz? obszaru. Z lewej strony traktu p?yn??a pot??na rzeka Talabek, nawet ona jednak nie przynosi?a otuchy. Jeszcze godzin? temu leniwa, spokojna, teraz mkn??y po niej fale unosz?ce po?amane ga??zie. Po?udniowy Middenland ogarn??a furia bogów.
- Zamknij si?! - odwrzeszcza? Garni Stormhammer. - S?ycha? nie tylko burz?!
Rzeczywi?cie. Pomi?dzy ?oskotami grzmotów s?ycha? by?o zduszone, odleg?e wycie.
- To co? chyba si? zbli?a - doda? Dieter Langenspiesse, patrz?c z niepokojem na mrok mi?dzy drzewami. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2009-01-24, 00:53
|
|
Ekhm, jakby co, to mo?ecie ju? deklarowa? Przyjmuj?, ?e znacie si? ju? od jakiego? (niezbyt d?ugiego) czasu. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2009-01-24, 09:28
|
|
| -E tam! To pewnie jakie? parszywe wilki! Tfu! Nienawidz? tych kundli! Idziemy dalej, niemo?liwe, ?eby zaatakowa?y nasz? dru?yn?, no chyba ?e s? naprawd? wyg?odnia?e. Ale tak czy siak poradzimy sobie bez problemu, he! |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2009-01-24, 11:00
|
|
| My z innymi ch?opami w naszy wiosce chodzili gna? wilki i je zabija?, bo byd?o nom za?yra?y psia ma?. Dziadostwo potrafi by? nachalne jak wyczuje ?up. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2009-01-24, 12:32
|
|
|
-Spokojnie, najwa?niejszy jest spokój. Je?li to co? podejdzie bli?y to sie to ukatrupi.
naci?gam be?t na kusz?, aha czy ja mam tylko kusze i nic wiecej- mo?e jakis toporek ,albo nozyk chociaz? Jak mam la? z bliska wrogów? |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

|
Wysłany: 2009-01-24, 18:39
|
|
|
| Chod?my szybciej. Lepiej ?eby nie dopad?o nas ?adne paskudztwo, chocia?by to by? krwio?erczy królik. W tym przekl?tym lesie mo?na natrafi? na naprawd? obrzydliwe stworzenia. Oby to nie by?y ?adne z dzieci Ulryka. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2009-01-25, 13:26
|
|
Wycia za nimi przycich?y, mo?e dlatego, ?e zostawili je za plecami, mo?e dlatego, ?e zag?uszy?a je w?ciek?o?? burzy. Trakt stopniowo zamienia? si? w b?otn? pu?apk? czyni?c? ka?dy krok gehenn?.
- Daleko jeszcze do tego Volgen?! - wrzasn?? Bezimienny pluj?c wod?. - Jak tak dalej pójdzie, to Talabek wyst?pi z brzegów!
Do Volgen dotrze? mieli jeszcze przed zmierzchem. Burza skutecznie im to uniemo?liwi?a.
- Nie mam poj?cia! - odkrzykn?? Langenspiesse, wyobra?aj?c sobie przy tym z przera?eniem, jaki jest obecnie stan jego ubra?. Drogich ubra?. Demony niech porw? t? wypraw?.
B?yskawica o?wietli?a nagle widoczny w pewnej odleg?o?ci pi?trowy budynek otoczony palisad?, w jego oknach wida? by?o ?wiat?a. |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2009-01-25, 13:35
|
|
| ?o nareszcie jaka? ludzka siedziba. Mo?e tam przeczekamy burze i noc a jutro ruszymy dali. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2009-01-25, 13:40
|
|
| cholera ca?y mokry jestem ... zzi?bni?ty ... dobrze by by?o ogrza? si? przy jakim? ognisku, napi? si? piwa i zje?? troch? dobrego mi?sa ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2009-01-25, 13:45
|
|
| Hmm... Mo?e to karczma? Albo burdel! Hehe, jeszcze lepiej by by?o! |
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

|
Wysłany: 2009-01-25, 13:51
|
|
|
| ?eby?my tylko znale?li w tej dziurze jak?? dobr? gospod?. Przyda?aby si? jeszcze balia z ciep?? wod?... |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2009-01-25, 21:05
|
|
|
| -Co do napitku i strawy si? zgodz?, ba towa?ystwo pa? te? nie zaszkodzi- mo?e karczmarz ma otwart? na wszelakie propozycje i warjancje córk?. Ale t? bal? z wod?, phhf, daruj paziu takie ma?om?skie rozrywki, mokry to ja ju? jestem, wi?c sensu moczy? sie dalej to ja nie widz?. Haha mo?e jeszcze mydlin by? chcia?, he he, to? mnie rozbawi?. Zapami?taj sobie ch?opie i? cz?ste mycie skraca ?ycie. Dobrze mówie ch?opaki? |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2009-01-25, 21:13
|
|
| Hehe, a jak! Ale widzisz druhu, ?e ten tu ch?opek bardziej bab? przypomina wystrojon? ni? prawdziwego m??czyzn?. Po?ytku z niego w bitce wiele nie b?dzie... Hehe, a mo?e ch?opców te? lubisz paziu? W takim razie panowie, baczcie uwa?nie na swoje ty?y, bo w?ród nas zagro?enie gorsze od bandy orków hehehe! |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2009-01-25, 22:00
|
|
Ta ta jak mówicie mycie skraca ?ycie. Ja raz na 2 miesi?ce za?ywam k?pieli a i to my?l?, ?e za cz?sto.
Zreszt? deszcz wystarczaj?co ju? dzisiaj mnie umy?. |
|
|
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

|
Wysłany: 2009-01-26, 13:54
|
|
|
| Subiektywnie patrz?c przez pryzmat mej suchej oceny mog? skonstatowa? ,?e poziom waszej indolencji intelektualnej nie obliguje mnie w zupe?no?ci do kontynuacji merytorycznej konwersacji z wami, dlatego usilnie prosz? o zachowanie dla siebie tych aluzji niepopartych wi?ksz? konkluzja aspektu spo?ecznego. Pierwsze co zrobi? to oczyszcz? odzienie, ot co! |
|
|
|
 |
|
|