|
Ruiny budynku WH 40K |
| Oceniamy: |
| 0 - dla mnie |
|
11% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
44% |
[ 4 ] |
| 4 |
|
33% |
[ 3 ] |
| 5 |
|
11% |
[ 1 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 9 |
| Wszystkich Głosów: 9 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-07, 15:17 Ruiny budynku WH 40K
Baretki:  |
|
|
Tak, wi?c wreszcie sko?czy?em te ruinki.
Wi?c zapraszam do komentowania. Pewnie i tak niektórzy b?d? marudzi?, ale co tam. Lepiej robi? co? ni? nie robi? nic i.....
 |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:11
|
|
|
Dawno mnie nie by?o na tych stronach
Pora odrobi? zaleg?o?ci , bo mam chwilk?.
Z regu?y nie wystawiam notek do takich prac , bo si? nijak nie da.
Obowi?zuje pewna dowolno?? i nie mi krytykowa? wen? twórcz? , w tym wypadku -" architekta".
Mam jednak pytanie . Dlaczego tak du?o bieli?
Troch? to przypomina ruiny poniemieckich bunkrów - jeszcze istniej? , ale w bardzo op?akanym stanie, czasami to tylko ?ladowe resztki murów. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:15
|
|
Fajny pomys? z elementami wystaj?cego "uzbrojenia" p?yt. Ruinka rozbudowana. Nie podoba mi si? barwa (jak balbonowi) oraz fakt, ?e drzwi i okno s? krzywe, co w betonowym budynku nie uchodzi 3. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:16
|
|
| Troch? to wina zdj??, poniewa? wysz?y mi zbyt ciemne i troch? je rozja?ni?em w photoshopie. Ale nie ukrywam bia?y do malowania by? u?yty na samym ko?cu i gdzie niegdzie si? mo?e wybija?. Budynek a raczej te ruiny w zamy?le nie maj? przedstawia? budynku mieszkalnego a raczej jaki? zniszczony dzia?aniami wojennymi magazyn czy te? sk?ad. Dlatego tak ma?o tu okien (uprzedzam ju? fakt jak by si? kto? do tego przyczepia?). |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:32
|
|
|
Powiem jeszcze raz - nie mi ocenia?.
Ja si? tylko pytam co z t? biel? , nie mówi? , ?e mi si? nie podoba .
Fakt , faktem Jacek odwali? kawa? dobrej roboty.
Jedynie co mog? stwierdzi? , to , ?e podoba mi si? sposób zauszowania faktury styropianu i zast?pieniu j? inn? - ciekawsz? . |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:32
|
|
|
| Pomys? i wykonanie na najwy?szym poziomie. Przyczepi? si? jak poprzednicy do kolorystki- jak na moje troch? zbyt jednostajna i jasna. Fragmenty, oberwana mo?naby zaznaczyc troch? ciemniejszym kolorem zeby unkin?c takiej monotonii. Pod?o?e mo?na by równie? troch? oddzialic kolortystycznie od budynku. 3 |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:40
|
|
Faktura styropianu zosta?a zatuszowana mieszank? gipsu i wikolu (ca?o??, cho? mo?e gdzie niegdzie si? przebi?a). Co do krzywizny okien i drzwi to stwierdzam, ?e mog?em jednak pozosta? przy pierwszej koncepcji, jak? mia?em a mianowicie chcia?em zrobi? tam bardzo nieregularne wyrwy z zaznaczeniem, ?e by?o tam okno czy tez drzwi. Ale my?l?, ?e i tak dobrze b?dzie nam s?u?y? podczas grania.
No i zapowiadam, ?e to nie koniec, bo ju? mam pomys? (ju? w wyobra?ni to widz?) na kolejne ruiny.
Generalnie jestem zadowolony z tej pracy. Zrobienie jej da?o mi du?o przyjemno?ci oraz do?wiadczenia, które na pewno wykorzystam przy budowie kolejnych. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-07, 20:36
|
|
|
Pomys? jak pomys? - nic nowego w sumie, ale dobrze, ?e cokolwiek ktokolwiek robi w tej materii.
Ruiny niez?e, cho? jak kto? zauwa?y? nieco ma?o przekonywujace jak na architektur? 40 millenium.
Malowanie ruin monotonne, bez polotu rzek? bym nawet. A? si? prosi o jakie? przybrudzenia, zacieki albo chocia? ciemniejsze k?ty. A tak - niczym zburzony m?yn!
Podstawa - jako? nie trafiaj? do mnie elementy terenu na tak regularnych (prostok?tnych) podstawach. Starczy, ?e budynek by? regularny. Jako? tak sztucznie wygl?da to na prostok?cie i niepraktycznie.
Malowanie podstawy to ju? powielanie b??du budynku. Ja rozumiem, ?e po zawaleniu si? budowli tony gruzu i py?u "dekoruj?" okolic?, ale chyba budynek nie sta? na tym samym surowcu. Wypada?oby zrobi? podstaw? bardziej wtapiaj?c? te ruiny w stó? - no chyba, ?e ca?a rozgrywka b?dzie toczy?a si? na zdewastowanej betonowej posadzce. Wi?cej br?zów, szczypta zieleni, mo?e jaka? dekoracja od pamperków i by?oby znacznie lepiej.
Za pracowito?? i wytrwa?o??: 3.
PS: Mas? kapitalnych pomys?ów i ich wykonanie
(prócz Gier Strategicznych w ?ródziemiu) prezentuje regularnie miesi?cznik WHITE DWARF - ale to ju? inna historia! |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-09, 13:26
|
|
Widzia?em na warsztach i stwierdzam, ?e dobre wykonanie tych ruin. Bardzo mi si? podobaj? te widoczne uzbrojenia. Przyczepi? si? mo?na tylko do tych krzywych drzwi jak i okien. Mimo to ocena 4, za wk?ad w prac? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-09, 13:29
|
|
Zobaczenie tego "na ?ywo" nieco podnios?o moj? ocen?: nie zdawa?em sobie sprawy z ogromu tej makiety |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-09, 22:30
|
|
|
| Fakt! Teraz wiem jakie to ogromne i ile pracy kosztowa?o Jacoleko. Jednak moje uwagi podtrzymuj? i jak napisa? J wierz?, ?e praca ta da?a mu do?wiadczenie, które wykorzysta w przysz?o?ci! Twardsza podstawa (p?yta "dykta") oraz bogatsza paleta barw do malowania (tylko nie te male?stwa z Citadel). |
|
|
|
 |
|
|