|
Battle Report 24 IV 2009 |
| Autor |
Wiadomość |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-05-11, 13:49 Battle Report 24 IV 2009
Baretki:  |
|
|
Bitwa na 2000 punktów.
Walka z Moj?eszem nie wygl?da?a ciekawie. Ruszy?em odwa?nie naprzód, niestety wszystko zacz??o si? psu?. Rój nie wykopa? si? tam gdzie chcia?em, ale przed katapult?. Drzewiec Moj?esza zacz?? przesuwa? las naprzód ci?gle chowaj?c si? przed rydwanami. W po?owie bitwy, gdy rydwany ledwie zipia?y, a wojska Elfie by?y ledwo ruszone wk... si? i wycofa?em absolutnie wszystko do ty?u. Schowa?em si? za ruink? rydwanami i zacz??em je wskrzesza?
Tymczasem Moj?esz ci?gle przesuwa? las do przodu odkrywaj?c czaj?ce si? z ty?u driady. Katapulta zacz??a modrerczy ostrza? driad. Tomb King na rydwanie wjecha? w las gdzie sta? Drzewiec (oczywi?cie Drzewiec sta? 1,5 cala od krawi?dzi ale Moj?esz stwierdzi? ?e nie po to malowa? to kó?ko w ?rodku ciemniejszym kolorem bym teraz twierdzi? ?e stoi na kraw?dzi, pod gro?b? poddania si? da?em spokój) i pod wp?ywem inkantacji wbi? si? w elfiego maga. Po arcy ?atwej rzezi pogalopowa? dalej i zaszar?owa? kawaleri? Elfów.
Po drugiej stronie trzy rydwany przejecha?y przez las i zosta?y zaszar?owane przez Wardancerów, po kilku turach zosta? mi jeden rydwan, oddzia? elfów przesta? istnie?.
Po podliczeniu punktów wysz?o bodaj?e ma?e zwyci?stwo dla mnie. Oprócz tego, ?e w pewnym momencie za?ama?em si?, sposobem walki Moj?esza to jednak w ko?cu znalaz?em ca?kiem dobre rozwi?zanie. No i mam troch? ?al do Moj?esza o to, ?e odpuszcza?em mu jego b??dy nie da? mi zaszar?owa? tego Drzewca.
btw: Oczywi?cie pole bitwy by?o baaardzo zalesione. Mój b??d |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-11, 14:56
|
|
No tak z tak? taktyk? nie gra si? przyjemnie. Mi te? raz zagro?i?, ?e przerwie gr? ... szkoda gada? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-11, 17:00
|
|
| Nie ma, co narzeka?, je?eli zgadzacie si? na gr? z Moj?eszem to wida? tylko na jego warunkach, wi?c nie ma, co chyba ju? o jego taktyce i lasach lamentowa? i psioczy?. |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-11, 19:41
|
|
|
Dok?adnie, a cieszy ?e Zapa? sobie poradzi? i walka by?a wyrównana. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
kedzi
Giermek

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-11, 23:37
|
|
|
Mam nadziej? zapa?, ?e twoje rydwany otrzymywa?y k6 uderze? z s 6 wje?d?aj?c w teren trudny |
|
|
|
 |
kedzi
Giermek

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-11, 23:38
|
|
|
Jak wszyscy wiedz? rydwany w takim terenie nie maj? ?atwego ?ycia |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-12, 08:21
|
|
|
| kedzi napisał/a: | Mam nadziej? zapa?, ?e twoje rydwany otrzymywa?y k6 uderze? z s 6 wje?d?aj?c w teren trudny |
Nie no chyba o tak oczywistej zasadzie by nie zapomnia?.
Pami?tam jak kiedy? mi si? rozpad? mój orczy rydwan w podobnej sytuacji. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-05-12, 09:01
|
|
Ja si? nie u?alam przecie? nad sposobem gry Moj?esza przecie?, niech gra jak mu si? podoba.
A co do rydwanów to yyy.... no tego, g?upio si? przyzna?, ale nie wiedzia?em o tej zasadzie. Co? kiedy? mi ?wita, ?e o czym? takim wspomina? Kuroki jak grali?my jeszcze tylko na domowo A od tego czasu w ogóle nie u?ywa?em tej zasady bo jej nie potrzebowa?em.(nie zdarza?o mi si? po lasach je?dzi?) A teraz powiedzia? mi o niej Gruby ale ju? po sko?czonej grze niestety... No ale tego, rewan? wisi w powietrzu |
|
 |
kedzi
Giermek

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-13, 00:14
|
|
|
| A jednak;) Tak my?la?em |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-05-13, 07:34
|
|
Wiem, wiem, wstyd No ale teraz to ju? b?d? pami?ta? (no i b?dziecie wiedzie? ?eby na mnie uwa?a? ) |
|
 |
|
|