Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
H: XI Tura
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-10-13, 20:29   H: XI Tura
   Baretki: zalozyciel

Od tej tury gramy zgodnie z VI edycj?.

Nowe sloty:
Zapa? 6 fastów, 5 elite
Drzewiec 1 fast, 2 elite
Julek 1 fast, 2 elite
Kacper 2 fast, 6 elite
Miecz 3 fast, 1 elite
Watcher 5 fast, 5 elite

Kolejno??:
Julek
Jacoleko
Drzewiec
Watcher
Kacper
Zapa?

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-10-13, 23:21   
   Baretki: owsiak

W imieniu Imperatora ludzko?ci przeprowadzam swoj? ?a?osn? inicjatyw? w nast?puj?cy sposób.

Przeprowadzam atak na LIMES!

Zajmuj? te? s?siaduj?ca prowincj? TYBERIUSZ!

Niech Imperator ma nas w swojej opiece!

*ksssh* *ksssh* :bum:

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2012-10-14, 01:55   

Ten teges:
Belizariusz
Rawenna
To chwilowo na tyle ale obiecuj? nast?pn? tur? atakowa?. Chcia?em ju? w sumie teraz ale sami wiecie jak u mnie z czasem chwilowo mam nadziej?. :)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2012-10-15, 13:56   
   Baretki: tartar zalozyciel

Narazie nie widz? kompletnie sensu w braniu udzia?u w tej kampanii. Narazie nic nie deklaruj?. Zapoznam si? z nowymi zasadami oraz rozegram par? bitew na nowych zasadach i wtenczas podejm? decyzj?.

Ps. zasad? z dostawami slotów w postaci HS,Elite itd. uwa?am za bezsensown?. W moim przypadku jak i reszty armii jeste?my w o wiele trudniejszej sytuacji od Zapa?a, który wi?kszo?? tych zabawek ma w troopsach (teraz rozumiem dlaczego walczy? o ograniczenie dostaw) dlatego uwa?am, ?e nie jest to dobra zasada, a wr?cz g?upia, bo faworyzuj? jedn?, a mo?e i wi?cej armii, co w pó?niejszych krokach mo?e mie? decyduj?cy wp?yw na losy w kampanii.

Klub: battleground-castigatores

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-10-15, 15:36   

Zasady s? takie same dla wszystkich. Albo je akceptujemy, albo kampania nie ma sensu. Dopóki wygrywa?e?, zasady slotowe jako? Ci nie przeszkadza?y, co? tu nie gra. Je?li uwa?asz, ?e nie masz szans na zwyci?stwo, po prostu si? poddaj, ja tak kiedy? zrobi?em.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2012-10-15, 16:12   

Nie tylko Zapa? ma takie zasady. U Tyrków te? pewne jednostki mog? kupowa? w innych slotach.
Zreszt? Micha? nie ma co ukrywa? grasz szablonowo i ka?dy wie co na dane punkty wystawisz. A Marynarze wiadomo w co musz? inwestowa? cho? Zapa?a taktyka te? jest szablonowa i po paru bitwach wiadomo co nam si? op?aca a co nie na niego wystawi?.
No i mamy nowe zasady które ?dziebko zmieniaj? w uk?adzie si?. Moja armia przez te nowe zasady te? dosta? troch? po dupsku jak i zreszt? pewnie ka?da inna.
Nie lamentuj tylko zwieraj zwieracze i do boju my?l nad now? taktyk? bo jak widzisz stanie i strzelanie ju? nie pop??ca trza ruszy? makówk? i co? wymy?le?.

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-10-15, 18:44   

Ale ty Drzewiec marudzisz... I teraz znowu kampania si? zatrzyma, bo "co? tam, co? tam" :+:

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2012-10-16, 07:24   

To si? wycofuj? i bawci? si? dalej :+:

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2012-10-16, 07:37   

Watcher napisał/a:
Zasady s? takie same dla wszystkich. Albo je akceptujemy, albo kampania nie ma sensu. Dopóki wygrywa?e?, zasady slotowe jako? Ci nie przeszkadza?y, co? tu nie gra. Je?li uwa?asz, ?e nie masz szans na zwyci?stwo, po prostu si? poddaj, ja tak kiedy? zrobi?em.

Nie rozumiecie. Ja z Zapa?em wyr?n??em sobie nawzajem wsparcie i gra powinna by? wyrównana mi?dzy nami, a nie b?dzie. Zobaczymy jak was dotknie ten problem, gdzie bitwy b?d? na 2 000 pkt. i sobie nie poradzicie z wystawieniem armii, ale co ja tam wiem. Ja tylko marudz?.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-10-16, 10:02   

Nigdy nie b?dzie równej walki. Masz przestarza?y kodeks i zacz??e? to odczuwa?, to proste. 40k nigdy nie by?o i nigdy nie b?dzie w pe?ni zbalansowane. Mam bodaj?e jeden z dwóch najstarszych kodeksów w settingu, wiem co? o tym. A poza tym, to wrzucanie oddzia?ów w troopsy zawsze jest kosztem czego?. Zasada ze slotami jest sol? kampanii, jej zlikwidowanie sprawi, ?e kampania przestanie by? potrzebna.

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-10-16, 11:02   

Drzewiec napisał/a:
Nie rozumiecie. Ja z Zapa?em wyr?n??em sobie nawzajem wsparcie i gra powinna by? wyrównana mi?dzy nami, a nie b?dzie.

Wow, z tego co zauwa?y?em to mam tyle samo slotów co ty, ale gram dalej mimo tego ?e i tak wgl nie mam szans w tej kampanii.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2012-10-16, 12:46   

Micha? jeste? dos?ownie du?y dzieciak i tyle. Przesta?e? wygrywa? to ju? zabawa bee.
Jak ty czerpiesz przyjemno?? tylko z tego ?e ci?gle wygrywasz to ?al. Ja gram bo lubi? i nie wa?ne czy wygram czy przegram. Orkami w WFB nigdy nie wygra?em i co z tego mam mówi? ?e jest to do dupy armia i nie b?d? ju? gra?.
Prawdziwy genera? (kapitan) stoi do ko?ca na posterunku a nie zwija manele przy pierwszej pora?ce i idzie do koncika si? wyrycze?.
Pewnie ka?dy z nas chcia?by mie? armi? uber-koksów co ci?gle wygrywaj? tylko co by to by?a za zabawa.
W pierwszej bitwie z Zapa?em te? dosta?em po dupie a? mi?o ale juz w nast?pnej zmieni?em taktyk? i to Zapa? dosta? po gaciach ?e a? mi?o.
Tak jak pisa?em Ciebie ?atwo przewidzie? co wystawisz i tyle.
Mówisz ?e nie masz czego wystwai? a ja widz? cho?by w elitach gun dron squad z deep strikiem - mo?e nie s? powalaj?cy ale s?. Kolejne Piranie z obstaw? gun dronów (dobre do ?ci?gania pojazdów). Stelty to te? dobra opcja. No i mo?esz wykupi? dedykowany pojazd "rybke" która co? tam te? na siebie zabiera. a w nowych zasadach niektóre pojazdy bardzo zyska?y.
Niestaty trza ruszy? g?ow? i sprawdzi? inne opcje a nie tylko jedna i ta sama. :devil1:

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2012-10-16, 14:33   

Jacek ty my?lisz jak DU?Y dzieciak. Czy ty uwa?asz, ?e nie przeanalizowa?em sytuacji. Dla mnie rado?ci? z gry jest to, ?e nie ma zwyci?zcy (wyrównana gra to miód) a tutaj zosta?em z niczym, a jak mam rzuca? ko?ciami dla rado?ci to wol? z Konradkiem to porobi? ni? z powa?nym graczem, który oczekuje wyzwa?. Nie znasz mojej armii to si? nie wypowiadaj, bo zachowujesz si? jak dzieciak.

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-10-16, 14:42   

Kurde, ja tutaj widz? 2 opcje. Gramy dalej albo robimy podsumowanie kampanii po której? tam turze i gramy now? kampanie na now? edycj?. (Od razu mówi? ?e to tylko sugestia) :alert:

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-10-16, 16:07   

Ja gram dalej. Co tam chce zrobi? Drzewiec, jego sprawa. Ci?gle mam nadziej?, ?e te kapitulanckie nastroje s? chwilowe.

Odpowiedz do tematu