Jakie ksi??ki polecacie? |
Autor |
Wiadomość |
GiveItUp
Patrycjusz

|
Wysłany: 2005-09-04, 20:31 Jakie ksi??ki polecacie?
|
|
|
Pomyslalem, ze przydalby sie temat, w ktorym forumowicze beda pytac o tytuly danego gatunku, a ci, ktorzy czytali juz takowe dziela doradza lub odradza ich lekture.
Czy ktos moze polecic serie fantasy w stylu "Czarnej Kompanii" Cooka? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-09-04, 21:34
Baretki:  |
|
|
Steven Erikson, "Malaza?ska Ksi?ga Poleg?ych" |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2005-09-07, 13:10
|
|
|
whhhoaooaaaaaaaaaaa jaka nazwa !! Watch masz to w swojej bibliotece? |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2005-09-07, 18:42
|
|
|
Tylko uwa?aj Watch komu po?yczasz! Darthmateusz zgubi? mi ostatnio ZABÓJC? DEMONÓW, jeden z tomów "Przygód Gotreka i Felixa". Bardzo mi ju? jej brak - mia?em j? 1,5 miesi?ca. Po lekturze tej?e wpad?em ponownie po uszy w kapitalne uniwersum Warhammera i sprawi?em sobie nawet kolejn?. Ale có?, kolekcja skurczy?a si? ponownie do jednego tomiku. Póki co czekam bo brat zobowi?za? si? odkupi? strat?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-09-07, 18:53
|
|
Oczywi?cie, ?e mam w biblioteczce
ps
Nie do ko?ca rozumiem.... jak mo?na zgubi? ksi??k?? Klucze, pieni?dze rozumiem, ale ksi??k?? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2005-09-08, 23:17
|
|
|
Kurfaaaa....to nie tak ?e ja j? zgubi?em, ?e mi wypad?a z kieszeni tylko prawdopodobnie j? zostawi?em gdzie? w szkole mo?e w dziekanacie i mo?e tam na mnie czeka nadal Po drugie!! ZDARZA SI? !!!! A ksi??k? odkupi? jak obieca?em. |
|
 |
gekon
Mistrz cechowy

|
Wysłany: 2005-09-22, 20:45
|
|
|
ulubione ksi??ki? jeszcze nie trafi?am na nic lepszego od "my, dzieci z dworca zoo", stare, wiem, ale bardzo mi si?podoba?o. a poza tym: "krótko o filozofii boga" Petera Vardy, je?li kto?lubi takie rzeczy ;] |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2005-09-24, 12:18
|
|
|
F.A.Ossendowski "Lenin" dobra lektura ,polecam szczególnie mi?osnikom tow.Che i innych czerwonych pajaców. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2005-09-26, 07:55
|
|
|
Ty kryptoantyindianisto! |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Feron
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-02-09, 15:05
|
|
|
Ja mog? z czystym sumieniem poleci? "Zabójc? Trolli" oraz "Zabójc? Demonów". S? to jak na razie moje jedyne ksi??ki z sa?ej sagii,ale ju? nied?ugi mam zamiar kupi? "Zabójc? Demonów" oraz "Zabójc? Smoków" (kto czyta? niech napisz? co s?dzi ). Poleci? te? mog? "Pie?? Lodu i Ognia" (jestem w trakcie czytania Nawa?nicy Mieczy) s? to ksi??ki baaardzo dobre i powiem, ?e podobaj? mi si? bardziej od "W?adcy Pier?cieni". Polecam te? "?mier? Bogów" Nikolasa Pierumowa!! Naprawde fajna ksi??ka.... |
_________________ WE WILL FLY TO THE EMPIRE OF STEELGODS
TO DISCOVER THE SECRET OF STORMS
AND AGAINST THE BLACK PRIDE OF THE TYRANT
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant" |
|
|
|
 |
hessasin
Żebrak

|
Wysłany: 2007-09-11, 00:15
|
|
|
Polecam z ca?ego serca, jakie mi jeszcze pozosta?o trylogi? "Skrytobójca" Robin Hobb... |
_________________ Hassasin- dos?ownie mi?o?nik haszyszu; zabójcy, którzy po zabiciu odurzali si? haszyszem; do teraz synonim mordercy: ang. Assasin; w?. Assasino!!! |
|
|
|
 |
rogue
Chłop feudalny

|
Wysłany: 2007-11-10, 16:02
|
|
|
Polecam histori? o Niecnych D?entelmenach, czyli "K?amstwa Locke'a Lamory" Scotta Lyncha.
Ksi??ka zosta?a okrzykni?ta najg?o?niejszym debiutem ostatnich lat. Moim zdaniem zas?u?y?a na ten tytu?. Mimo, ?e "K?amstwa" s? pierwsz? powie?ci? Lyncha czytelnik odnosi wra?enie, ?e ma do czynienia z wytrawnym pisarzem. Bardzo dobre opisy, ?wietne dialogi i doskona?a konstrukcja powie?ci to niew?tpliwe atuty tej ksi??ki. Poza tym sama historia jest ciekawa i wci?gaj?ca. O wielkiem oszustwie, o z?odziejskim fachu, o zem?cie, zdradzie i przyja?ni. Warto przeczyta?. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2010-04-01, 12:06
|
|
Norma Davies – Powstanie 44.
Moim zdaniem bardzo dobra pozycja opisuj?ca Powstanie Warszawskie. Mamy tutaj zreszt? opisane nie tylko jego przebieg, ale te? to, co dzia?o si? przed i po powstaniu. Wzbogacone jest to wszystko opisami naocznych ?wiadków i uczestników zdarze?, jakie mia?y miejsce.
Sama ksi??ka jest swego rodzaju dokumentem, który stara si? nie analizowa? za i przeciw oraz nie obwinia nikogo za to, co si? wtedy wydarzy?o i czy postawy, jakie przyj?li uczestnicy tych zdarze? by?y s?uszne. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

|
Wysłany: 2012-02-19, 18:01
|
|
Pytanie do publiczno?ci. Czy kto? mo?e mi poleci? jak?? ciekaw? ksi??k? opisuj?ca, dzieje Króla Arthura itp? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2012-02-19, 18:18
|
|
Zimowy monarcha Cornwella. |

|
|
|
 |
|