|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
BATTLE REPORT 8 V 2010 - dzie? zwyci?stwa na Berolinum |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-09, 00:43 BATTLE REPORT 8 V 2010 - dzie? zwyci?stwa na Berolinum
Baretki:  |
|
|
- Dlaczego?
Pytanie Aris wywo?a?o kilka pe?nych dezaprobaty spojrze?. Nikt nie powinien odzywa? si? w ten sposób do Obro?cy Ulthwe. Nawet Awatar Krwawor?kiego, który kr??y? gdzie? w pobli?u w poszukiwaniu ofiar. Bezczelno?? Aris przekracza?a wszelkie granice.
- Dlaczego musieli atakowa? tak wcze?nie?!
By?a ?adna w sposób, który porusza? w Eldradzie dawno ju? u?pione struny. Dawno ju? nikt nie wywo?a? w nim erotycznego zainteresowania. Aris by?a inteligentna i bezczelnie zadziorna a niesforne, czarne kosmyki w?osów opadaj?ce na jej br?zowe oczy jeszcze dodawa?y jej uroku. Dobry materia? na Banshee... Przez g?ow? Eldrada przemkn??o kilkana?cie wizji i smutno pokr?ci? g?ow?. Nie, ta droga by?aby katastrof?.
Wokó? trwa?o porz?dkowanie wojennego chaosu. S?u?by ratownicze wyci?ga?y z p?on?cego Falcona poparzonego kierowc?. By? przytomny, okrutnie zmasakrowana twarz wyra?a?a bezbrze?ne cierpienie lecz nawet nie j?kn??. By? Eldarem. Potworne ryki cierpienia dobiega?y za to z prawej strony, gdzie W?adca Upiorów Sheena Thor pali?a ?ywcem rannych je?ców p?omieniami swego miotacza. Okrutne, lecz konieczne, nasiona z umieraj?cych orków nie splugawi? wi?cej ?wi?tej ziemi Berolinum, Dziewiczego ?wiata.
- Obro?co Aris, czy naprawd? musz? odpowiada? na pytania, na które sama znasz odpowied?? Powiedz mi, córko: jakiemu aspektowi Khaina s?u?y? twój m???
Bitwa z Jackiem na 1500 punktów, tu? przed jego odlotem do Albionu. Upojony mo?liwo?ci? wystawiania Eldrada poni?ej 2000 punktów wystawi?em go drugi raz z rz?du. U jego boku stan?li:
- Wraithlord
- dwa Falcony (jeden z Lanc?, drugi Scatter Laserem)
- 15 Guardianów ze Star Cannonem
- 6 Skorpionów z Egzarch? i Shadowstrikiem
- 5 Dire Avengerów z Egzarch? i Bladestormem
- 5 Arlekinów, w tym dowódca trupy
Wylosowali?my rozstawienie Dawn of War (gra?em w to pierwszy raz w ?yciu, bardzo ciekawe) oraz scenariusz z zajmowaniem obiektów terenowych. Jacek wystawia? si? pierwszy, lecz ja przej??em szóstk? inicjatyw?
(objectivy to ta okr?g?a ska?a na pierwszym planie po lewej i drzewko na drugim ko?cu sto?u)
Na pocz?tek Jacek wyjecha? na ?rodek dwiema ci??arówkami wype?nionymi troopsow? piechot?, na swoim lewym skrzydle natomiast rzuci? do przodu wymiataczy z HQ. Dzi?ki przej?tej inicjatywie moje Falcony i Wraithlord mog?y sobie troch? postrzela?. Efekt: bodaj dwóch nobów zabitych oraz unieruchomiona na tur? jedna z ci??arówek. Mog?o by? lepiej. Moje troopsy ukry?em za terenami: Guardianów za ruin? na moim lewym skrzydle, Avengerów za murkiem na skrzydle prawym. Tam te? truchta? zacz?? Avatar by zmie?? z powierzchni ziemi reszt? orkowego HQ.
Jacek w swojej turze wtoczy? na pole bitwy Battle Wagon (na skrajnym prawym skrzydle), jeszcze jedn? ci??arówk? na drugim ko?cu sto?u oraz oddzia? ch?opaków z jak?? ci??k? broni? w centrum. Niestety dla Jacka, przez ca?? gr? utrzymywa?a si? moja du?a przewaga ogniowa wspierana solidnym kopni?ciem w close combacie. Skoncentrowany ogie? Falconów i Wraithlorda wyeliminowa? wszystkie ci??arówki, transportowanym orkom uda?o si? wyj??, ale dwa z trzech oddzia?ów zosta?y zmasakrowane: jeden przez Arlekiny, drugi przez biegn?cego na skos przez pole bitwy Avatara. Ten ostatni ubi? ów oddzia? tur? po tym, jak wyr?n?? w pie? jackow? grup? dowodzenia. Kolejny oddzia? troops Jacek straci? na pocz?tku drugiej tury, gdy z outflankingu tu? przy nim wysz?y Skorpiony.
Aris zmiesza?a si? na moment.
- By? Skorpionem, Arcyproroku.
- Czy mo?esz oszuka? istot? samej siebie, Aris? Czy mo?esz okie?zna? Skorpiona, gdy ten widzi sw? ofiar?? Oddzia? w którym s?u?y? twój m?? j? zauwa?y? i zniszczy? moja córko. A potem da? nam jeszcze cenniejszy dar. Swoje ?ycie... i cenne minuty, w których zielonoskórzy zabijali ich, nie nas.
Skorpiony pad?y dopiero po tym, gdy skoncentrowa?y na nich ogie? ch?opaki z ci??k? broni?, Battle Wagon a szar?? z 44 atakami do?o?yli si? jeszcze ch?opaki troopsowe. To by? nawiasem mówi?c ju? ostatni troops Jacka na stole, wi?c dalsze posuni?cia mog?em planowa? ju? spokojniej.
Do ataku ruszy? Eldrad, Wraithlord, oba Falcony i Avatar (plus Avengerzy, którzy zaokr?towali si? na Falconie z prawego skrzyd?a). Nie by?o ?atwo. Przez chwil? powa?nym zagro?eniem stali si? orkowi motocykli?ci którzy podjechali pod same moje linie, ale zmasakrowa? ich ogniem Falcon a Mind Warem dobi? Eldrad. Jeszcze wi?kszego strascha nap?dzi? mi wagonik, który staranowa? jednego z Falconów (na szcz??cie tego pustego). Nim jednak zaj?? si? niezniszczalny Avatar który zaliczy? w ten sposób swego trzeciego Kill Pointa w grze. Salwy Scatter Lasera drugiego Falcona zmusi?y do ucieczki oddzia? orków z ci??k? broni?... i to by? ju? koniec. W V turze Jacek si? podda?.
MoM: Avatar. Jego kross przez pole bitwy by? naprawd? porywaj?cy Niewiele s?abszy by? Eldrad, szczególnie dzi?ki rzucanym przerzucaczkom sejwa. Bitwa by?a nader fajna! |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-09, 07:07
Baretki:  |
|
|
Tak podda?em si?, bo i tak ju? bym nie zrobi? tym, co mia?em nawet gdyby ta 5 tura by?a ostatnia. Powód by? widoczny i do?? oczywisty nie by?em w stanie dobiec do znacznika ostatni? jednostk? troops-ów, jak? mia?em, wi?c i nie by?em w stanie go kontrolowa?. Nast?pnie gdyby by?a 6 tura to raczej bym przy nim nie usta?, bo zosta? bym po prostu rozstrzelany z tego, co pozosta?o Eldarom.
Bardzo mi si? podoba?o jak Battle Wagon staranowa? swym walcem (tzw. zgniatarka po Orkowemu), bo to ju? wystarczy?o (k6 ataków z si?? 10) Falcona.
Bitwa by?a przednia.
No nic nast?pnym razem dojdzie kolejna Ci??arówa i kolejny Battle Wagon, nad którymi ju? pracuj? moi Mekowie. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|