|
Co teraz czytacie? |
| Autor |
Wiadomość |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-03-16, 17:32
|
|
|
Teraz co? histrycznego- "Templariusze" Malcolma Barbera- po przeczytaniu pierwszych kilkunatsu stron zapowiada si? ciekawie. No i dziubi? w wolnych chwilach jeszcze Bo?e Igrzysko- te rozdzia?y, których nie mia?em czasu przeczytac przed konkursem. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-03-21, 23:47
Baretki:  |
|
|
Rozpocz??em Dom ?a?cuchów Eriksona. Straci?em nadziej? na to, ?e w daj?cym si? przewidzie? okresie Dziab?g odda mi poprzednie tomy |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-03-22, 18:09
|
|
|
Jestem ?wie?o po lekturze "Prosz? o prawo do ?mierci" Vincent'a Humbert'a. Bardzo ciekawa rzecz o eutanazji.
A teraz jestem w trakcie przewdonika po Japonii zakupionego wraz z sobotni? Gazet? Wyborcz?. A ju? za chwilk? trrzeba b?dzie przerwa?, bo Potop si? szykuje O_o |
|
 |
Feron
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-03-25, 21:28
|
|
|
Ja czytam "Mistrz i Ma?gorzata" Michai?a Bu?hakowa!!!! Bardzo fajna ksi??ka
Pó?niej mam ambitny zamiar przeczytania "Boska Komedia". !!!! |
_________________ WE WILL FLY TO THE EMPIRE OF STEELGODS
TO DISCOVER THE SECRET OF STORMS
AND AGAINST THE BLACK PRIDE OF THE TYRANT
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant" |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2006-03-25, 21:57
|
|
|
Wizyta w Miejskiej Bibliotece zaowocowa?a poka?n? siatk? ksi??ek. Obecnie "Prywatne ?ycie cesarzy rzymskich" Alexandra Demandta. A pó?niej Potop |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-03-25, 23:01
|
|
|
| Feron napisał/a: | | Pó?niej mam ambitny zamiar przeczytania "Boska Komedia". !!!! |
"Boska Komedia" jest ?wietna. Zrealizuj ten ambitny plan, a nie poza?ujesz |
|
 |
Feron
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-03-26, 14:10
|
|
|
Pani magister Bundyra te? poleca t? ksi??k?... Chyba si? skusze!! |
_________________ WE WILL FLY TO THE EMPIRE OF STEELGODS
TO DISCOVER THE SECRET OF STORMS
AND AGAINST THE BLACK PRIDE OF THE TYRANT
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant" |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-04-13, 22:25
|
|
|
| Jestem w trakcie czytania ksi??ki o wdzi?cznym tytule "Bunkier" autorstwa Guy'a Burt'a. FIlm obejrza?am sobie ju? jaki? czas temu, ale ksi??ka zaciekawia o wiele bardziej O_o kolejny raz si? przekonuj?, ?e adaptacje maj? tylko marn? namiastk? klimatu, który posiada ksi??ka (cho? przyznam, ?e nie zawsze tak musi by?) |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-04-29, 11:01
Baretki:  |
|
|
Zapiski na pude?ku od zapa?ek, U. Eco. P?acz? ze ?miechu miejscami |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-05-02, 10:26
|
|
|
Ja obecnie brn? przez "Szkice spod Monte Cassino" Melchiora Wa?kowicza. Czyta si? bardzo przyjemnie i narracja jest bardzo ?atwa do odebrania. |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2006-05-21, 13:41
|
|
|
Kolejny raz sk?adam pok?on naszej Miejskiej Bibliotece! Buszuj? mi?dzy pó?kami i nagle ostrzegawcza antena, wycie w g?owie i ogromna strzalka w stron? czerwonej ksi??ki z niepozornym napisem Kalewala.... B?ysk w oku i ju? jest moja Lekko irytuje mnie polskie zmienianie np. imion, zamiast Väinämöinen jest Vejnomejnen, ale no có?...trudno
Edit: Dorwa?am wersj? wierszowan? i w oryginalnym t?umazeniu imion. Poprzednia wersja znika w t?umie |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
| Ostatnio zmieniony przez Pantufel 2006-05-24, 19:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-05-21, 19:48
|
|
|
Ja w?asnie rozpocz??em "Wampira" W. Reymonta, a w planach (na zatydzie? ) "Koniec czasu - wiara i l?k w obliczu millennium" Damiana Thompona. Wygl?da na to, ?e przysz?e kilka tygodni minie pod znakiem spirytualizmu oraz ?redniowiecznej wiary w magiczny rok tysi?czny...
A to wszystko dzieki Miejkiej Bibliotece (nawiasem mówi?c Pedagogiczna ja chyba przebija) |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-05-22, 22:19
|
|
|
MARVEL ESSENTIAL. Trzy jednocze?nie. Wolverine Vol1, Daredevil Vol1 i Conan Vol1. Powalaj?ce! Klasyka klasyki. Must see/have.
Ps: na dniach E:X-men v1, a latem E:Spiderman v1! |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-05-28, 15:10
|
|
|
| czy kto? s?ysza? co? o "M?ce stworzenia i niemocy ostatecznej" Lucio di Mariano Infecondo? Mia?em to w r?kach przez dwa dni, uczyta?em tylko cz???, ale nie mog? si? otrz?sn??. Czy kto? wie gdzie to znale??? |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-05-28, 16:32
|
|
|
Dorwa?em juz tydzien temu Uczt? dla Wron- najnowsz? cz??? sagi Pie?? lodu i Ognia. Rado?? moja nie zna granic, gdy? ksia?ka jak jej poprzedniczki kapitalna. Nadal te same intrygi, ten sam poziom, a do tego par? nowych rozwi?za?. Jako, ?e wycieczka skutecznie przeszkodzi?a mi w jej uko?czeniu to teraz zacieram r?ce i zabieram si? za czytanie, bo na prawde warto! |
|
 |
|
|