|
Power Metal |
| Autor |
Wiadomość |
Feron
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-02-10, 15:21
|
|
|
Ja ogólnie do liryki zespo?ów metalowych przyk?adam ma?? wag?..... Bardziej liczy si? dla mnie styl gry i umiej?tno?ci muzyków (mo?e przez to, ?e 7 lat by?em w muzycznej??). Cho? teksty np. Manowara "Bogowie stworzyli Heavymetal" albo jeszcze lepiej "wrogom metalu my nie przebaczymy" s? czasem ?mieszny..... Ale do tekstów np. Rhapsody nic nie mam, bo s? to teksty o tematyce fantasy, czyli takie jakie lubi? najbardziej!!!!
Ogólnie mówi?c uwa?am, ?e lepiej s?ucha? teksty "metalowe" ni? te z naszego polskiego hip-hopu, gdzie pe?no jest wulgaryzmów i innych tego typu rzeczy..... Pozdrawiam!!!! |
_________________ WE WILL FLY TO THE EMPIRE OF STEELGODS
TO DISCOVER THE SECRET OF STORMS
AND AGAINST THE BLACK PRIDE OF THE TYRANT
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant" |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-10, 18:39
|
|
|
Ojeju, jakie stereotypiarstwo . To dla zapalonego 'klasyka' metal to muzyka brudna, prymitywna i ogolnie do podcierania. I nie bedzie go obchodzilo, ze taki poziom reprezentuja tylko czesc kapel z kilku gatunkow.
Jezeli chodzi o cos zwiazanego z topiciem: na archivach kilka tygodni temu byl link do albumu tureckiego zespolu Almora. Heavy z symfonia +folkowe akcenty. Fajny efekt.
Na samym dole tej strony jest podane ;] |
|
 |
Rothar
Żebrak

|
Wysłany: 2006-03-28, 17:09
|
|
|
A ja z power metalu s?ucham g?ównie Blind Guardiana. Ale za ?wietny powr metal uwazam te? Rhapsody, Dragonforc'a i Manowara |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-03-29, 10:17
|
|
|
| Rothar napisał/a: | | Dragonforc'a |
mmmmmmm....oni WyMiAAAAAAAAAtAj???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szybko?ci jakie osi?gaja maj? nie do opisania a je?eli chodzi o Manowar to nie przepadam, za dumne |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-10-10, 16:09
Baretki:  |
|
|
Tytu? klasyczny, zespó? klasyczny, nie mog? si? doczeka? To na razie bodaj?e EP, ale wkrótce album! |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-10-10, 17:22
|
|
|
Ohohoho! Ja równie? ! |
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-10-27, 18:30
|
|
|
A przepraszam ! A Uriah Heep?? W tym zespole, do spó?ki z Rainbow Ritchiego Blackmore’a, nale?y upatrywa? ojców chrzestnych odmiany gatunku zwanej power metalem. Niestety, uczniowie przej?li od mistrzów muzyk? z ca?ym dobrodziejstwem inwentarza – wszelkiej ma?ci magami, smokami, elfami, od których roi?o si? na p?ytach Uriah Heep.
ps. osobiscie nie slucham takiego rodzaju muzyki i pewnie sie nie znam. napisalem to po to aby ktos mogl mnie poprawic jesli sie myle. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-10-27, 22:07
|
|
|
| W moim przekonaniu Manowarem swoich czasów by? Saxon. Nawet ok?adki p?yt mieli w tym gu?cie. Mniej tu mo?e jakich? czarów, ale wi?cej mieczy. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-10-27, 22:09
|
|
LP ManowaR bodaj?e na pocz?tku roku, tytu? chyba "Gods of War", klasycznie a? strach |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-11-08, 20:51
|
|
No i s?ucham "Sons of Odin"
Podoba mi si?
Troszk? wolniej ni? ostatnio, ale to ju? dziadki s? Ale jest patos, jest epicko??, s? recytacje, s? organy, jest wszystko Prochu nie wymy?lili, ale ciesz? si? z tego |

|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
|