Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Apollo 11
Autor Wiadomość
RNR 
Książę

Wysłany: 2006-04-19, 21:09   Apollo 11

Zapewne wszyscy wiedz? o l?dowaniu na Ksi??ycu. Kiedy? us?ysza?em, i? jest to wielka ?ciema wywo?ana w skutek rywalizacji z ZSRR. A jak Wy myslicie, czy za?oga Apollo 11 wyl?dowa?a na Ksi??ycu?

Zapraszam do komentowania tego filmiku --> http://www.historycy.org/...pe=post&id=2457

oraz tego zdj?cia
http://www.astro.czuby.ne...%20-%20flag.jpg

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-04-19, 21:13   

Ja tam osobiscie uwa?am, ?e wielk? ?ciem? to jest gadanie o tej ca?ej sciemie. Przecie? taki filmik mo?e sobie zrobi? ka?dy, tak?e to dowodem ?adnym akurat nie jest, a co do zdjecia to wyra?nie wida?, ?e flaga ma zatkniet? w poprzeg rurk?, temu wygl?da jakby troche powiewa?a. :)

Klub: battleground

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-04-19, 21:37   

Piece of shit!

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2006-04-19, 21:42   

Wiecie co pewnie wiekszosc mnie wysmieje ale ja uwazam z eczlowiek nogi na
Srebrnym Globie nigdy nie postawi? no bo niby czemu NIKT NIE BY? tam DRUGI raz. T?umaczenia ze drogo i nie ma po co do mnie nie przemawiaja bo ponoc cos tam z ksiezyca (jaies kamienie co spadaja czasem na zienie czy py? czy cus) jest bardzo drogie wiec pewni by sie zwróci?o.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-04-19, 21:50   

Nikt tam nie wraca? (dotychczas) bo nie by?o po co! Za drogo i brak potrzeb.

RNR 
Książę

Wysłany: 2006-04-19, 22:04   

Moim zdaniem do ko?ca nie wiadomo. Czyta?em, ?e po wyladowaniu na Ksi??ycu, dziennikarze wypytywali pracownika NASA, czy mo?e przysi?dz na Bibli?, czy cz?owiek postawi? nog? na Ksi??ycu. Podobno rzuci? si? na biednego dziennikarza :grin: Dla mnie b?dzie to chyba ju? zawsze niewyja?nione

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-04-19, 22:35   
   Baretki: zalozyciel

szeregowiec ryan napisał/a:
Srebrnym Globie nigdy nie postawi? no bo niby czemu NIKT NIE BY? tam DRUGI raz.

Jak to nikt, przecie? wypraw na Ksi??yc by?o kilka. Ka?da nast?pna by?a mniej op?acalna. W tamtym czasie zdobycie Ksi??yca by?o jedynie propagandowym polem na szachownicy Zimnej Wojny, niczym wi?cej. Gdy Ksi??yc zosta? zdobyty, nie by?o ju? potrzeby organizowania nast?pnych wypraw. Ksi??yc to martwa ska?a, niewiele wi?cej. Gdyby jeszcze jankesi potrafili wtedy zbudowa? sta?? baz?... ale co? takiego by?o wtedy niewyobra?alne technologicznie.

BTW, istnieje ca?kiem spora liczba ludzi wierz?cych, ?e Ziemia jest p?aska... jak wida? uwierzy? mo?na we wszystko.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-04-19, 23:13   

Pisz?c, ?e nikt tam nie wraca(?) mia?em oczywi?cie na my?li powrót po ostatnim pobycie. G?upio jako? wysz?o.
BTW: no chyba, ?e po tony "?mieci", które tam pozostawiali, hyhy.

Odpowiedz do tematu