|
BATTLE REPORT 18 III 2006 |
| Autor |
Wiadomość |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-03-25, 22:40 BATTLE REPORT 18 III 2006
|
|
|
Raport z tej bitwy jako? nie móg? si? doczeka? wyj?cia na ?wiat?o dzienne, wiec korzystaj?c raportowego zatrz?sienia jakie przerzywamy od dwóch dni postanowi?em wreszcie co? skleci?. Bedzie niestety krótko, bez fabu?y i bez zdj??, bo ju? po ma?u moje si?y sie dzisiaj wyczerpuj? (dzie? nader aktywny, a poprzedni wieczór/noc jeszcze bardziej).
Otó? bitwa zosta?a rozegrana pomiedzy Necronami a Black Templarsami w sojuszu z Orkami (ja kontra Zapa?). Wiem, ?e sojusz troche dziwny, ale ?e Orków by?o na 150pkt przyj?lismy, ?e s? to resztki pozosta?e na tej planecie a BT przylatuj? bo necro?skie zagro?enie po zdobyciu tej planety na ich bazy by?oby zbyt wielkie.
Otó? bitwa rozpocz??a si? od falstartu Nightbringera na prawym skrzydle, który dosta? ju? w pierwszej turze rane z Lascannona. Generalnie, wszytkie moje si?y skupi?em na lewym skrzydle i ?rodku a Nightbringera wycofa?em za stoj?c? na ?rodku gór?.
Na lewym skrzydle, mój oddzia? Warriorów zmiót? oddzia? orków i zacz?? strzela? do wy?aniaj?cego si? za nim sqadu SM. Orkowy Sentinel i HD pruli do siebie bezustannie no i bezskutecznie. W centrum oddzia? 5 termitów+ High Marshall zaszar?owa?o na drugi oddzia? Warriorów (z Lordem) i zacz?li ich po ma?u wyrzyna?. Z ka?d? tur? liczebno?? puszek topnia?a i ju? zaczyna?em si? powaznie martwi? gdy? drugi oddzia? termitów (w sile pi?ciu) praz sq. SM (z Emperors Championem) okr??ali mnie z prawej flanki.
Sytuacja moja stawa?a si? ci??ka, lecz wtedy przysz?a jedna magiczna tura, która zmieni?a wysztko- sq SM z lewej flanki zosta? zniszczony a Sentinel otrzyma? sromotne lanie od HD. Takim to sposobem sq termitów z h.marshallem zosta? osamotniony (cho? dalej wyrzyna? porz?dnie moje puszki). Wtedy to drugi sq termitów zaszar?owa? na Nightbringera z prawej flanki by zwi?ca? go walk?, a sq SM zacz?? pru? z co lepszej broni w lewe skrzyd?o Necronów (ca?kiem skutecznie, bo wybi? dwóch czy trzech)
Niestety (dla Black Templarsów) termici w walce z C'tanem zostali zmieceni w jednej turze. W takiej sytuacji oddzia? SM z Eperors chamionem rzuci? si? na Nightbringera tzrzymaj?c go maj? w walce przez 3 tury.
Po ich zniszczeniu rozpocz??a si? ostateczna faza bitwy, czyli, krótko mówi?c: zabi? marshalla i reszt? termitów, ktora nadal siek?a na lewym skrzydle (mimo okr??enia przez dwa oddzia?y warriorów). Dzie?a dope?ni? bohater bitwy Nightbringer, który wpad? w ten kocio? i rozniós? pozosta?ych termitów pozostawiaj?c ju? tylko marshalla. Ten zdo?a? jeszce strzeli? i zosta? zad?gany przez dziesi?tki ostrzy.
By? to nasz z Zapa?em pierwszy kontakt z 40tk?, wiec tworzylismy troche "our own rulez" ale jako? dalismy rade. My?le ze jak na absolutnych (niemal) wtedy laików poradzilismy sobie ca?kiem dobrze (zwarzywszy na to co mówili Micha? i Jacek o ich pocz?tkach) i bitwa si? w miar? uda?a |
| Ostatnio zmieniony przez pikusMAIDEN 2006-06-21, 09:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-26, 12:08
|
|
|
| Kto gra? BT? I czy te Orki to Czosnka by?y? |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-03-26, 12:30
|
|
|
BT i Orkami gra? Zapa?- Orki by?y Czosnka a BT kumpla jednego, który musia? si? zwin?? wcze?niej i nie móg? rozegra? starcia, tak?e podda? je pod kontrol? Zapa?a. |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-26, 16:00
|
|
|
| pikusMAIDEN napisał/a: | | BT kumpla jednego |
kto? z Chodzie?y gra jeszcze w 40k? czy z P-nia to kole?? |
|