Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Krwawy trop
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2009-03-26, 20:42   
   Baretki: zalozyciel

Oczy elfa zalane by?y krwi?. Kolejny cios terminatora wyrwa? mu kawa? mi?sa spod ?ebra, niechronionego ju? przez poszarpan? zbroj?. Ci??ko opad? na kolana, przygnieciony ci??arem ?wiata.
Spojrza? jeszcze w lewo. Czas zawieszony w g?stej zawiesinie powietrza i krwi zwolni?, wi?c Kohren dok?adnie widzia? opadaj?cy na szyj? krasnoluda gladius Harmonidesa. Obok sta? Walerian, z jego jarz?cego si? upiorn? po?wiat? bastarda sp?ywa?a powoli posoka.
Tauron ju? si? nie broni?.
Jego oczy........
.....zalane purpur?......
Potem wszystko zagarn??a Matka Noc.

Athun Agallandara nigdy jeszcze nie widzia? princepsa Domu tak wzburzonego. W?a?ciwie, to Walerian nigdy jeszcze nie okaza? gniewu w jego obecno?ci.
- Jak to: znikn?li - spyta? jeszcze raz, nie rozumiej?c.
- Og?uch?e? magiku?! Wch?on??a ich jaka? czarna, ch?do?ona przez Sarona szczelina!! Nie czujesz ?adnego maga w pobli?u?!
- Ju? odpowiedzia?em, Walerianie, nie ma tu nikogo obdarzonego moc? prócz mnie. No i twój miecz rzecz jasna ma aur?, ale rozumiem ?e nie schronili si? w jego ?rodku?
Prefekt pretorianów kr??y? po izbie, omijaj?c po drodze trupy rodziny Pertynaksa, Lucjusza i dwóch terminatorów. Tych dwóch ostatnich zabi? sam Walerian. "Zawiedli", jak zakomunikowa? potem Athunowi.
- A co z tamtymi - spyta? wreszcie Walerian, zatrzymuj?c si? przed wej?ciem do atrium.
- Oznaczy?em ich, wypu?ci?em inn? drog?. Uzna?em, ?e lepiej by nie widzieli trupów kolegów.
Walerian u?miechn?? si? wreszcie. Athun nie by? pewien, czy to dobra odmiana.
- Jak wida?, martwi?e? si? niepotrzebnie.

KONIEC

IV runda

Kohren
Castigator trafia (27), zadaje 14+8 obra?e?, Kohren paruje 4, zosta?o mu 2 ?ycia.
Terminator1 trafia (56), zadaje 10+6 obra?e?, Kohren ginie, Wydaje PP.
Kohren nie trafia, (99), narusza miecz.

Tauron
Tauron wychodzi z sza?u.
Walerian trafia (47), zadaje 16+9 obra?e?, Tauron paruje 22, Tauronowi zosta?o 2 ?ycia. Magia miecza sprawia, ?e Tauron ?lepnie.
Harmonides trafia (89), zadaje 15+8 obra?e?, Tauron paruje 20, ginie, wydaje PP.

Podliczenia punktowe pó?niej. Komentarze mile widziane.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2009-03-27, 06:34   

Hehe, gdyby nie Arah... :-P

A przygoda ?wietna, hehe zacz??o si? uk?adac jak w telenoweli, tylko w?tku mi?osnego brakowa?o :lol:

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2009-03-27, 06:45   
   Baretki: tartar zalozyciel

Teraz kompletnie nie wiem o co chodzi ....

Klub: battleground-castigatores

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2009-03-27, 13:24   

Jedna tylko uwaga Micha? - jakby? nazwa? nas w przygodzie zwracaj?c si? do naszych postaci per "tchórze pierdoleni" to by?oby to odgrywanie roli - jak piszesz to bezpo?rednio do nas to ju? troch? przeginasz. Twoja posta? z tego co widz? prze?y?a , wi?c nie masz co narzeka? - tym bardziej ,?e walczy? nie musia?e? - to by? twój wybór. A niektórzy z nas nie mieli pewno?ci ,?e aby prze?y? wystarczy wyda? jeden PP a nawet gdyby to nie wszyscy mieli ochot? je traci?. A co do uwag do przygody - fajna , ale zakr?cona jak s?oik ruskich konserw . I troch? zbyt d?ugo trwa?a - na tyle d?ugo , ?e kiedy rusza?a z miejsca cz?sto ju? nie pami?ta?em co w?a?ciwie si? dzia?o ostatnio ;p

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2009-03-28, 22:24   

Tomek to chyba jasne, ?e to by?o skierowane do rudzielca i Zarana (fakt, ?e napisa?em to "na bia?o" mog?e? to tak odebra? w taki sposób) ... przecie? nie obra?a?bym was w realu ... co do tego ca?ego wydarzenia ... no có? post?pili?cie tak a nie inaczej, to by? was wybór, ja za wami bym poszed? w ogie? ... a tak zostali?cie niewolnikami ... psami na us?ugach ... i wola?bym wyda? wszystkie PP aby pozosta? wolnym ...
Co do samej przygody to wsiuuuu, naprawd? nie spodziewa?em si? takiej jazdy .
...

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2009-03-29, 03:14   

Eeee tam niewolnikami ;p Teraz si? b?dzie szuka?o kogo? kto nam to magiczne onzakowanie usunie ;)

KacperTheCowboy 
Diuk

Wysłany: 2009-03-29, 11:25   

Ja i tak zawsze chcia?em zosta? szpiegiem:p. Przygoda bardzo fajna tylko momentami nie wiedzia?em co si? wokó? mnie dzia?o.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2009-03-29, 16:53   

Ettard napisał/a:
A znasz godnego zaufania elfa?

:lol:
+0,5 (0,5)

Aquantus napisał/a:
Nekromanci czy?by oni z kim? si? mogli tutaj dogada?. To te? mo?liwe.

Owszem.
+0,5 (0,5)

Carnis napisał/a:
A niech mnie szlag trafi - znowu ci narwa?cy ... troch? brzydsi o par? blizn jak widz? ...chocia? w wypadku kurdu...krasnala chcia?em powiedzie? ró?nicy to nie robi.
+0,5 (0,5)

Tauron napisał/a:
tylko spójrz na mnie krzywo to zaraz b?dziesz krótszy o d?ugo?? swojej g?owy ... trzymaj si? ode mnie z daleko ...

+0,5 (0,5)

Aquantus napisał/a:
No za Ingmarem nie przepada?em, ale nie zbyt to mi?e s?ysze?, ?e zszed? z tego ?wiata.

Szczero?? Vandejczyka :lol:
+0,5 (1)

Eltharion napisał/a:
Witaj Vandejczyku o p?omiennych w?osach, widz? ?e nosisz u pasa pi?kne okazy elfich mieczy, domy?lam si? ?e ich zdobycie nie by?o ?atwe. A zatem musisz by? zacnym wojownikiem. Stolica twego kraju jest pi?kna... aczkolwiek troszk? mnie przyt?acza.... I prosz?, nie mów o mnie "ten drugi Elf". Magi? znam, chocia? jestem ?e tak powiem... pocz?tkuj?cym w tej dziedzinie. Nie jest tak prosto pozna? arkany magii drogi Vandejczyku, ale na wszystko przyjdzie czas.

Witaj i Ty Elfie z Wolnych plemion[Tellic] Pi?kny ?uk nosisz na plecach. Z pewno?ci? celne oko i pewna r?ka pozwoli?y Ci po?o?y? trupem mnóstwo wrogów. Ubolewam, ?e nasze plemiona ?yj? sk?ócone ze sob?. Wszak jeste?my bra?mi, mo?e kiedy? to si? zmieni...[/Tellic]

Witaj Krasnoludzie, wnioskuj?c ze s?ów tego Vandejczyka zwiesz si? Tauron. [Gard]Je?li ka?da blizna na Twojej twarzy oznacza pokonanie jednego przeciwnika w bitwie to mam zaszczyt spotka? prawdziwie walecznego wojownika. ?ycz? Ci zacny Tauronie by twój topór by? zawsze ostry, a broda d?uga do samej ziemi. Raduje si? moje serce, ze w ko?cu mam okazj? pozna? jednego z dumnych, acz nieco krewkich i patrz?cych na ?wiat stereotypami synów Araha. Prosz? Ci? nie oceniaj wszystkich jedn? miar?...[/Gard]

Witaj i Ty... Gnomie. Mniemam, ?e twoje palce s? zwinne dok?adnie odwrotnie proporcjonalnie do twojego wzrostu.

Witaj blond w?osy Vandejczyku. Wybacz mi moje karygodne zachowanie, ale zasz?o pewne nieporozumienie... Mam nadzieje, ?e ju? wszystko zosta?o wyja?nione.

+1 (1)

Aquantus napisał/a:
My?l?, ?e ta kobieta to nie czasami ta sama, co Was napu?ci?a na nas Carnisie.

Tak.
+0,5 (1,5)

Aquantus napisał/a:
Co? czuj?, ?e ta baba ich tutaj nas?a?a i czai?a si? obserwuj?c, co si? b?dzie dzia?o.
Po?owicznie prawdziwe :)
+0,5 (2)

Tauron napisał/a:
Nie rozumiecie ... kto by si? wa?y? zamordowa? s?ug? kap?ana i to w miejscu ?wi?tym. Czasami my?l?, ?e to wy my?licie troszk? inaczej, ale jak chcecie ..

+0,5 (1)

Kohren napisał/a:
Ile mo?na obmacywa? ?ciany, kiedy tam co? si? dzieje, je?eli twoje przewidywania si? nie sprawdz? mo?e by? bardzo nieprzyjemnie.
+0,5 (1)

Eltharion napisał/a:
Albo inaczej, mo?e ten ca?y mistrz jest jako? powi?zany ze zwierzchnikami pretorian lub jaki? wysokich urz?dników Vandejskich.

+0,5 (1)

Aquantus napisał/a:
Tak jak ju? chyba wspomina?em krwawy ?owca w?adzom jest niejako na r?k?, mimo ?e chyba go si? boj?, ale kij ma dwa ko?ce i dzi?ki te? temu Krwawemu ?owcy mog? bez problemu pozby? si? nie wygodnych dla siebie ludzi oskar?aj?c ich o spisek.
W?a?nie tak to d?ugo funkcjonowa?o.
+1 (3)

Ettard napisał/a:
Co do samej tre?ci listu to my?l? ?e zamach na imperatora mo?emy wykluczy? skoro, nawet Ahenobarbus uk?ada si? z ?owc?.

+0,5 (1)

Carnis napisał/a:
Musimy si? liczy? z tym ,?e wiadomo?? o ?mierci tej g?upiej baby ju? dotar?a do jej przyjació? i pewnie troche rozsierdzi?a. Pewnie sprowokuje ich to do ataków na nas...mo?e akurat teraz.
Dok?adnie.
+0,5 (1)

Carnis napisał/a:
Tak wybór mamy do?? ograniczony...chyba ,?e kasnolud nas znowu czym? zaskoczy i ni st?d ni zow?d spopieli wszystkie niepa?aj?ce mi?o?cia do nas persony w tym pomieszczeniu...ale to chyba drugi raz nie przejdzie.

+0,5 (1,5)

Tauron napisał/a:
Mog? si? zgodzi? na ma?? wspó?prac?, ale nie na naznaczenie ... nie jestem byd?em!

+0,5 (1,5)

Kohren napisał/a:
-Nie chcecie walczy?, wolicie by? s?ugami naznaczonymi jak byd?o! Nie dam si? naznaczy? b?d? stawia? opór temu kto chce mnie zniewoli?, nie mam zamiaru pracowa? za darmo, stawia? si? gdzie trzeba na zawo?anie, by? trybem w tej wielkiej machinie.
Elf z Wolnych Plemion tak by odpowiedzia?.
+0,5 (1,5)

Tauron napisał/a:
wstyd mi za was ... wiedzcie jedno ... wszyscy oprócz jednego elfa, a? trudno mi si? to wymawia pfu stracili?cie w moich oczach ... nie jeste?cie sk?onni do po?wiece? o to co wam najdro?sze, daliby?cie si? zer?n?? w dup?, ?eby uratowa? swoj? n?dzn? skór?, ale wied?cie, ?e ja nie jestem wami. Jam jest Tauron , Berserker Araha ... i s?uchaj teraz mnie uwa?nie Walerianie, je?eli nie pu?cisz mnie wolno i mojego towarzysza, wtenczas dojdzie do walki ... i mylisz si? co do Fortuny ... wyjdziesz na przeciw jednemu z mo?nych, wi?c b?d? rozwa?ny i pu?? nas, a te psy mo?esz zabra? ze sob? !

+0,5 (2)

Eltharion napisał/a:
-Przesadzasz krasnoludzie, przynajmniej je?li chodzi o moj? osob?. Znamy si? zaledwie kilka dni, wy wszyscy oprócz Carnisa Tuliusza jeste?cie mi praktycznie obcy, ot spotkali?my si? przypadkowo, a gdyby nie to ?e znali?cie si? z moim towarzyszem prawdopodobnie nigdy nie zamieniliby?my nawet s?owa.

+0,5 (1,5)

Po jednym dodatkowym punkcie dla Aquantusa i Elthariona za killfactor.

1. Aquantus 4
2. Eltharion 2,5
3. Tauron 2
4. Carnis 1,5
5. Kohren 1,5
6. Ettard 1

Aquantus: 2 PP, 11 PU, 10 punktów do statystyk
Eltharion: 1 PP, 8 PU, 7 punktów do statystyk
Tauron: 6 PU, 5 punktów do statystyk
Carnis: 5 PU, 4 punkty do statystyk
Kohren: 4 PU, 3 punkty do statystyk
Ettard: 3 PU, 3 punkty do statystyk.

Prosz? o deklaracje. Brak nowych geniuszy.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2009-03-29, 17:59   

a runy ?

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2009-03-29, 18:02   

Runy jeszcze sprawdz?.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2009-03-29, 18:21   

Za 30 PU wykupuj?:
Arcymistrz w pos?ugiwaniu si? broni? – miecz

Punkty do statystyk:
?yc – 5
Cel – 3
WW – 2
Darmowe zwi?kszenie si?y o 3 z si?acza
No i nie zapomnij o wylosowaniu zió?ek.
Ostatnio zmieniony przez jacoleko 2009-03-29, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2009-03-29, 18:38   

PU oszcz?dzam.
+2 WW
+2 zycie
z si?acza dodaj te? + 3 si?a

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2009-03-29, 22:36   

Nie zapominajmy o wylosowaniu czaru dla mnie :P

Wykupuje b?ysk mocy.

+ 8 mocy
+ 6 do celno?ci

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2009-03-30, 15:57   

Za chwil? czary i runy, na razie deklarujcie szybciej zmiany w statsach, mam pomys?y i nie chc?, by mi wywietrza?y :) A poza tym, ci którzy wyszli z sali mog? te? co? kupi? je?li chc? (z broni jest wszystko niemal).

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2009-03-30, 19:57   

Ok. kupuj? 30 strza?
10 prowiantu.

Odpowiedz do tematu