|
cytaty |
| Autor |
Wiadomość |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-12-04, 12:16 cytaty
|
|
|
tu wrzucamy efektowne, b?yskotliwe, kontrowersyjne i inne cytaty
na dobry pocz?tek:
"Dopóki nie skorzysta?em z Internetu, nie wiedzia?em, ?e na ?wiecie jest tylu idiotów" Stanis?aw Lem
nie wiem czemu internet z wielkiej litery, co? jak Szatan? |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-12-04, 15:12
Baretki:  |
|
|
Internet si? pisze wielk? liter? ;P
To te? z Leca:
Kiedy? ludzie byli sobie bli?si... Bro? nie donosi?a daleko. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
meca
Mistrz cechowy

|
Wysłany: 2007-12-04, 16:26
|
|
|
Móg?bym tutaj przytoczy? dziesi?tki cytatów mistrza Allena, ale niech wystarczy jeden, aby dowie?? jego geniuszu
Seks jest jak gra w bryd?a. Je?eli nie masz dobrego partnera to musisz mie? przynajmniej dobr? r?k?. Woody Allen |
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2007-12-04, 18:07
|
|
|
Jutro to dzis, tyle ze jutro Mrozek |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2007-12-04, 19:44
|
|
|
Anonim, dla angloj?zycznych:
"This cookie is like sex... except I'm having it" |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-12-05, 15:29
|
|
|
"O widz?, ?e Pink Floyd'ów te? pan lubi To dobrze b?dzie o czym porozmawia? na kó?ku o ile jakie? si? odb?dzie Pozdrawiam" zuczek93
znalezione na last fm profilu tulkaiona |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-12-05, 18:59
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Internet si? pisze wielk? liter? ;P[/i] |
serio? a dlaczego? ciekawym nieco...
cytat z najnowszej komedii znanego re?ymowego, ameryka?skiego kana?u Fox, s?ynnego mi?dzy innymi z tego, ze przed s?dem broni? (oczywi?cie z?otymi ustami najlepszych papug) swoich k?amstw powo?uj?c si? na UWAGA!: wolno?? s?owa...
"Polacy maj? we krwi kolaboracje z nazistami."
gdybym na jakim? forum napisa?, ?e w UPA i NKWD by?o sporo ?ydów, to zaraz zosta?bym nazwany antysemit?, tymczasem na mój kochany naród mo?na wsz?dzie blu?ni? pewnie w imi? wolno?ci s?owa...
niestety nie znam tytu?u tej szmiry, ani autora dialogów, a ch?tnie poznam... |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-12-07, 17:48
|
|
|
za PAP
Decyzja premiera Donalda Tuska wycofuj?ca weto w sprawie ustanowienia Europejskiego Dnia przeciwko Karze ?mierci pokazuje mi?kko?? rz?du - uwa?a b. wiceszef MSZ, pose? PiS Karol Karski. - To s?u?alcze przypodobywanie si? - oceni?.
musz? przyzna?, ?e coraz trudniej wytypowa? mi kretyna roku;
BTW pami?tam jak twardo negocjowali z USA w sprawie tarczy; byli blisko powrotu do stosunków Polska - ZSRR: my im wysy?ali?my mi?so, a oni w zamian za to brali od nas zbo?e |
|
|
|
 |
Mamoniowa
Giermek

|
Wysłany: 2007-12-07, 23:05
|
|
|
Cz?owiek jest zawsze zagro?ony ?yciem. Nawet jak wsiada do samochodu i jak idzie na operacj?. Tak si? sk?ada, ?e uczestniczy?em w konsylium lekarskim. Lekarze si? bardzo wypowiadali.
No. Zgaduj zgadula.
Maksymiuk. Jeszcze jako pose? na Sejm. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-12-20, 21:52
|
|
|
pewnie s?ucha? Bang Tango i zna numer "Attack of Life"
ja zacytuj? Propiego:
"Ja po prostu rozkoszuj? si? mo?liwo?ci? wymiany zda? z kim? z troch? innego kr?gu edukacyjnego, ot co. "
Panie! spraw, abym to zapami?ta? i u?y? wkrótce w jakiej? gadce "na ?ywo" |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2007-12-21, 13:08
|
|
|
| GyzzBurn napisał/a: | ja zacytuj? Propiego:
"Ja po prostu rozkoszuj? si? mo?liwo?ci? wymiany zda? z kim? z troch? innego kr?gu edukacyjnego, ot co. "
Panie! spraw, abym to zapami?ta? i u?y? wkrótce w jakiej? gadce "na ?ywo" |
I teraz ca?e ?wi?ta b?d? si? zastanawia?, czy ten cytat mia? by? dla mnie pochwa??, czy nagan?
?eby nie by?o nienatemat, quotacja:
| Cytat: | | “Religion is an insult to human dignity. With or without it, you'd have good people doing good things and evil people doing bad things, but for good people to do bad things - it takes religion.” |
Czyli w moim t?umaczeniu:
Religia jest obraz? dla ludzkiej godno?ci. Z ni? czy bez niej, mieliby?my dobrych ludzi robi?cych dobre rzeczy i z?ych ludzi robi?cych z?e rzeczy. Niestety, do tego ?eby dobrzy ludzie robili z?e rzeczy - potrzebna jest religia. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-12-21, 15:04
|
|
Grzech jest niesko?czony lecz i Bóg jest niesko?czony.
Dostojewski
Gdyby Bóg nie wkracza? niekiedy sam do akcji, ludzie gin?liby od w?asnej g?upoty.
Gogol
Musimy wierzy? w Boga bez wzgl?du na to, co mówi? kap?ani.
Jowett
Dzieje przyrody zaczynaj? si? od dobra, gdy? jest ona dzie?em Boga, dzieje wolno?ci od z?a, gdy? jest ona dzie?em cz?owieka.
Kant |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-12-21, 17:52
|
|
|
| Propi napisał/a: | I teraz ca?e ?wi?ta b?d? si? zastanawia?, czy ten cytat mia? by? dla mnie pochwa??, czy nagan? |
i o to chodzi, o to chodzi...
"Dobro jest przejawem si?y. Pomagaj?c innym, wysy?asz sygna?, ?e sta? ci? na to, by by? oszukiwanym"
prof. Ewa J. Godzi?ska |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-12-21, 18:02
|
|
Lec to jednak mistrz ci?tych cytatów
Nie podcinaj ga??zi na której siedzisz, chyba ?e chc? ci? na niej powiesi?.
Nieobecni nigdy nie maj? racji, ale bardzo cz?sto zachowuj? ?ycie.
Pomy?l, zanim pomy?lisz!
Szkoda, ?e do raju jedzie si? karawanem.
Wszyscy chc? naszego dobra. Nie dajcie go sobie zabra?. |

|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2007-12-22, 10:25
|
|
|
| "Religia jest westchnieniem uci?nionego stworzenia, sercem nieczu?ego ?wiata, jest dusz? bezdusznych stosunków." - Karol Marks |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
|
|