|
UAM |
| Autor |
Wiadomość |
Strza?a
Konetabl

|
Wysłany: 2009-12-19, 21:22 UAM
|
|
|
Da?em ogólny tytu? tematu z my?l? o przysz?o?ci, ale dzi? chcia?bym wam pokaza? i pochwali? si? filmem zrealizowanym przez studentów wydzia?u nauk politycznych i dziennikarstwa.
W ramach ma?ego backgroundu mo?ecie zajrze? na stron? http://universitylipdub.com/. W skrócie rok temu na niemieckiej uczelni studenci wpadli na pomys? zrealizowania filmu w konwencji lipdub, czyli rodzaj amatorskiego teledysku, w którym aktorzy ?piewaj?, z pod?o?onym oryginalnym nagraniem. Ide? by?o pokazanie siebie i swojej uczelni w sposób alternatywny. Ustalili te? kilka zasad: nagranie bez ci?? w trakcie trwania piosenki, co najmniej jeden wyk?adowca w filmie, za?piewanie refrenu przez wszystkich aktorów na ko?cu nagrania.
Do projektu przy??czy?y si? inne uczelnie z ró?nych pa?stw, teraz tak?e z Polski. Lipduby zrealizowali niedawno studenci UEK i SGH, a tak?e UAM. Organizacj? zaj??a si? grupa studentów WNPiD. Po ponad miesi?cu przygotowa?, zrealizowali?my film, który mo?ecie ogl?da? od dzi? na youtube http://www.youtube.com/watch?v=rP27lsIEKcE. O naszym projekcie mo?ecie dowiedzie? si? wi?cej na http://www.lipdub.pl/.
I ?eby?cie mnie tam nie przeoczyli w?ród pozosta?ych 202 aktorów, jestem na 0:56, tzw scena hawajska
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2009-12-19, 21:42
Baretki:  |
|
|
Niez?y filmik, i nawet w napisach Ci? uwzgl?dnili
btw: ale urodziwe studentki macie na tym UAM |
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2009-12-19, 21:54
|
|
|
sorrewicz, ale ta moda na te filmiki kojarzy mi si? tylko z ?enad?.
starania przedstawienia polskiego studenta, takim jakim w ogóle nie jest i branie wzorców z ameryka?skich filmów. Kiepskich filmów o wyluzowanych, bananowych i cool studentach
Do wykonania si? nie przypier*alam
ale:
plus, ?e UAM
plus, ?e nie mój wydzia? |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2009-12-19, 23:57
|
|
|
Ta ekipa z pracowni telewizyjnej (Jackson itp.) to moi |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Strza?a
Konetabl

|
Wysłany: 2009-12-19, 23:58
|
|
|
Wiesz, rozumiem Twój punkt widzenia, ale gdyby takie rzeczy nie powstawa?y, oskar?ano by polskie uczelnie o skostnienie, sztywno?? itd. i tak ?le, i tak niedobrze. A prawda jest po ?rodku - oczywi?cie ?e jest skostnia?o?? i ró?e jej potworki, ale jest te? luz i zabawa. I za nietrafiony uwa?am argument, ?e przedstawiamy polskich studentów takimi jakimi nie s?, ludzie w tym filmie to nie s? aktorzy graj?cy tych polskich studentów tylko oni (my ) w?a?nie. I wcale nie by?a to tylko gra, na prawd? mieli?my ?wietn? zabaw?, impreza dzia?a si? nie tylko gdy bieg? kamerzysta Nikt nie mówi ?e jest tak zawsze, bo to oczywiste, ?e nie, ale jest to cz??? nas. Film to z reszt? w pewien sposób podkre?la, zwró? uwag? ze nagranie jest przedstawione jako sen studenta (pierwsza i ostatnia scena). |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2009-12-20, 05:08
|
|
|
no tak, z tego punktu widzenia, to byli?cie tacy jacy jeste?cie. Tyle, ?e wg mnie zachowanie to pasuje idealnie do teorii masek
Ja doskonale rozumiem dlaczego studenci to robi? a uczelnie w tym pomagaj?.
Co nie zmienia faktu, ?e odbieram to s?abo
Ale i tak pure ?enad? to mamy tutaj -> http://www.youtube.com/watch?v=p_iUQQfIsH0
Ale ja nie jestem obiektywny, bo mam straszn? awersj? do tej ca?ej kultury studenckiej wraz z t? (tu abstrahuj?c od filmiku) kultur? picia i juwenaliami
yo! |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2009-12-22, 00:26
|
|
|
| Cytat: | | no tak, z tego punktu widzenia, to byli?cie tacy jacy jeste?cie | |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
|
|