|
Kto gra lub gra? w MTG niech si? wpisze!! |
| Jakiej używasz tali (max 5 ponieważ niektórzy są hardkorowcami i mają tysiące talii)(wybierz tylko twoją ilość) |
| Biała |
|
17% |
[ 4 ] |
| Zielona |
|
13% |
[ 3 ] |
| Czerwona |
|
21% |
[ 5 ] |
| Czarna |
|
30% |
[ 7 ] |
| Niebieska |
|
17% |
[ 4 ] |
|
| Głosowań: 13 |
| Wszystkich Głosów: 23 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-02-13, 10:41
|
|
|
Co do kart to chyba nie problem, skoro turniej jest nieklasyfikowalnyto mozna grac proxami (do takiej konkluzji doszed? wczoraj kali). Sam z tego chyba sko?ystam bo brakuje mi kilku/-nastu kart w talii |
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-02-13, 11:52
|
|
|
| kali napisał/a: | | 18 luty (sobota), godzina 10:00 w CHadeku |
od 10 zapisy, start o 11
nie jest to turniej rankingowy, po prostu jest to pierwszy turniej MTG w ChDKu; chcemy zobaczy? jak to zadzia?a, wi?c zasady nie musz? by? takie same jak w turniejach ogólnopolskich; mo?e w przysz?o?ci zorganizujemy jakis turniej rankingowy... |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-02-13, 14:03
|
|
|
| z kartami proxy (drukowanymi) to móiw?em pó?-?artem, pó?-serio. Jednak na pierwszym turnieju napewnonie b?d? dozwolnoe takie karty. Jak si? spotkamy w sobote to porozmawiamy nad ewentualnym wprowadzeniem proxy. |
_________________ |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-02-13, 14:28
Baretki:  |
|
|
A ja proksowania zdecydowanie nie lubi? powergaming w czystej postaci |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
gerald
Książę

|
Wysłany: 2006-02-13, 14:30
|
|
|
| Cho? nie b?d? w sobot? na turnieju, to i tak powiem, ?e proxowanie to beznadzieja. |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-02-13, 22:30
|
|
Nie jestem za proxowaniem i nigdy tego nie akceptowa?em i akceptowa? nie b?d?. Co do turnieju to zg?aszam jak najbardziej ch?? zagrania. Prawdopodobnie b?dzie Micha? z Czarnkowa z drugim Micha?em. Mimo wszystko poleca?bym zorganizowanie ju? jakiego? Rankingowego Turnieju (np. EXTENDED, ale to tylko propozycja). Nowi gracze dostaliby numery i zdobyliby pierwsze punkty. Wst?p na turniej 10 z?. (z czego przeznaczyliby?my je na nagrody w postaci kart), chod? je?eli jest to problem pod wzgl?dem finansowym to sprawa jest otwarta ...
EDIT: Jacol po?ycz? Ci karty i u?o?ymy wspólnie talie ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-02-13, 23:18
|
|
| Za pierwszym razem przynajmniej organizowanie w pe?ni na serio traktowanego, rankingowego turnieju nie ma imho sensu. Tu powinno si? sprawdzi? teren, zobaczy? ilu faktycznie jest graczy zainteresowanych publicznym graniem... Je?li frekwencja b?dzie spora, wtedy mo?na my?le? o rankingach... |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-02-13, 23:48
|
|
|
Micha? -
co do turnuieju to b?dzie jak najbardziej w formacie ext. Turniej pierwszy nie mo?e by? sankcjonowany, poniwa? nie mamy s?dziego. S?dzi? takimjest ChaoZ, jedanak niestety z powodu pracy do ko?ca kwietnia nie b?dzie móg? przeprowadza? turniejów. Turniej najprawdopodobniej przeprowadzi gyzz (nagrody itp.), ja (obs?uga programu) i je?eli b?dzie Micha? to pomo?e mi w tym. Co do s?dziowania to musimy sobie poradzi? sami. W razie w?tpliwo?ci zawsze jest telefona do chaoza . Wst?p jest za 5z? poniewa? 10z? to ju? troszke wi?cej (w przysz?o?ci jak b?dzie 10z? to mo?e skusz? si? osoby z Poznania),a sponsoring ze strony Chadeku mamy do?? du?y*.
Teraz odno?nie proxy.
Pomy?la?em, ?e je?eli turniej jest niesankcjonowany to mo?naby wprowadzi? proxy. Dlaczego?
Otó? wiadomo, ?e mistrzowski deck kosztuje grubo ponad 500z?. Wprowadzenie proxy daje mo?liwo?? sprawdzenia umiej?tnos?i graczy, a nie zasobu ich portfela. Oczywi?cie s? te? minusy. Co to za frada gra? drukowanymi kartami? Gdy b?dziemy grali proxy to zmaleje zainteresowanie normalnymi kartami. Rzuci?em tylko pomys?, którya jak wida? (prawie) jednog?o?nie odrzucono. Je??li mieliby?my ju? gra? to by?by to jeden turniej.
*Jak poinformowa? mnie Gyzz
boosterki dla top4(1-3boosterki, 2-2boosterki, 3 i 4 po jednym) i dla zwyci?zcy puchar
Napisze jeszcze odno?nie przebiegu zawodów (nie wszyscy wiedz? zapewne)
B?dziemy grali tak jak w Czarnkowie - 4 lub 5 rudnd swissa, nast?pnie top4 rozegra mi?dzy sob? fina?y.
Komputer b?dzie, program mam wi?c z organizacj? wszystko jest ju? dopi?te na ostatni guzik
W razie pytana?, niejasno?ci lub propozyzji prosze ?mia?o uderza? do Gyzza lub do mnie.
P.S. Mam gotow? talie i jestem gotów j? po?yczy? |
_________________ |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-02-14, 11:00
|
|
| No to fajnie ?e b?d? karty do po?yczenia. |
|
|
|
 |
feelforce
Chłop feudalny

|
Wysłany: 2006-02-14, 16:47
|
|
|
Wi?c sprawa przedstawia si? nast?puj?co: rozmawia?em z ChaoZem i jezeli dotre w sobot? na Wasz turniej mog? obi?? nad nim piecz?, sankcj? ChaoZ za?atwi. Potrzebuj? do prowadzenia turnieju kompa z ostatni? wersj? programu DCI Reporter.
Co do proxów to my?l?, ?e je?eli b?dzie du?o nowych graczy to mo?na ten jeden raz pój?? na ust?pstwo i ka?dy z graczy móg?by mie?, powiedzmy do 8 proxów w talii. Chyba, ?e nie chcecie proxów na tym turnieju.
Talia oczywi?cie 60 kartowa + 15 kart w sideboardzie. Typ turnieju jak ju? kto? wspomnia? to Extended, dozwolone sety:
* Seventh Edition
* Eighth Edition
* Ninth Edition
* Invasion
* Planeshift
* Apocalypse
* Odyssey
* Torment
* Judgment
* Onslaught
* Legions
* Scourge
* Mirrodin
* Darksteel
* Fifth Dawn
* Champions of Kamigawa
* Betrayers of Kamigawa
* Saviors of Kamigawa
* Ravnica: City of Guilds
bez najnowszego dodatku Guildpact, gdy? ten dozwolony turniejowo b?dzie dopiero od 20 lutego
Zabanowane w Extended s? karty:
* Aether Vial
* Disciple of the Vault
* Entomb
* Skullclamp
Je?eli taki zarys sytuacji wam odpowiada dajcie zna? na forum albo na mój numer gg 1113273 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-02-14, 17:30
|
|
Nie nawiedz? prox-ów w wszelakiej postaci. Bleee
Albo ma si? karty i gra albo siedzi i patrzy takie jest moje zdanie. Zawsze mo?na przecie? liczy? na dobro? drugiego cz?owieka, ?e po?yczy nam karty a jak nie to siedzimy i patrzymy a przy okazji si? uczymy.
|
|
|
|
 |
gerald
Książę

|
Wysłany: 2006-02-15, 12:53
|
|
|
Proxy, ach.. |
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-02-16, 11:53
|
|
|
nagrody ju? s?, oby uczestnicy dopisali
kto dostarczy DCI Reportera?? |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-02-16, 18:45
|
|
|
a oto puchar
spr??cie si? bo mo?na zrobi? co? trwa?ego |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-02-19, 02:40
|
|
By?em przez pierwsze par? godzin, by?o ca?kiem fajnie, niez?a atmosfera itd. Niestety nie mieszcz? si? w formacie, wi?c gra?em tylko z Bo?kiem, towarzysko. Ma?a uwaga: nie da?oby si? w przysz?o?ci zrobi? dwóch kategorii, extended i open, z kartami od alfy w??cznie? Jedyna szansa dla mnie by gra? |

|
|
|
 |
|
|