Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UAM
Autor Wiadomość
Strza?a 
Konetabl

Wysłany: 2009-12-19, 21:22   UAM

Da?em ogólny tytu? tematu z my?l? o przysz?o?ci, ale dzi? chcia?bym wam pokaza? i pochwali? si? filmem zrealizowanym przez studentów wydzia?u nauk politycznych i dziennikarstwa.

W ramach ma?ego backgroundu mo?ecie zajrze? na stron? http://universitylipdub.com/. W skrócie rok temu na niemieckiej uczelni studenci wpadli na pomys? zrealizowania filmu w konwencji lipdub, czyli rodzaj amatorskiego teledysku, w którym aktorzy ?piewaj?, z pod?o?onym oryginalnym nagraniem. Ide? by?o pokazanie siebie i swojej uczelni w sposób alternatywny. Ustalili te? kilka zasad: nagranie bez ci?? w trakcie trwania piosenki, co najmniej jeden wyk?adowca w filmie, za?piewanie refrenu przez wszystkich aktorów na ko?cu nagrania.
Do projektu przy??czy?y si? inne uczelnie z ró?nych pa?stw, teraz tak?e z Polski. Lipduby zrealizowali niedawno studenci UEK i SGH, a tak?e UAM. Organizacj? zaj??a si? grupa studentów WNPiD. Po ponad miesi?cu przygotowa?, zrealizowali?my film, który mo?ecie ogl?da? od dzi? na youtube http://www.youtube.com/watch?v=rP27lsIEKcE. O naszym projekcie mo?ecie dowiedzie? si? wi?cej na http://www.lipdub.pl/.
I ?eby?cie mnie tam nie przeoczyli w?ród pozosta?ych 202 aktorów, jestem na 0:56, tzw scena hawajska ;)

pozdrawiam!

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2009-12-19, 21:42   
   Baretki: zalozyciel

Niez?y filmik, i nawet w napisach Ci? uwzgl?dnili ;)

btw: ale urodziwe studentki macie na tym UAM ;)

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Klub: battleground

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2009-12-19, 21:54   

sorrewicz, ale ta moda na te filmiki kojarzy mi si? tylko z ?enad?.
starania przedstawienia polskiego studenta, takim jakim w ogóle nie jest i branie wzorców z ameryka?skich filmów. Kiepskich filmów o wyluzowanych, bananowych i cool studentach ;)
Do wykonania si? nie przypier*alam :P

ale:
plus, ?e UAM
plus, ?e nie mój wydzia? ;)

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2009-12-19, 23:57   

Ta ekipa z pracowni telewizyjnej (Jackson itp.) to moi :D

Strza?a 
Konetabl

Wysłany: 2009-12-19, 23:58   

Wiesz, rozumiem Twój punkt widzenia, ale gdyby takie rzeczy nie powstawa?y, oskar?ano by polskie uczelnie o skostnienie, sztywno?? itd. i tak ?le, i tak niedobrze. A prawda jest po ?rodku - oczywi?cie ?e jest skostnia?o?? i ró?e jej potworki, ale jest te? luz i zabawa. I za nietrafiony uwa?am argument, ?e przedstawiamy polskich studentów takimi jakimi nie s?, ludzie w tym filmie to nie s? aktorzy graj?cy tych polskich studentów tylko oni (my ;) ) w?a?nie. I wcale nie by?a to tylko gra, na prawd? mieli?my ?wietn? zabaw?, impreza dzia?a si? nie tylko gdy bieg? kamerzysta :) Nikt nie mówi ?e jest tak zawsze, bo to oczywiste, ?e nie, ale jest to cz??? nas. Film to z reszt? w pewien sposób podkre?la, zwró? uwag? ze nagranie jest przedstawione jako sen studenta (pierwsza i ostatnia scena).

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2009-12-20, 05:08   

no tak, z tego punktu widzenia, to byli?cie tacy jacy jeste?cie. Tyle, ?e wg mnie zachowanie to pasuje idealnie do teorii masek ;)
Ja doskonale rozumiem dlaczego studenci to robi? a uczelnie w tym pomagaj?.
Co nie zmienia faktu, ?e odbieram to s?abo :D

Ale i tak pure ?enad? to mamy tutaj -> http://www.youtube.com/watch?v=p_iUQQfIsH0 :D

Ale ja nie jestem obiektywny, bo mam straszn? awersj? do tej ca?ej kultury studenckiej wraz z t? (tu abstrahuj?c od filmiku) kultur? picia i juwenaliami :D

yo!

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2009-12-20, 18:55   

no i macie g?ówn? joemonster.

RNR 
Książę

Wysłany: 2009-12-22, 00:26   

Cytat:
no tak, z tego punktu widzenia, to byli?cie tacy jacy jeste?cie
:)

Odpowiedz do tematu