Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BATTLE REPORT 10 IV 2010 - starcie przy Czerwonej Stanicy
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2010-04-12, 21:40   BATTLE REPORT 10 IV 2010 - starcie przy Czerwonej Stanicy
   Baretki: zalozyciel

Do Roberta III, diuka Quenelles i Protektora Loren, z pozdrowieniem!
Oby Pani da?a mi natchnienie, bym opisa? potrafi?, com ja i lennicy moi prze?yli w dzisiejszej wojennej potrzebie! Jazh-Kag, plugawy s?ugus Boga Krwi od tak dawna ju? bezczeszcz?cy ?wi?t? breto?sk? ziemi? trzy dni temu pojawi? si? z demoniczn? armi? w po?udniowych kresach mojego hrabstwa, kilka mil zaledwie od zamku Epinal nale??cego do wasala mego Chretiena, zacnego rycerza który niedawno otrzyma? ode mnie rycerskie ostrogi. Baron Epinal nie by? w stanie sam oprze? si? tej inkursji, wi?c nie trac?c chwili zebra?em swe si?y udaj?c si? na po?udnie na kolejn? wojenn? przygod?. Jazh-Kag ju? wielokrotnie umyka? mym si?om, wi?c postanowi?em nie czeka? na Philippa Czarnego czy Gaherisa. Pomkn??em sam, wraz z dwiema chor?gwiami rycerzy z samego Montbart.
Dzi? dopadli?my wroga! Sta?o si? to przy Czerwonej Stanicy, zaje?dzie le??cym na granicy baronii Epinal. Krwiopuszcze Jazh-Kaga ucztowa?y w?a?nie na mieszka?cach zabudowa?. Gdy zobaczy?y nasze lance, wybieg?y ku nam w dwóch grupach. Na prawo od nich wygra?ali nam dwaj heroldowie Khorna na molochach, jednym z nich by? sam Jazh-Kag. Krew zawrza?a mi w ?y?ach a z piersi pie?? mi si? wyrwa?a.

Desuz un pin, delez un eglanter
Un faldestoed i unt, fait tout d'or mer:
La siet li reis ki dulce Bretogne tient.
Blanche ad la barbe et tut flurit le chef,
Gent ad le cors et le cuntenant fier.
S'est kil demandet, ne l'estoet enseigner!

W powszechnym uniesieniu wywo?anym widokiem z dawna wyczekiwanego nieprzyjaciela nie zauwa?yli?my, ?e na skrajnej prawej flance wroga czaj? si? jeszcze demoniczne ogary. Wyrzucam sobie to do teraz, chocia? w ostatecznym rezultacie ?aska Pani ocali?a jej synów!
Zebra?em okolicznych ch?opów i ustawi?em ich obok ska? na mojej prawej flance, ich d?ugie ?uki przerzedzi? mia?y krwiopuszcze spod Stanicy. Obok nich stan??o kilku yeomanów, prostaczków marz?cych o rycerskiej chwale. Za nimi przyczaili si? b??dni rycerze pod komend? Berengara Rybiego z Etiennem de Rocard jako chor??ym, tam te? jecha? Robert Czarna R?ka, chor??y mojej armii. Dalej kwiat mojego rycerstwa: lanca Patryka Okr?g?og?owego której chor??ym by? Pierre Pó? Twarzy gdzie i ja si? znalaz?em.

Zacz??o si?! Konni ch?opi ??dni chwa?y pomkn?li jako pierwsi, bezskutecznie próbuj?c strza?ami czerwone demoniczne szeregi. Skuteczniejsi byli ?ucznicy piesi: szyli strza?ami bardzo chwacko, wyrywaj?c w oddzia?ach krwiopuszczy krwawe bruzdy. Moje lance st?pa ruszy?y naprzód, ku napieraj?cemu przeciwnikowi. K?tem oka dojrza?em ogary: mkn??y ku wielkiej skale z mojej prawej strony próbuj?c najwyra?niej mnie oskrzydli?. Przesta?em o to dba?, ca?e swoje szcz??cie powierzaj?c opiece Pani Jeziora.

Gdy nadszed? czas, da?em znak Berengarowi. Ruszyli?my szar?? w dwie strony, ja ku krwiopuszczom z lewego skrzyd?a, Berengar ku nieznanemu heroldowi zbli?aj?cemu si? ku nam ze skrzyd?a prawego. My roznie?li?my wroga na kopytach naszych wspania?ych wierzchowców, natomiast Berengar... Ten szlachetny syn L`Anguille mia? trudniejsze zadanie. Straszliwy herold Khorna na molochu, to by?o wyzwanie któremu Berengar nie potrafi? odmówi?. Samotnie stan?? przeciw pomiotowi Boga Krwi... i zgin??. Ka?da moja litera nabrzmia?a jest teraz ?z?.
Lanca Berengara przetrwa?a. Nie zmog?y jej nawet krwiopuszcze, które zaatakowa?y j? z boku. Mocarny Robert Czarna R?ka i szybki niczym b?yskawica Etienne rozbili wroga! Montjoie! Zaiste, niezwyci??eni s? rycerze Pani!
Pole by?o ju? nasze. Jazh-Kag zdo?a? co prawda wyci?? moich ?uczników a demoniczne ogary spróbowa?y zaszar?owa? na b??dnych rycerzy, ci jednak roztropnie poczekali na powrót mojej lancy. I wróci?em. Upojony zwyci?stwem star?em te plugawe psy z powierzchni ziemi! Niestety, Jazh-Kag zdo?a? zbiec...
Garet M?ody, hrabia Montbart, senior na Cahors, Epinal, Castel Noir i Arwernii.

Bitwa na 750 punktów. Odwet za Malleusa V :) 18-2.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2010-04-12, 22:16   
   Baretki: 2017ragnarok

Gratuluj?, zaprawd? epicka potyczka. Warto wspomnie? o ranie na juggernaucie, któr? wbili ch?opi ze swoich strza?ek.

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2010-04-13, 00:57   
   Baretki: zalozyciel

Dzisiaj widzia?em Jazh-Kaga na mie?cie. Ale by? tak przej?ty przegran?, ?e mnie chyba nie pozna? ;) Nies?y raport. Jak tak dalej b?d? gin?? synowie Quenelles to nied?ugo trzeba b?dzie ch?opów na rycerzy pasowa? ;) I Kitajców na pola sprowadza? :)

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

duscann 
Następca tronu

Armia WH40k:
Iron Warriors

Armia WFB:
Vampire Counts

Wysłany: 2010-04-13, 09:03   

Fajny raport a i j?zyk sprawny;) ale zdj?cia to kompletny shit. :kurcze:
Cieszy ?e Bretonia dobrze sobie radzi.

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2010-04-16, 11:47   

Zapa? napisał/a:
Dzisiaj widzia?em Jazh-Kaga na mie?cie. Ale by? tak przej?ty przegran?, ?e mnie chyba nie pozna? ;)

Pop?aka?em sie ze smiechu :D

Odpowiedz do tematu