|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Raporty z drugiego turnieju - Duscann cz.2 |
| Autor |
Wiadomość |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-08, 20:50 Raporty z drugiego turnieju - Duscann cz.2
|
|
|
Druga bitwa turnieju, zakosztowawszy smaku zwyci?stwa w pierwszej bitwie z Ogrami Wa?ka, jako drugiego przeciwnika wylosowa?em Szeregowca - zapowiada?a si? ci??ka bitwa.
Si?y Wampirów
1 David Hasselhoff - Vampire 195pts.
General; Hand Weapon; Undead
1 Sword of Might [15] Pts
1 The Flayed Hauberk [25] Pts
1 Dark Acolyte [30] Pts
1 Lord of the Dead [15] Pts
1 Talisman of the Lycni [10] Pts
1 William Daniels - Vampire 160pts.
Hand Weapon; Undead
1 Sword of Battle [15] Pts
1 Dark Acolyte [30] Pts
1 Lord of the Dead [15] Pts
1 Peter Parros - Necromancer 90pts.
Hand Weapon; Undead
1 Book of Arkhan [35] Pts
1 Vanhel's Danse Macabre [0] Pts
5 Dire Wolves 40pts.
10 Skeleton Warriors 92pts.
10 Skeleton Warriors 88pts.
5 Black Knights 120pts.
10 Grave Guard 142pts.
3 Spirit Host 195 Pts
1 Varghulf 175pts.
Si?y Le?nych elfów:
1 Heros do walki, biegacz (nie wiem co to by? za jeden)
1 Magiczka piesza
1 Magiczka konna
1 Oddzia? ?uczników
1 Odzia? Driad
1 Odzia? Wardancerów
1 Treeman
1 Las
W?a?ciwie wystawi?em si? centralnie w do?? sporym zgrupowaniu za domkiem i jak?? kolumn?, na prawej flance wystawi?em tylko wilki i Varghulfa (ci to pasuj? do siebie).
naprzeciw po mojej lewej flance czai? si? do?? spory odzia? ?uczników WE, centralnie Wardancerzy, Treeman, Las a na prawej flance Driady, magiczki oczywi?cie grza?y ty?y, natomiast walcz?cy heros centralnie z przodu.
WE ruszaj? pierwsi do ataku (WTF? ) centralnie rusza z korzenia Treeman, heros oraz Wardancerzy wprost do lasku postawionego przed nimi. Drobne przepychanki magiczne, jakie? strzelanie... Ruszam centralnie duchy i BK do przodu przed domek, szkielety tak?e centralnie w przód, jeden odzia? szkielich przezornie zostawiam lekko z ty?u, na prawej flance delikatnie ruszam wilki a za nimi ustawiam mojego "pieska" Varghulfa.
Nast?pna tura, Treeman ostro znowu do przodu ale o dziwo nie atakuje moich odzia?ów, a dostawia si? tylko bardzo blisko odzia?u szkieletów (ostrzeliwuje szyszkami mojego wampira), szar?uje natomiast heros WE na moje wilki i wycina je w pie? wcze?niej zostaj? ostrzelane, heros overrunuje i znajduje si? o krok od mojej morderczej bestii - Varghulfa, niestety ten go nie widzi.
Szar?uj? szkieletami na Treemana od boku, Varghulf ustawia si? by widzie? herosa WE, Duchy ruszaj? w kierunku ?uczników na lewej flance a BK i pozosta?e odzia?y szkielich kontroluj? sytuacje.
W mojego genera?a poszed? niezwykel przegiety czar? z przedmiotu, czemu przegi?ty bo: oboj?tnie gdzie na stole masz herosa (mo?e sobie by? nawet w klocku piechoty) zdjesz test Ld, je?li nie zdasz to heros GINIE bez AS bez Wardów itp itd. Czyli teoretycznie masz 50% szans ?e na poni?ej 2k punktów zabijasz genera?a wampirów w pierwszej turze i wygrywasz walk? nie kiwaj?c palcem - bzdura kompletna chcia?oby si? rzec, stwierdzi?em ?e napisze do s?dziów z ligi by o to zapyta? bo w g?owie si? nie mie?ci ?e tak to dzia?a...wampir mia? Ld 7 na szcz??cie test zda?...ufff W genera?a bodaj?e polecia? tak?e hail of dooom ale tak?e przetrwa? magiczka konna czarowa?a ale po misca?cie przywita?a si? z dziadkiem Morream.
No nic jedziemy dalej, WE heros podlecia? na moje ty?y odkrywaj?c si? zbytnio co wykorzysta? mój genera? i zaszar?owa? by pom?ci? doznane krzywdy i próby mordu 1vs1 , zadaje herosowi WE jedn? (sic!) ran? i wyparowuje kontr? paprotki, nie wytrzymuj?c napi?cia le?niak ucieka ale David Hasselhof dogania go i zatapia z?by w jego karku.
Walka na ?rodku pola miedzy szkieletami a Treemanem trwa wygrywam CR ale drzewo stoi twardo bo jest niez?omne:) mam coraz wi?cej szkieli;)
Duchy dopadaj? cofajacych si? ?uczników i kosza paru z nich, ci nie mog?c odda? eterykom obrywaj? w CR ale stoj?!:D
W kierunku walczacych duchów biegn? przez szeroko?c sto?u Driady, Varghulf rusza na prawej flance w pogo? za uciekaj?cym mi?sem?... warzywami?
Duchy wyka?czaj? ?uczników, Driady ju? sa niedaleko od duchów, Wardancerzy wychodza z lasu, BK szar?uj? od drugiej flanki na drzewo i wraz z szkieletami zmuszaj? Treemana do ucieczki...Treeman ucieka od szkieletów wprost na lance BK i tam kona. Varghulf dopada w pogoni za dridami magiczk? piesza WE i po?era w ca?o?ci:D
Driady dopadaj? duchy i wycinaj? je w dwie tury, a drugi odzia? moich szkielich szar?uj? na wardancerów, wygrywaja CR ale nie doganiaj? szalonych wojowników ta?ca.
Dalej szkielety szar?uj? znowu na Wardancerów tak samo jak BK i wampir - mimo to nie wycinaj? ich w pie?. Driady rezygnuj? z dalszej walki i udaj? drzewa;D
Có? cie?ki to by? bój, straci?em duchy i wilki, a po stronie WE zosta?a garstka wardancerów i prawie wszystkie driady (2 zgin??y w walce z duchami) Atmosfera by?a raczej chaotyczna i da?o si? odczu? lekkie ci?nienie nie mniej uda?o mi si? wygrac masakr?.
Dzi?ki Szeregowiec za aplikowanie stanów przedzawa?owych;)
Wynik: 20:0 dla Wampirów |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-03-08, 22:33
Baretki:  |
|
|
| Czar genera?-killer mocny, na ile si? go rzuca? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
dziki bartek
Baron

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-08, 22:35
|
|
|
| To jest Bound spell. Power level 3, wi?c nie jest to tak przegi?te jeszcze. Poza tym bohater nie schodzi automatycznie, tylko dostaje D3 woundów.Tyle, ?e nie moze tego ju? wybroni?. |
_________________ Boku wa kame desu |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-08, 23:19
|
|
|
To bound spell lvl 3 ALE! je?li zapomnisz w którejkolwiek zostawi? na to kostki (bo jedna mo?e nie starczy?) dispela to (a cz?owiek jest omylny), kulasz na Ld w przypadku wampira ma?ego to tylko 7 czyli prawie 50% szans ?e wyjdzie a je?li wyjdzie to D3 woundów ale wampir ma?y ma 2 woundy czyli w 66% zabijasz wampirka. Nie przegi?te? w walce z VC poni?ej 2K napewno.
Aha w dodatku si? przed tym niby nie idzie ukry?, czy to za ska?ami czy w odziale, nie wymaga LOS
Na du?ego wampira to si? ju? nie nadaje bo ten ma Ld 10 no i 3 woundy. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-09, 10:41
|
|
|
| duscann napisał/a: | | je?li zapomnisz w którejkolwiek zostawi? na to kostki |
i w?asnie dlatego musia?em je od Ciebie powyciagac:D |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-09, 19:53
|
|
|
| Dlatego te? przed bitw? za ka?dym razem mówi?em jak si? maj? przedmioty magicznie na moich bohaterach. Je?eli wiesz ?e przeciwnik ma co? takiego to musisz uwa?a? i stara? si? o tym pami?ta?. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|