Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto gra lub gra? w MTG niech si? wpisze!!

Jakiej używasz tali (max 5 ponieważ niektórzy są hardkorowcami i mają tysiące talii)(wybierz tylko twoją ilość)
Biała
17%
 17%  [ 4 ]
Zielona
13%
 13%  [ 3 ]
Czerwona
21%
 21%  [ 5 ]
Czarna
30%
 30%  [ 7 ]
Niebieska
17%
 17%  [ 4 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 23

Autor Wiadomość
pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-02-13, 10:41   

Co do kart to chyba nie problem, skoro turniej jest nieklasyfikowalnyto mozna grac proxami (do takiej konkluzji doszed? wczoraj kali). Sam z tego chyba sko?ystam bo brakuje mi kilku/-nastu kart w talii :D

Klub: battleground

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2006-02-13, 11:52   

kali napisał/a:
18 luty (sobota), godzina 10:00 w CHadeku

od 10 zapisy, start o 11
nie jest to turniej rankingowy, po prostu jest to pierwszy turniej MTG w ChDKu; chcemy zobaczy? jak to zadzia?a, wi?c zasady nie musz? by? takie same jak w turniejach ogólnopolskich; mo?e w przysz?o?ci zorganizujemy jakis turniej rankingowy...

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-02-13, 14:03   

z kartami proxy (drukowanymi) to móiw?em pó?-?artem, pó?-serio. Jednak na pierwszym turnieju napewnonie b?d? dozwolnoe takie karty. Jak si? spotkamy w sobote to porozmawiamy nad ewentualnym wprowadzeniem proxy.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-02-13, 14:28   
   Baretki: zalozyciel

A ja proksowania zdecydowanie nie lubi? :x: powergaming w czystej postaci :/

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-02-13, 14:30   

Cho? nie b?d? w sobot? na turnieju, to i tak powiem, ?e proxowanie to beznadzieja.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-02-13, 22:30   
   Baretki: tartar zalozyciel

Nie jestem za proxowaniem i nigdy tego nie akceptowa?em i akceptowa? nie b?d?. Co do turnieju to zg?aszam jak najbardziej ch?? zagrania. Prawdopodobnie b?dzie Micha? z Czarnkowa z drugim Micha?em. Mimo wszystko poleca?bym zorganizowanie ju? jakiego? Rankingowego Turnieju (np. EXTENDED, ale to tylko propozycja). Nowi gracze dostaliby numery i zdobyliby pierwsze punkty. Wst?p na turniej 10 z?. (z czego przeznaczyliby?my je na nagrody w postaci kart), chod? je?eli jest to problem pod wzgl?dem finansowym to sprawa jest otwarta ...

EDIT: Jacol po?ycz? Ci karty i u?o?ymy wspólnie talie ...

Klub: battleground-castigatores

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-02-13, 23:18   

Za pierwszym razem przynajmniej organizowanie w pe?ni na serio traktowanego, rankingowego turnieju nie ma imho sensu. Tu powinno si? sprawdzi? teren, zobaczy? ilu faktycznie jest graczy zainteresowanych publicznym graniem... Je?li frekwencja b?dzie spora, wtedy mo?na my?le? o rankingach...

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-02-13, 23:48   

Micha? -
co do turnuieju to b?dzie jak najbardziej w formacie ext. Turniej pierwszy nie mo?e by? sankcjonowany, poniwa? nie mamy s?dziego. S?dzi? takimjest ChaoZ, jedanak niestety z powodu pracy do ko?ca kwietnia nie b?dzie móg? przeprowadza? turniejów. Turniej najprawdopodobniej przeprowadzi gyzz (nagrody itp.), ja (obs?uga programu) i je?eli b?dzie Micha? to pomo?e mi w tym. Co do s?dziowania to musimy sobie poradzi? sami. W razie w?tpliwo?ci zawsze jest telefona do chaoza ;) . Wst?p jest za 5z? poniewa? 10z? to ju? troszke wi?cej (w przysz?o?ci jak b?dzie 10z? to mo?e skusz? si? osoby z Poznania),a sponsoring ze strony Chadeku mamy do?? du?y*.

Teraz odno?nie proxy.
Pomy?la?em, ?e je?eli turniej jest niesankcjonowany to mo?naby wprowadzi? proxy. Dlaczego?
Otó? wiadomo, ?e mistrzowski deck kosztuje grubo ponad 500z?. Wprowadzenie proxy daje mo?liwo?? sprawdzenia umiej?tnos?i graczy, a nie zasobu ich portfela. Oczywi?cie s? te? minusy. Co to za frada gra? drukowanymi kartami? Gdy b?dziemy grali proxy to zmaleje zainteresowanie normalnymi kartami. Rzuci?em tylko pomys?, którya jak wida? (prawie) jednog?o?nie odrzucono. Je??li mieliby?my ju? gra? to by?by to jeden turniej.

*Jak poinformowa? mnie Gyzz
boosterki dla top4(1-3boosterki, 2-2boosterki, 3 i 4 po jednym) i dla zwyci?zcy puchar

Napisze jeszcze odno?nie przebiegu zawodów (nie wszyscy wiedz? zapewne)
B?dziemy grali tak jak w Czarnkowie - 4 lub 5 rudnd swissa, nast?pnie top4 rozegra mi?dzy sob? fina?y.

Komputer b?dzie, program mam wi?c z organizacj? wszystko jest ju? dopi?te na ostatni guzik :)

W razie pytana?, niejasno?ci lub propozyzji prosze ?mia?o uderza? do Gyzza lub do mnie.

P.S. Mam gotow? talie i jestem gotów j? po?yczy?

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-02-14, 11:00   

No to fajnie ?e b?d? karty do po?yczenia.

feelforce 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-02-14, 16:47   

Wi?c sprawa przedstawia si? nast?puj?co: rozmawia?em z ChaoZem i jezeli dotre w sobot? na Wasz turniej mog? obi?? nad nim piecz?, sankcj? ChaoZ za?atwi. Potrzebuj? do prowadzenia turnieju kompa z ostatni? wersj? programu DCI Reporter.

Co do proxów to my?l?, ?e je?eli b?dzie du?o nowych graczy to mo?na ten jeden raz pój?? na ust?pstwo i ka?dy z graczy móg?by mie?, powiedzmy do 8 proxów w talii. Chyba, ?e nie chcecie proxów na tym turnieju.

Talia oczywi?cie 60 kartowa + 15 kart w sideboardzie. Typ turnieju jak ju? kto? wspomnia? to Extended, dozwolone sety:

* Seventh Edition
* Eighth Edition
* Ninth Edition
* Invasion
* Planeshift
* Apocalypse
* Odyssey
* Torment
* Judgment
* Onslaught
* Legions
* Scourge
* Mirrodin
* Darksteel
* Fifth Dawn
* Champions of Kamigawa
* Betrayers of Kamigawa
* Saviors of Kamigawa
* Ravnica: City of Guilds
bez najnowszego dodatku Guildpact, gdy? ten dozwolony turniejowo b?dzie dopiero od 20 lutego

Zabanowane w Extended s? karty:

* Aether Vial
* Disciple of the Vault
* Entomb
* Skullclamp

Je?eli taki zarys sytuacji wam odpowiada dajcie zna? na forum albo na mój numer gg 1113273

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-02-14, 17:30   

Nie nawiedz? prox-ów w wszelakiej postaci. Bleee :x: :x: :x:
Albo ma si? karty i gra albo siedzi i patrzy takie jest moje zdanie. Zawsze mo?na przecie? liczy? na dobro? drugiego cz?owieka, ?e po?yczy nam karty a jak nie to siedzimy i patrzymy a przy okazji si? uczymy.
:-)

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-02-15, 12:53   

Proxy, ach.. :lol: :-D :devil:

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2006-02-16, 11:53   

nagrody ju? s?, oby uczestnicy dopisali :)

kto dostarczy DCI Reportera??

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2006-02-16, 18:45   

a oto puchar :)

spr??cie si? bo mo?na zrobi? co? trwa?ego

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-02-19, 02:40   

By?em przez pierwsze par? godzin, by?o ca?kiem fajnie, niez?a atmosfera itd. Niestety nie mieszcz? si? w formacie, wi?c gra?em tylko z Bo?kiem, towarzysko. Ma?a uwaga: nie da?oby si? w przysz?o?ci zrobi? dwóch kategorii, extended i open, z kartami od alfy w??cznie? Jedyna szansa dla mnie by gra? :)

Odpowiedz do tematu