|
Kroot Hound |
| oceń |
| 0 - dla mnie |
|
14% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
71% |
[ 5 ] |
| 4 |
|
14% |
[ 1 ] |
| 5 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 7 |
| Wszystkich Głosów: 7 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-12, 19:52 Kroot Hound
Baretki:  |
|
|
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-04-12, 19:58
|
|
|
| Hmm...wi?c tak- zaczn? od tego zo mnie si? podoba. Otó? Fajne cieniowanie i kolor cia?a, oraz ca?kiem p?ynne przejscie kolorów na grzebieniu. Nie podoba mi sie ten ?eb- jak dla mnie za mocny ten kolor, zbytnio kontrastuje z reszt?, a poza tym Krooty i wsyztko co z Krootami zwiazane to raczej odcienie zieleni, szarosci itp. (genralnie barwy raczej ma?o jaskrawe). Reasumuj?c, figurka pomalowana na bardzo porz?dnym poziomie, jednak bez specjalnych uniesie?- 3. |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-12, 20:20
|
|
Fajny grzbiet. Cho? nie wiem czy nie lepiej by?o go zrobi? w kolorze skóry (czarny zielony ko?cówki ?ó?te). Ale spoko tak te? fajnie wygl?da.
Kolor cia?a te? spoko.
Paszcza zw?aszcza ta górna jej cz??? mi nie pasuje i tyle.
Podstawka troch? za biedna, wi?c prosz? doklei? jakie? ozdobniki w postaci cho?by k?pki trawki czy te? kawa?eczka g?bki. Model przez to, ?e si? tak wyra?? „o?ywi si?”. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-15, 18:41
|
|
|
Grzywa/"pióropusz" niczego sobie.
Korpus, reszta psa w sumie ..... taka jaka? nie do ko?ca. Zmie? technik?.
Ten ?eb tylko zupe?nie nie wspó?gra z modelem. Przecie? to integralna cz??? stwora, a nie jaki? kask.
Uprz??/obro?a by?aby lepsza gdyby j? jeszcze wycieniowa? jasnymi br?zami.
Podstawka nieco zbyt surowa/ciemna, ale je?li wspó?gra z reszt? armii to ok.
3 na zach?t?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-15, 18:50
|
|
| Gazza napisał/a: | | Ten ?eb tylko zupe?nie nie wspó?gra z modelem. Przecie? to integralna cz??? stwora, a nie jaki? kask. |
Ten ?eb, którego tak wszyscy si? czepiaj? nie do ko?ca jest taki "integralny" To nie jest skóra, tylko zrogowacia?a naro?l, jak u tego chorego dinozaura z parku jurajskiego. Takie co? ma zazwyczaj inny kolor ni? reszta skóry (jak rogi u jelenia nie przymierzaj?c), postanowi?em wi?c odrobin? niekonewncjonalnie go o?ywi? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-04-15, 19:45
|
|
|
Koniec urlopowania .
Gazza ma racj? z tym ?bem. Ja mog? tylko doda? , ?e mi to przypomina karnawa?ow? mask? weneck? . Tylko mi si? nie obra? , bardzo Ci? prosz?. Przyda?oby si? jakie? po??czenie mi?dzy t? naro?l? a reszt? cia?a. Tak troch? z innej bajki wygl?da. Poza tym czerwony , a w?a?ciwie jego odcie? mi nie pasuje . Zdecydowanie wol? ten z grzywki zwierzaka , jest bardziej nasycony przez co lepiej dzia?a. A ten z ?ba - rozbielony w najwy?szych punktach i nieco przybrudzony we wkl?s?o?ciach , dodatkowo zestawiony z kolorami z tu?owia ( te? rozbielone) . Taki sm?tny widok tego zwierzaka , jedyne co mi si? podoba to kolorystyka grzywki - barwy nasycone
Ca?kiem przyzwoicie rozpracowany tonalnie korpus ( chocia? rozbielony), nie we wszystkich miejscach , ale co tam. Mam k?opoty z okre?leniem barwy tego strora
( wybacz , ale zdj?cia s? kiepskie) , jedynie co mnie razi to na ?apce przedniej za jasno podkre?lona ko??.
A tak na marginesie , to ten stworek mnie nieco rozbawi? . ?miesznie wygl?da z tym ustawieniem ?ap. Reumatyzm go chyba poskr?ca?... |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-15, 19:58
|
|
|
| balbon napisał/a: | | Przyda?oby si? jakie? po??czenie mi?dzy t? naro?l? a reszt? cia?a. |
To w?a?nie Watchera podej?cie sprawi?o ?e wygl?da to na naro?l. W oryginale jest to jego ?eb i nie stanowi chyba wcale odr?bnej cz??ci.
PS: Witamy w progach, witamy. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-15, 20:03
|
|
| Gazza napisał/a: | | To w?a?nie Watchera podej?cie sprawi?o ?e wygl?da to na naro?l. W oryginale jest to jego ?eb i nie stanowi chyba wcale odr?bnej cz??ci. |
Zauwa? te "j?zyki", które odstaj? na zako?czeniu tej naro?li. IMHO wygl?daj? na rogowe. Poza tym, zauwa? jak g??boko osadzone s? oczy, to te? poszlaka. Nie upieram si?, bo nie znam anatomii tych piesków, ale mi to wygl?da?o na rogow? naro?l, podobnie zreszt? jak kolce na grzbiecie (pewnie nie rogowe, ale te? "obce" dla reszty skóry). |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-15, 23:27
|
|
|
| Ja te? nie znam anatomi tych piesków, ale zerkaj?c na publikacje GW wida? wyra?nie, ?e to Ty j? (g?ow?) tak? uczyni?e?. Zrogowacia?e wypustki owszem wida? po bokach g?owy i korpusu, ale Ty ich wogóle nie uchwyci?e?, koncentruj?c si? (IMHO zupe?nie niepotrzebnie, a przynajmniej nie t? barw?) na stworzeniu z górnej po?aci g?owy, jak to uj?? Balbon, maski weneckiej. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-16, 19:22
|
|
|
| W?a?ciwie to po blizszym spojrzeniu (powi?kszeniu tych fotek) dostrzegam, ?e nie ruszy?e? nawet k?ów i szponów tego psiaka. Shame. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-17, 00:37
|
|
| Gazza napisał/a: | | W?a?ciwie to po blizszym spojrzeniu (powi?kszeniu tych fotek) dostrzegam, ?e nie ruszy?e? nawet k?ów i szponów tego psiaka. |
?rednio je zbli?y?e?. On nie ma k?ów. On ma zrogowacia?e wyrostki wychodz?ce wprost "ze skóry".
BTW, przejrza?em kodeks Drzewca. Jeden ze schematów malowania wojowników Krootów wskazuje, ?e maj? zrogowacia?e "dzioby". Pomalowane jaskrawym ?ó?tym. |

|
|
|
 |
|
|