Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Per?y z lamusa
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-09-15, 06:32   Per?y z lamusa
   Baretki: zalozyciel

Najlepsz? chyba cech? wspó?czesnego rynku gier PC jest mo?liwo?? zakupienia za ?miesznie niskie pieni?dze wielkich tytu?ów sprzed kilku, kilkunastu lat. Czasem pojawiaj? si? one w gazetach, czasem w ró?nego rodzaju "platynowych seriach"... Zasada jest ta sama.

Chcia?bym, aby ten topic s?u?y? dwóm celom. Po pierwsze: informowaniu o pojawianiu si? na rynku takich pere?ek. Po drugie: aby?my powspominali sobie przy okazji, jak wspania?a by?a dla nas ta gra w przesz?o?ci (o ile oczywi?cie w ni? kiedy? grali?my).

Okazj? do stworzenia tematu jest dla mnie to, co kupi?em dos?ownie przed 15 minutami...

SAGA FALLOUT

Pojawi?o si? toto w wydawnictwie "Extra Gra" i kosztuje jedynie 19.90 PLN. W tej cenie zawarto?? jest szokuj?ca. To: Fallout, Fallout II oraz Fallout Tactics!!!! Baaardzo mi?ym gad?ecikiem jest te? plakat promuj?cy gr? Company of Heroes (bez ?enady nawi?zuj?cej do Kompanii Braci) który ma form? jednej wielkiej niemieckiej mapy sztabowej sprzed inwazji na Normandi?! Wielokrotnie ju? zastanawia?em si?, czy nie kupi? sobie Falloutów w jakiej? Z?otej Serii... A teraz podano mi je WSZYSTKIE na z?otej tacy :) Nie waha?em si? ani minuty :) Tym bardziej, ?e Fallout i Fallout II wydane zosta?y w polskiej wersji kinowej, czyli nie spolszczono angielskiego narratora z intra! I BARDZO DOBRZE!!! Tekst "War... War never changes..." do dzi? wywo?uje we mnie ciary...

Seria Fallout jest dla mnie prawdziwy kult. Dziesi?tki, mo?e nawet setki sp?dzonych przy niej godzin, szczególnie przy erpegowej cz??ci cyklu. Ta zasadnicza jego cz??? to RPG osadzony w postnuklearnym ?wiecie przysz?o?ci. Mamy wszystko, co w takiej wizji ju? wymy?lono: pordzewia?e wraki, zdziczenie cywilizacji, promieniowanie, mutanci, samozwa?czy przywódcy, obronne osady, gangi... No i Brotherhood of Steel (ach, jak ja chcia?em mie? ten Power Armor!). Rozbudowana akcja, wielo?? w?tków, dialogi (czasem tak dowcipne, ?e skr?ca?em si? ze ?miechu), surrealistyczne wstawki (pythonowski Most ?mierci!), baaaaaaardzo rozbudowane mo?liwo?ci rozbudowy charakterystyk bohatera, niez?a grafika i muzyka, ci????ki klimat, niebanalni bohaterowie... to wszystko wgniata?o w fotel. Fallout Tactics to gra, w któr? gra?em mniej i pewnie teraz odrobi? te zaleg?o?ci. To ju? nie RPG - a w?a?ciwie, to RPG szcz?tkowe. Tactics to turowa gra taktyczna, w której dowodzimy dru?ynami Bractwa Stali.

Je?li kto? nie gra? - nie b?dzie idealniejszej okazji, by zakocha? si? promieniotwórczo?ci :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

strzelba 
Arcyksiążę

Wysłany: 2007-01-22, 22:04   

A ja... ?ci?gn??em sobie niedawno - Tide of Darkness - drug? cz??? serii Warcraft. Poza zbyt szybkim przewijaniem ekranu mysz?, gra mnie urzek?a niemal tak bardzo, jak wówczas, gdy by?a szczytem marze? i niedo?cignionym wzorem doskona?o?ci graficznej. Polecam wszystkim lubi?cym rts-y.

gerald 
Książę

Wysłany: 2007-01-23, 23:12   

Diablo, Planescape: Torment, Baldur`s Gate, HOMM2, KKnD, Duke3D, MortalKombat2 (na amig?), gry na Commodore (których tytu?ów nie pami?tam) i wiele, wiele innych..
Gry - kiedy? hity/teraz niezapomniane wspomnienia/osobiste hity/arcydziela... Ka?dy na pewno pami?ta jak?? gr?, która zostawi?a mu wielki odcisk na sercu... Niestety Fallout-a nigdy nie mia?em; mog?em mie?, ale - nie te klimaty.. Wiem, natomiast, ?e gra by?a przednia...

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2007-01-24, 11:49   

Dla mnie dwiema absoltnymi per?ami przez du?e "P" s? dwie gry: Baldur's Gate 2 i Half life.W t? pierwsz? gra?em chyba z 4 lata- przeszed?wszy j? "n" razy w t? i z powrotem. A half life otworzy? mi oczy na FPS i ta fabu?a, ahh! Do dzis pootrafi? sobie czasem jeszce w niego pykn??! Co do HL2 przeszed?em j? raz, zrobi?a na mnie niema?e wra?enie i czuj? ?e po tym wszystkim (sesja) znikn? si? w domu na 2-3 dni by znów odwiedzi? ?wiat Gordona Freemana :)

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2007-01-24, 11:55   

od kilku lat nie mog? wci?gn?? si? w ?adn? gr? (i dobrze), ale od tygodnia pogrywam sobie w Might&Magic VI; po zainstalowaniu pomy?la?em, ?e jednak nie dam rady z t? graf?, ale szybko przesta?em j? zauwa?a?;
fajerwerki graficzne wspó?czesnych gier zazwyczaj przes?aniaj? mia?ko?? fabu?y i s?u?? jedynie nakr?caniu popytu na jeszcze szybszy sprz?t; tymczasem jednym z najlepszych RPG jest wci?? rogulike ADOM z grafik? z symboli z klawiatury; z Watcherem doszli?my do wniosku, ?e twórcy Diablo musieli w to gra? (wystarczy porówna? styl ekwipunku bohatera) - jak kogo? wyobra?nia nie ko?czy si? na oczach to polecam...

http://www.adom.de/ oficjalna
http://www.adom.phx.pl/ polska

a tak w ogóle - ?wi?te s?owa: "Najlepsz? chyba cech? wspó?czesnego rynku gier PC jest mo?liwo?? zakupienia za ?miesznie niskie pieni?dze wielkich tytu?ów sprzed kilku, kilkunastu lat. "
:)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-02-19, 06:17   
   Baretki: zalozyciel

W?a?nie kupi?em sobie Heroes of Might&Magic IV wraz z dwoma dodatkami (Gathering Storm oraz Winds of War) za 19.90. W odró?nieniu od Fallouta, w t? ods?on? Heroes nigdy nie gra?em, ale kupi?em to z sentymentu dla setek godzin strawionych nad drug? i trzeci? cz??ci? cyklu. :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2007-11-14, 15:36   

abandonia - tu znajdziecie sporo darmowych gier, które dziady opisuj? w temacie gry wszechczasów :-)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-11-14, 20:55   

Watcher napisał/a:
nie spolszczono angielskiego narratora z intra! I BARDZO DOBRZE!!! Tekst "War... War never changes..." do dzi? wywo?uje we mnie ciary...

To g?os Rona Perlmana! 8-)

Odpowiedz do tematu